משהו מוזר....

sivan120

New member
משהו מוזר....

אני עובדת בעבודה זמנית ללא תנאים. כל חודש המשכורות שלי משתנה כי אני עובדת לפי שעות. בחודש האחרון עבדתי רק 8 שעות וקיבלתי במשכורת החזר מס הכנסה של כמעט 700 שקלים במשכורת. מה זה ההחזר הזה?כל פעם שאני מקבלת משכורת נמוכה זה קורה-לא שאני מתלוננת אבל למה זה קורה?

yair24

Member
לא קשור לפורום אבל אניאנסה להסביר

אני אתן לך דוגמא שתמחיש את המקרה: מס משלמים לפי משכורת שנתית. אבל משכורת מקבלים פעם בחודש. לכן אם היום ינואר ואני מרויח 5000 שקל (כמובן ברוטו) נכפיל 5000 כפול 12 נקבל 60000 נגיד שבמדינת ישראל משלמים מס הכנסה 12000 שקל שנתי על משכורת שנתית 60000 (זה סתם דוגמא) אז עכשיו תחלקי 12000 ל12 ותקבלי 1000 שקל מס בחודש. אז שילמתי 1000 שקל מס הכנסה בינואר. עכשיו נגיד שעבר חודש והפעם המשכורת שלי לא 5000 אלא 2000 אז אני אקבל את ה1000 שקל ששילמתי בינואר חזרה בתור זיכוי ממס הכנסה כלמעשה זה אפילו לא ממס הכנסה אלא זה פשוט מראש לא משלמים את הכסף הזה למס הכנסה.

sivan120

New member
תודה-אחלה הסבר

שווה לעשות החזר מס בסוף בשנה. אני גם קיבלתי תשלום חד פעמי ממקום עבודה אחר- הם שאלו אותי אם אני עובדת בעוד מקום ואני מבינה שיורידו לי עכשיו 50% מאותו תשלום חד-פעמי- לכן אני צריכה לעשות תיאום מס גם בסוף השנה, על מנת לקבל החזר- אני צודקת?

yair24

Member
את צריכה רואה חשבון שיענה לך.

אל תלכי בשום אופן לבד למס הכנסה כי בסוף עוד תגלי שאת צריכה לשלם להם. (וזה יכול לקרות) קודם כל הולכים לרואה חשבון עם כל התלושים וטופסי 106 אם הוא אומר שמגיע לך החזר אז תני לו לעשות את זה והוא ייקח משהו כמו 20% מההחזר. יאיר

למעלה