משהו מוזר +

Shmenky

New member
משהו מוזר +

יש לי רמקולים מחוברים למחשב (איך לא...) בבית, עד כאן הכל בסדר, אך דבר מה מוזר קורה, גם כאשר המחשב כבוי לחלוטין ורק הרמקולים עובדים עדיין אני שומע קולות של תחנת רדיו כלשהיא! ובדקתי את הסוגייה ובהחלט אני לא מדמיין, כולם בסביבה שומעים אותם ::) השאלה שלי היא איך זה יכול להיות שרמקול שעל פניו לא מחובר כלל למערכת רדיו כלשהיא (תקנו אותי אם אני טועה) משמיע תחנה מסויימת ברדיו. שאלה נוספת היא, בהנחה שאתם יודעים את הפיתרון, איזה תחנות אני יכול לקלוט מ... סתם רמקול? איך זה קורה בכלל? קיצור תודה!

niv1990

New member
כי כנראה חלקים מהרמקול או הכבל שמוליך את השמע

משמשים כאנטנה. גם ברדיו של mp3 הרבה פעמים האנטנה היא בכבלים של האוזניות. משם הגל עובר למגבר שמשמיע את הרדיו. אני לא יודע איך בדיוק קובעים איזה תדר נקלט. אני זוכר שהמורה שלי לפיסיקה סיפר שמישהו פעם שמע רדיו דרך הפלטה שהיתה לא בשיניים (למרות שזה לא נשמע לי הגיוני).

אני שמעתי על אחת שהצליחה

לתפוס מרגלים רוסיים בארצות הברית בעזרת זה שהיא שמעה קוד מורס בעזרת סתימות בשיניים, בהחלט מוטל בספק.

g a l 9 4

New member
זו היתה לוסי בול, קומיקאית גדולה.

ואלו היו קודי מורס יפנים... עד היום ישנם וכוחים רבים לגבי האמינות של הסיפור.

חייסוס

New member
לא נשמע לי הגיוני בכלל!

אפילו אם איכשהו ישנה תחנה ספציפית שמתקבלת באופן חזק במיוחד ברמקול, עדיין אות השמע מאופנן על גבי גל נושא בתדר גבוה מתחום השמע. אם מדובר ב-FM אז צריך גלאי מיוחד. אם מדובר ב-AM אז גלאי פשוט מספיק, אבל עדיין צריך איכשהו להוריד את אות השמע לתדר הבסיס, מה שרמקול של מחשב לא עושה "במקרה".

avinamal

New member
הוא בהחלט יכול לקלוט כך תקשורת אלחוטית כלשהי

זה דבר מוכר. אולי הוא קולט תחנת מוניות, או סתם ליצן שמשדר מהחדר שלו, או איזה שדה תעופה. לאו דווקא רדיו. והורדת האות מהגל הנושא יכולה להתבצע ע"י מעגל פסיבי בכניסה לרמקול.

חייסוס

New member
כן אתה צודק, יצאתי טמבל

אבל עדיין: זה צריך להיות AM, והכניסה לגלאי המעטפת צריכה להיות סלקטיבית מספיק כדי שרק תחנה אחת תכנס.

גם אני שומע רדיו דרך הרמקולים של המחשב ../images/Emo41.gif

בדיוק כמו שתארת, גם כשהמחשב כבוי, אם אני מגביר את הווליום של הרמקולים שומעים בהם ברור תחנות ערביות באיזור (הגליל המערבי) , שומעים אותן חד וברור, ומה שמעצבן זה שכאשר אני רוצה לשמוע מוסיקה מהמחשב התחנות המעצבנות האלו נשמעות ברקע יחד עם המוסיקה..... הכבל של הרמקולים משמש כנראה בתור אנטנה והמעגלים החשמליים בתוך הרמקול עצמו פועלים כמו רדיו מאד בסיסי.... נשמע הגיוני. למי שלא זוכר, היה פעם פרק בסידרה המקסימה "ספינת האהבה" שבו אישה שעלתה להפלגה שמעה רדיו דרך סתימה שהיתה לה בפה..... אני לא יודע אם זה מבוסס על סיפור אמיתי או לא.....

Shmenky

New member
חחח תודה חבובים

צחוקים איתכם למזלי אני שומע תחנה ישראלית ולא תחנות ערביות, ככה שזה קצת פחות נורא בכל מקרה אני עדיין לא בטוח שהבנתי למה זה קורה... אמרתם גלים רעידות עניינים, אבל בכל זאת - איך זה מגיע לרמקולים? ולמה זה לא מגיע למערכת שנמצאת באותו החדר? בקשר לסתימות בשיניים ולמרגלים רוסים נשמע מופרך אבל סבבה, כנראה שאצלי העניינים בגדר הסביר :)

omrigold

New member
תחשבו על זה....

ברמה העקרונית זה נשמע מאוד הגיוני, גלים של רדיו שמישהו משדר(בטח מתחנה ביתית) מגיעים לכבל של הרמקולים ודרכו מתורגמים לסאונד. הרי זה הכל עיניין של רעידות, אותו דבר בקשר לסתימות בשיניים, ברמה התיאורתית זה יכול לקרות. אני מתאר לעצמי שתחנות רדיו "אמיתיות" כמו גל"צ משדרות בצורה מיוחדת ככה שדברים כאלה לא קורים אבל היום כל פלוצ עם משדר מקים תחנת רדיו פיראטית ומשדר על מה שהוא רוצה:\

niv1990

New member
איך סתימות בשיניים יתרגמו את הגלים

לרעידות באוויר? בקשר למערכת, זה יכול להיות קשור להעדר משהו שיהווה אנטנה או אולי לדרך בה הכל מורכב בתוך הרמקול. גם כשבתאוריה הכל ברור, כשיש חדר אמיתי אם כל מיני קירות ומתכות חיפוש אחרי שדר יכול להיות יותר דומה למאגיה שחורה

bester

New member
גם אני שמעתי

על שמיעת רדיו דרך השיניים... אגב מישהו כאן שמע על המחקר שיש חומרים במשקפיים שמושכים אליהם קרינה?

Alkhimey

New member
רמקולים וסלולרי

לי קורה שכמה שניות לפני שמתקשרים אלי לסלולרי הרמקולים מתחילים לצפצץ בקול מוזר, מזכיר חיוג צלילים. חבר שלי מספר שלדוד שלו קרה מקרה דומה, רק שאצלו המכונת גילוח התחילה לעבוד. הארכתי פעם אנטנה של ווקי טוקי (רגילת צעצוע של ילדים) והצלחתי לקלוט תחנה איטלקית.

למעלה