משהו מוזר קורה לי...

kokla2

New member
משהו מוזר קורה לי...

אני רוצה לשתף אתכן במשהו ששמתי לב שקורה אצלי לאחרונה ולשמוע מניסיונכן.
אנחנו כמעט כמעט בני שנתיים.. הקטנים בגן ואני עובדת כבר חודשיים (עד אתמול בכל אופן חח)
אתמול היתה לי שיחה לא פשוטה עם הבוס בעבודה וכבר בתחילת השיחה הרגשתי ירידת חלב (בצינוריות.. מין לחץ כזה
שאני בד"כ מרגישה כשהקטנים יונקים ומביאים את הזרם:), במהלך השיחה כל פעם כשאני כעסתי או נסערתי הרגשתי ירידות חלב.
זאת לא הפעם הראשונה שזה קורה לי
זה קרה גם לפני כחודשיים במעלית ציבורית בקניון כשאיזו אישה חצופה ממש הרגיזה אותי וגם אז הרגשתי ירידת חלב כזאת..
בקיצור פעם ב.. כשאני כועסת או מתעצבנת בצורה יוצאת דופן זה קורה..
מוזר לא??
מה זה יש קשר בין מע' העצבים או מקור נפשי אחר לייצור החלב וכל זה?
מה אתן חושבות?
מישהיא נתקלה בתופעה הזאת פעם??

הייתי מאד עמוסה לאחרונה ואני מתנצלת שלא יוצא לי כמעט להיכנס ולהגיב כאן..
בכל זאת מתגעגעת ל
- סליחה!
שבת שלום לכולן

shigatox

New member
לא נתקלתי

אבל יש בזה הגיון, הפרשת החלב קשורה למערכת עצבים מרכזית ותרופות שמשפיעות על המוח- כמו למשל נגד פסיכוזה יכולות לגרום להפרשת חלב אפילו אצל גברים, אז יש מצב שיש קשר. לי היה יום ממש עמוס שבוע שעבר וכששבתי ממש השפרצתי חלב.
בכל מקרה מקווה שלא מעצבנים אותך יותר מדי בעבודה

nk11

New member
זה נשמע הגיוני

זה דבר יידוע שייצור חלב מושפע ממצב רגשי, כמו כל דבר אחר בהתנהלות הגופנית שלנו. גוף ונפש קשורים חזק חזק אחד לשני.
אני יודעת שלרמות חרדה ודחק (סטרס) יש השפעה על ייצור הורמונים מסוימים שמשפיעים על מערכת החיסון שלנו, על תחושות גופניות והגיוני שגם על ייצור חלב.

אני גם יכולה לומר לך שאצלי באופן ברור כשאני עצבנית ועייפה- אני מייצרת פחות חלב.
אבל בניגוד אלייך- אני בחיים לא הרגשתי ממש את הירידה בייצור (לחילופין אני גם כמעט לא מרגישה מתי אני מתמלאת. רק כשיש לי גודש או סתימה אני קולטת.... משהו דפוק בסנסורים שלי...). אני פשוט יודעת שיש לי פחות כי הילדים עצבניים יותר ובשאיבות אני מוציאה הרבה פחות לעומת ימים שבהם אני רגועה ושמחה...

אז בקיצור זה נשמע לי ממש הגיוני.
ומסכימה שלא צריכים לעצבן אותך ככה בעבודה!!!

וואו- אתם כבר בני שנתיים???? איך עושים את זה כ"כ הרבה זמן??????

kokla2

New member
כמה הסברים.. :)

קודם כל ב"ירידות חלב" אני לא מתכוונת לירידה בכמויות החלב (מאז גיל חודשיים אין לי מושג בכמויות.. רק בחודשיים הראשונים ששאבתי גם אז ידעתי, מאז רק מניקה),
הכוונה היא לירידת החלב בצינוריות... לזרימה.. אני לא יודעת אם כל הנשים המניקות מרגישות את זה ,אבל אני מרגישה את הרגע הזה שאז החזה מתמלא חלב והזרימה יותר חזקה, יש מין לחץ כזה בחזה.. קצת כאב כזה. את זה אני מרגישה כשאני מתעצבנת בצורה יוצאת דופן כמו במקרים שתיארתי..
וכם הגיוני שיש קשר בין המצב הפיזי של ייצור החלב וההורמונים למצב הנשי ומע' העצבים.
מה שעיניין אותי אם מישהיא מכירה את המצב הספציפי הזה או שחוותה אותו גם.

בקשר להנקה בגיל שנתיים.. אין ספק שלא תיארתי לעצמי שככה יהיה (טוב נו אולי נורא רציתי גם:) ושאניק לטוח כ"כ ארוך.. בהתחלה..
ההתחלה לא היתה פשוטה אבל העקשנות שלי ושלהם היתה שווה מאד!
נהנים (כמעט) מכל רגע
הבת כבר לא יונקת בלילה - מהשבוע, וזה שינוי משמעותי (עשיתי כמה שינויים בהסדרי השינה משינה משותפת)
הבן עדיין יונק גם בלילה..
מרגישה איך הכל משתנה מאז הכניסה לגן.. ההנקות הצטמצמו ובאופן טיבעי הם כבר פחות היסטריים ציצי.
זה נחמד איך שהטבע עושה את שלו.
הם גדלים. אני גדלה ומשתדלת לשחרר כשצריך :)

לילה טוב

nk11

New member
אהההההההה...

אז ממש לא הבנתי אותך קודם!!!

אם כך מה שאת מתארת ומה שיכי שלחה לך באמת ממש מעניין!!!!

יכי67

New member
האוקסיטוצין...

מידע מעניין בנושא:
האוקסיטוצין (שנקרא גם הורמון האהבה) הוא ההורמון שמופרש במוח מההיפותלמוס, השחרור שלו לאחר לידה גורם לכיווץ הרחם ולירידת החלב (ליציאה שלו), האוקסיטוצין מופרש כאשר נוצר "חיבור" בין האמא לתינוק,מופרש באורגזמה, כשאנו מאוהבים, חושבים על מישהו קרוב ונחשב עד כה להורמן של רוגע. משרה רוגע.
מחקרים חדשים בדקו את הפרשת הורמון האוקסיטוצין אצל נשים דווקא במצבי סטרס לחץ ועצבים. המחקרים מראים שנשים אכן מפרישות אוקסיטוצין במצבים כאלה בעצם כדי להתמודד עם מצב הלחץ כלומר " לכנס את צאצאיהן ולהתגודד בחברה נשית (tend and befriend). הנה הקישור למאמר
http://www.apa.org/monitor/julaug00/stress.aspx

kokla2

New member
תודה רבה יכי!

מאד מעניין!

ידעתי ששווה לשתף אתכן :)

Mr China

New member
מכירה את מה שאת מדברת עליו

אם כי כבר הרבה זמן לא הרגשתי את זה.
איך בעבודה? ושאלה אחרת אם בא לך לענות- איך את מסתדרת עם ההנקה עכשיו כשאת עובדת? אני מתלבטת מאד כי בא לי לחזור לעבודה והן בנות שנה וחצי ויונקות המון במהלך היום, אם כי כשאני לא נמצאת הן פשוט מסתדרות (לא שותות נגיד חלב פרה, הן לא אוהבות) ואז משלימות בערב כשאני רואה אותן. האם המשכת להניק רק ערב ובוקר? איך זה הולך? ממש לא חשבתי שאגיע עד הלום וארצה להמשיך. יש לי מדי פעם רגישות בפטמות (לא כאב, סתם רגישות) וחשבתי שאולי זה סימן להפסיק או להוריד הנקות אבל בינתיים אני פה...

kokla2

New member
צ'ינה יקרה

גם אצלנו בגיל שנה וחצי ינקו המון במשך היום.. בערך 8 פעמים ביממה..
ולא ידעתי מה יהיה כשיהיו בגן, למרות שכשלא הייתי איתם (זה לא קרה הרבה, רק פעם ב.. כשהם עם אבא שלהם)
אז לא היה חסר להם.
אצלי גם לא שותים חלב פרה וכאלה, ורק לאחרונה גילינו חלב/משקב קווקאר וזה ממש נהדר, עם דבש למשל הם מתים על זה.
מאז אני עובדת אני והם בגן אני מניקה בבוקר, אחה"צ כשנפגשים, בערב לפני השינה ובלילה גם.
ההנקות ירדו בערך לחצי.. ובשבתות ובחגים אז לפחות עוד פעמיים ביום, לפני שנ"צ או מתי שבא להם..

ובעניין העבודה - אז באותה שיחה לפני שבוע עזבתי את העבודה בגלל שכר נמוך מאד
עכשיו אני בחיפושים ... מקווה למצוא משהו טוב מהר. תודה לך על ההתעניינות והכל!!

דברים מסתדרים מעצמם - עם הגיל הם דורשים פחות הנקות ואפשר לשחרר
אני בנתיים זורמת איתם ומתכננת לא לתכנן הפסקה או גמילה.. נראה מה יקרה מעצמו..

ערב נפלא
או שאצלך זה בכלל יום.. :)

Mr China

New member
יקירתי

תודה על התגובה המהירה. וואו, אני ממש מתפעלת מאיך שאת מצליחה לעשות את זה- כל הכבוד שאת ממשיכה.
אני ממש באותה סירה לגבי הנקות מרובות ואני שמחה לשמוע שזה עובד טוב אצלך, כך שאראה איך לשלב הנקות בוקר/ערב כשאחזור לעבוד. מאחלת לך שתמצאי את מבוקשך במהרה! זה לא קל אבל כשתמצאי את הדבר הנכון תדעי. המון הצלחה.

מוזרויות

קוקלה יקרה

סליחה שלקח לי המון זמן להגיב..קראתי כבר לפני כמה ימים ולא הגעתי לשבת ולענות.. מתנצלת..

ראשית - מחבקת אותך מרחוק חיבוק גדול..
את אלופה !!
גאה בך מאוד שעזבת את העבודה. משהו אחר יבוא, טוב יותר.
אני מבינה ממה שאת כותבת שזה לא רק המשכורת, אלא בוס לא להיט בלשון המעטה..
תראי כמה התקדמת בשנה האחרונה... ואוווו.....
אלופה שכמוך!!!!
הקטנים כבר גדולים, ובגן... ואת יוצאת מהבית ועובדת.. לא פשוט כלל.
ואת - עם השלווה שלך והחיוך שאני רואה גם במילים שאת כותבת, צולחת את הדברים לאט ובשקט, ולא מקטרת ולא נופלת,
אלא ממשיכה, ומוצאת לך את המקום שלך ומסתדרת לך כמו שאת יודעת.
את חזקה ומסוגלת ויכולה, והקשיים האלה - רק מחזקים אותך ומחשלים אותך.
גם אני לומדת על בשרי את המשפט - "מה שלא הורג - מחשל". אני לא חושבת שזו קלישאה.. זה ממש כך
ואנחנו צריכות לזכור את זה ולפרגן לעצמנו מעט יותר..
אני מאוד מסכימה עם מה שכתבו הבנות כאן כמובן על הקשר בין הנפש והמצב הנפשי שלנו לבין ייצור החלב. יעל יקרה - תודה על המאמר החשוב הזה..

עדכני איך הולך עם חיפוש העבודה -במה את מחפשת ? אולי פה נוכל לעזור ?

נשיקות יקירה,
אנחנו פה

kokla2

New member
תודה הדר ה

כ"כ נעים וכיפי לקרוא את התגובה שלך!
בדיוק מה שהייתי צריכה.
ממש מסאג' לנשמה. תודה.
אני כמו סמרטוט בימים האחרונים (תקופה לא קלה ) עם שני ילדים שחולים כל הזמן מאז הגן,
עם גיל ההתבגרות של גיל שנתיים
, עם עבודה/חיפוש עבודה, עם בעיות דירה,
עם חוסר שינה מטורף ובקיצור
מי אמר שאני לא מקטרת??

אך כמו שכתבת כ"כ נכון - "מה שלא הורג - מחשל"
ובלי ההורים והמשפחה שלי, החברים ואתן , הכל היה הרבה יותר קשה.. אז אין מה לקטר בעצם
אלא להודות!!

רעיון טוב אספר לכן כאן מה אני מחפשת:
עבודה מעניינת ומאתגרת בסביבה נעימה באזור המרכז (אני מר"ג ובעלת רכב)
בין השעות 8-16, אפשר משרד ואפשר גם שטח.
בשנים האחרונים עבדתי כמנהלת חנויות אופנה
לפני כן בעבודה אדמנסטרטיבית במשרד
אני בעלת תאור ראשון בפסיכולוגיה וחינוך
ובעלת נטיה חזקה לתחום האומנות (גם למדתי עיצוב המוצר, עיצוב גרפי)ולילדים..
פתוחה לכל הצעה שהיא..
אני לא יכולה להרשות לעצמי לעבוד בשכר מינימום וכאלה
אני מפרנסת יחידה ואני שואפת יותר מתמיד למשכורת "נורמאלית".

אשמח לשלוח קו"ח למי שיש מה להציע לי.

המון תודה הדר יקרה על האיכפתיות והרצון לעזור
זה לא מובן מאליו ותמיד מחמם את הלב!

שבת שלום של אהבה וחמימות לכולנו!!

Mr China

New member
הי- בדיוק ראיתי בפורום נשואים טריים

מודעה שיכולה להתאים לך. חפשי מודעה של גולשת בניק מיצה נבים (את יכולה להגיד לה שמר צ'יינה הפנתה אותך היא מכירה אותי)
הפרסום היה לעוזרת אדמינ' לשני מנהלים נדמה לי בחברת הייטק באזור נתניה, דגש על אנגלית ברמת שפת אם.

kokla2

New member
תודה מותק!!

אני גרה בר"ג.. נתניה טיפל'ה רחוק לי (ז"א לא יודעת כמה שווה יהיה לעשות את הנסיעות מבחינת השכר וגם לבזבז זמן על הכביש..)
והאנגלית שלי לא ברמת שפת אם כ"כ :(

המון תודה על הכוונה והכל!!

מקומות לחפש עבודה

הי מותק

מי אמר שצרות באות בבודדת ???
כמובן שהן מגיעות ביחד.. כדי שיהיה יותר מעניין ומאתגר..
קחי אוויר, זו תקופה שאחריה יבוא שיפור!!!!
לגבי חיפוש העבודה -
ניסית ב - ג'ובנט/ פורטל דרושים / ובפייסבוק - באתר של משרות לאמהות ? ברח לי השם שלהם.. נדמה לי - עבודות שאוהבות אמהות - נסי לחפש גם שם.
תרשמי בכל המקומות שאת יכולה , החינמיים האלה ששולחים מיילים לפי הקריטריונים שאת מחפשת.
אנסה לחשוב על עוד רעיונות.
בהצלחה יקירה

kokla2

New member
תודה יקרה!

תודה על הטיפים
כמובן שחיפשתי בכל המקומות שרשמת..
אך מניסיון שלי לפחות הכי מומלץ זה לדבר ולשלוח קו"ח לחברים ומכרים, כל החברים בפייסבוק, חברים מהעבר וכו'..
ואכן כנראה שמצאתי. חוזרת לנהל חנות אופנה ברשת גדולה וידועה (פרטים בהמשך:), למרות מגבלות השעות (שלי כמובן כאמא) וכאלה
הרצון, המוטיבציה והאמונה מנצחים.
מנסה להנות מרגעי החופש האחרונים אך לצערי יש לי ילדה עם 40 מעלות חום כבר 5 ימים :(
אתמו מלאו לקטנטנים שנתיים ואני עדיין לא קולטת שהם אמיתיים ולא חלום
ונזכרת בכל קשיי ההנקה בהתחלה.. וכמה התעקשתי ולא וויתרתי
עכשיו זה פעם ראשונה שהמתוקית לא מצליחה לינוק בגלל שקדים נפוחים ואף סתום ()ודווקא כשהיא חולה ולא אוכלת.. אוףףף כמה היא סובלת ובוכה על הציצי..
וממש מזל שיש עוד אחד שירוקן אחרת הייתי מסתבכת עכשיו חח

למעלה