משהו מוזר לגבי פינק פלויד

N a V e

New member
משהו מוזר לגבי פינק פלויד

רמת הנגינה שלהם גבוהה מאוד ללא ספק ומדובר בחבר'ה מוכשרים...אבל כהרמוניה המוזיקה לא ממש קליטה ולוקח הרבה זמן להתחבר אליה...לדעתי לפחות מה דעתכם?

meandmeandme

New member
ת'אמת...

חברי הלהקה הם נגניים מאוד מאוד בינוניים. גילמור חוץ מרגש וחוש מוסקלי אין לו הרבה מה לעשות עם גיטרה (לא שזה זניח). רוג'ר הוא בעיקרון גיטריסט ועבר לבס רק בכדי להכנס להרכב. מייסון התחיל כמתופף צנוע מאוד ולאט לאט התשפר. קיום הוא מתופף ברמהגבוהה יחסית, אך לא נראה לי שהוא מצא מקום בלהקה להראות את היכולות שלו (חוץ מפומפיי). רייט הוא בעיקרון המוסיקאי המוביל בלהקה, אבל מה לעשות, הוא לא כזה יצרתי וחדשני. הוא היחידי שלמד תאוריה בלהקה והוא ללא ספק חלק בלתי נפרד ממנה אבל לא היה לו הרבה חומר מקורי להציא. קורה. עם העובדה שהם חבר'ה מוכשרים אין סיכוי שאני יתווכח
. יחסית ללהקות הפרוג של שנות השבעים המוסיקה של פינק פלויד זה כמו השירים המפגרים האלה של המורדים, מבחינת הקליטות כמובן. פינק פלויד אני חושב מצאו שילוב כמעט מושלם בין איכות לקליטות ובגלל זה הם הגיעו לרמה המסחרית שאלייה הגיעו.

DUDE5

New member
אני מצטרף ל-meandmeandme

מה שמוזר בפינק פלויד זה שהם מיצרים מוזיקה שנשמעת מאוד מורכבת אבל הם בעצם נגנים בינוניים למדי (מבחינת תיאוריה אני מדבר כמובן, ולא חס וחלילה מבחינת הרגש), מייסון, ורוג'ר מעולם לא נחשבו לנגנים יוצאי דופן באיזה שהיא צורה, והסולואים המדהימים של גילמור בנויים רובם מ-5 תווים (סולם פנטטוני יעני) ומליקים שחוזרים על עצמם... אבל מה שכן יש להם זה רגש, ובכמויות, וגם את האומץ לחדש ולחקור דברים חדשים... וזה מה שעשה אותם גדולים לדעתי לפחות..

../images/Emo45.gif

מסכימה עם כל מילה שלDUDE5 ושלmeandmeandme.. הם בהחלט נגנים בינויניים, פרט לכמה יציאות מבריקות.. אבל רגש ואומץ וסקרנות ורצון להגיע רחוק יש להם בהחלט.. וזה מה שהביא להם את ההצלחה הגדולה לילה

Nir of GondoliN

New member
והם פשוט כל כך מתאימים אחד לשני

בתור להקה הם מדהימים אבל חוד הם לא משהו. אולי רק ווטרס. אני חושבשכשמנסים להגיד צליל פלוידי בעיקר מתכוונים לצליל של גילמור, לפחות עד החומה (או בקומפורטבלי נאמב). עוד משהו מוזר. הרוב יסכימו שהשיר הכי מוצלח מהחומה זה קומפורטבלי - השיר היחיד כמעט שהוא לא של ווטרס בדיסק הגרנדיוזי הזה.

meandmeandme

New member
בדיוק...

השירים בחומה שרוג'ר קיבל בהם עזרה הם: Young Lust וComfortably Numb - עזרה מגילמור The Trail - עזרה מרון ג'סין אין ספק שלושת השירים האלה הם מהשלושה הכי טובים בחומה. רק צריך להוסיף את One of my Turns וIn the Flesh (בלי סימן שאלה).

נימרודל

New member
טוב תראה...

כן הם לא בטהובן. אבל הם בהחלט יצרתיים מאד ומתאימים אחד לשני כמובן. ואם היצירות שלהם היו קליטות, זה היה הורס, היצירות משקפות את מה שהם, מסובכים. בני אדם בכלליות מסובכים, אבל בוא נודה בזה נראה מישהו משיג מוסיקאים בכמות הגחמות והמוזריות. אם זה היה קליט אותה מלודיה כל הזמון אותה תיבה שוב ושוב ואז מעבר, גוד היתי משתעממת. ככה יש לי את הרצון לשמוע את אותו דיסק שוב ושוב ולהתפעל כל פעם מחדש!

little beetle

New member
צודקת!../images/Emo168.gif

אין ספק, המוסיקה של פינק פלויד היא לא בדיוק קליטה וזה מה שעושה ממנה לא שגרתית, וכל כך כל כך מעניינת. אמנות מקורית, טעונה ומלאה.

למעלה