משהו מוזר \:

משהו מוזר \:

אוקיי עד לפני עשר דקות דיברת עם חברה בפאלפון אני מכבה את הפאלפון ועוצמת עיניים ואז קורה לי דבר מוזר שכבר קרה פעמים רבות בעבר משהו משתלט עליי ואני לא יכולה לזוז, זו הרגשה ממש מתסכלת דיברתי בטלפון והייתי ערנית למדי אני מרגישה מן כבדות ואז הגופ שלי פשוט נהיה משותק, זה קרה הלילה פעמיים, והראש נהיה כבד, והמוזר במקרה הזה לעומת כל הקודמים שהיו לי זה שהפעם שמעתי קולות, יואו זה כ"כ לא הגיוני, שמעתי קולות של דברים ממש לא מוגדרים צוחקים, ולא סתם, מן צחוק מרושע כזה, צחוק של שליטה,יואו אני לא יודעת אני לא מדמיינת ואני לא חולמת אני פשוט לא הצלחתי לזוז היה רגע מסויים בשתי הפעמים האלו עכשיו שכפ רגל שמאל הצליחה לזוז וניהרתי אותה ממש ממש חזק ואז הגופ השתחרר \: אני מרגישה נורא מוזר כרגע, זה כבר קרה לי כמה פעמים בעבר וזה הרגשה נוראית מישהו? קרה לו מקרה כזה?

MetalSinagouge

New member
זה נקרא 'שיתוק שינה'.

השיתוק של הגוף הוא הפתרון של מערכת העצבים שלנו לכך שלא נעשה אף פעולה שעלולה להזיק לנו בזמן שאנחנו חולמים. כאשר הולכים לישון, ומתרכזים במשהו מסויים (מחשבה, תיקתוק שעון) ניתן להגיע למצב הזה, ואם נשארים במצב הזה מגיעים למצב אחר שנקרא "חלום צלול" (חלום שבו אנחנו מודעים לעובדה שאנחנו חולמים). בימים עברו, התופעה כונתה "המכשפה" וכד', בגלל ההרגשה שמשהו מסויים וכבד יושב על בית החזה (הרגשת חנק) וגם נשמע צחוק.

ירדן121

New member
זה קרה לי פעם..

ובאת הייתי מודעת לעובדה שאני חולמת...ואני מנסה להתעורר אבל אי אפשר לזוז עד שספרתי 1...2...3... כמה פעמים והצלחתי להתעורר..

מקרה דומה קרה לי פעם,הרופא אמר

שזה מעייפות ולחצים יומיומיים,אצלי זה התבטא גם בכמעט איבוד הכרה..תמיד זה כמעט .אני נלחם עם הגוף כדי לא לאבד תהכרה כי אז הדרך אל המוות מהירה...זה קורה לי פעם בחצי שנה-שנה...רק לאחר מאבק עיקש עם הגוף אני מצליח להתרומם ואומר תודה לה'(אם בכלל הוא קיים)שהתעוררתי

wasted19

New member
ראיתי תוכנית על זה בערוץ 8

מאז פחדתי פחד מוות שזה יקרה לי..

yushyush

New member
הקולות ששומעים

הם למעשה פרי הדמיון שלך. זה קורה מכיוון המוח חולם בצורה חלקית. והקולות הם רק "חלומות". יש אנשים שרואים ממש צורות, שגם הן פרי דמיונן, ומכיוון שהחלק ה"לוגי" במוח לא פעיל באותו רגע - הם משוכנעים שרואים משהו אמיתי. יש אנשים שחולמים למעשה, אך החלום שלהם נגזר מהזכרון של הדבר האחרון שראו - שהוא החדר שהלכו לישון בו - והם משוכנעים שהם מסתכלים על חדר כשעיניהם פקוחות, כאשר למעשה עיניהם סגורות והם שרועים בשינה עמוקה. זה אומנם מפחיד, במיוחד בפעם הראשונה, שזה קורה, עם זאת - אם חושבים על זה אז מבינים שזה תהליך די טבעי ואין ממה לפחד. הדרך לצאת מזה היא קלה למדי, פשוט מתרכזים באיזה איבר שולי בגוף. כמו אצבע, ומנסים להזיז אותה. עד שמצליחים, אז הגוף מתעורר למעשה, וחוזרים למצב הכרה עירני רגיל.

aok

New member
פתרון פשוט ובד"כ עובד

תשני על הצד ולא על הבטן/גב. אומר מניסיון רב.

ירדן121

New member
יווווווווו זה ממש נכון

זה קרה לי כשישנתי על הגב ולא הצלחתי לזוז.....

aok

New member
ואני אפילו לא גובה על זה כסף הפעם

זה יציל אותך אם תתרגלי לזה. זה דבר נוראי השיתוקי שינה האלה.

titusTHEfox

New member
וואו איזה מיקרה

פעם ראשונה שאני ניכנס לפה ואני שמח על זה ... אף אחד שאני מכיר לא חווה שיתוק שינה ותמיד הם מגיבים בצחוק וזילזול... הפעם הראשונה שלי באה אחרי שראיתי תוכנית על מיתוס האישה שיושבת על חזם של הגברים, ומישום מה זה נשאר לי בראש וכשהלכתי לישון כל כך פחדתי... שזה בסוף קרה (אומנם אף אחת לא ישבה עלי) . והצחוקים האלה של ילדים קטנים וממזרים (זה מה שעלה לי לראש באותו זמן) הפחידו אותי חבל על הזמן!!! מאז אני יושן רק על הבטן ועל הצד.

titusTHEfox

New member
לפי מה שאני זוכר

התופעה הזאת קיימת מאות שנים עם תיעודים כמו כתבים וציורים... המון אנשים אמרו שהם הרגישו לחץ בחזה כאילו מישהו יושב עליהם עם הזמןזה התפתח ונוצרו מיתוסים על שדים ומכשפות שבאות לתפוס את אותו אדם. אגב אתמול זה קרה לי שוב אבל הפעם לא נלחמתי עם זה ההפך זרמתי רציתי לראות אם אני אצא מזה לבד זה היה מפחיד ומוזר... התגברתי על הפחד

למעלה