משהו מטריד..

משהו מטריד..

צהריים טובים,אני לא יודעת אם השאלה שלי קשורה לכאן אבל אין לי מושג כל כך מה ולמה ,אז אני אנסה בכל אופן,יש קטע נורא מוזר כשאני ישנה בלילה אני נהיית נורא צמאה,וזה כבר הורס לי את כל רצף שינה,ואני שותה במהלך היום וגם לפני,אז מאיפה זה נובע?

שלום לך

בת כמה את? האם את מאובחנת כסכרתית? יכול להיות שיש חום פנימי שמייבש את הנוזלים בגוף הדרך הטובה ביותר זה לא רק לשתות מים אלא דוקא לטפל באש/חום פנימי עם צמחים או דיקור יש צמחים טובים שמקררים את היין בגוף ויכולים לעזור לך בהצלחה!!!

shovalili

New member
הי נופר הקרבית

קשה לקבוע אם מעט מאוד פרטים, אבל אני אנסה לברר באופן המאוד כללי שהצגת את הבעיה. האם את מתעוררת בשעה קבועה בד"כ? , אם כן באיזו שעה?, מתי את הולכת לישון ?, האם את אוכלת לפני השינה ומה את אוכלת ?, האם אחרי השתיה את חוזרת לישון או שבזה סיימת את השינה? האם חם לך או שיש יובש בגרון? אני בעצם מנסה ללכת לכמה כיוונים שונים של חשיבה, וזקוקה ליותר אינפורמציה בכדי לענות לך על השאלה ששאלת. אם השעה היא פחות או יותר קבועה ניתן לבדוק האם האיבר המשוייך לשעה (בשעון הסיני) נמצא בחוסר או בעודף או שאולי איבר הבקרה שלו בחוסר... בקיצור אני יודעת שאני מדברת קצת סינית
אבל אם תועילי לבדוק יותר לעומק את אופן הקימה שלך בלילה נוכל לבחון יותר את האפשרויות לבעיה. בהצלחה

haimhen

New member
מוכר וניתן לפתרון

נופר שלום במקרה, או שלא :) הגעת למקום הנכון. תחושת הצמא בלילה היא סימפטום מוכר וידוע ברפואה הסינית, למעשה ניתן לקשר אותו לסינדרום (אוסף של סימנים וסימפטומים) ובהתאם לטפל. אני ממליץ לך להיפגש עם מטפל ברפואה סינית באזור מגוריך - בטיפול הראשון המטפל יערוך תשאול מקיף ובהגיעו לאבחנה יוכל לטפל וכנראה גם לרשום תה צמחים סיניים שיעזרו לפתור את הבעיה. למשל- תחושת היובש בפה מעידה על חוסר בנוזלים (יין - בראייה הסינית) אך שתיית מים היא לא בהכרח הטיפול.. לפעמים צריך צמחים שמזינים בנוזלים (ברמה עמוקה יותר משתית מים) ולפעמים צריך לטהר חום שקיים בגוף ובלילה מייבש את הנוזלים ואז את מרגישה צמא.. הדברים תלויים בגיל, באורח חיים, תזונה ועוד.. מטפל ברפואה סינית יידע לזהות את המקור שגורם לצמא ולטפל בהתאם - ולרוב ניתן לפתור את הבעיה. בהצלחה :)

תשובות

קודם תודה לכל מי שגילה עניין בבעיה שלי, לשחר- אני בת 19,ואני לא עשיתי שום בדיקות שמעידות על זה שאני מאובחנת כסכרתית,ותודה אני אקח את זה לתשומת ליבי. לשובל-אאפשר לומר שאני מתעוררת בסביבות 3-4 באופן קבוע אני כבר שמה בקבוק מים לידי מראש ,אני הולכת לישון בסביבות 12 וחצי-1 בד"כ,העניין שהצמאה הוא גם בד"כ פשוט בלילה זה נורא מפריע לי,בד"כ שעתיים שלוש לפני אני אוכלת משהו חלבי ולא כבד,וכן ממש נהיה לי חם וגם יובש בעצם,מקווה שזה די יעזור כל מה שאמרתי כאן.

haimhen

New member
הכל קשור :)

נופר תהליך האבחנה ברפואה הסינית דורש תשאול מקיף על אורחות חייך, התרשמות וויזואלית מהמטופל\ת, התבוננות בלשון והקשבה לדופק - בלתי ניתן לעשות את הדברים הללו, בצורה מקצועית ומלאה, בפורום הסימפטומים שתארת מוכרים וקיים קשר בניהם .. וניתן לטפל בהם בעזרת דיקור סיני וצמחי מרפא סיניים, אני ממליץ שתפגשי מטפל\ת שיערכו אבחנה מקיפה וגם יענו על שאלותיך במלואן.. לאחר שתהיה להם התמונה המלאה.

shovalili

New member
היי נופר הקרבית

אני אתחיל בזה שאני מצטרפת לדעת חברי לתחום, שעל מנת לטפל במצב כראוי, כדאי שתראי מטפל באיזורך (אם תרצי המלצות, נשמח להמליץ) אבל מכיוון שפנית בשאלה אני אנסה להסביר את כיוון המחשבה שלי לטיפול - אם תרצי משהו מורחב אפשר יהיה במסר. כיוון המחשבה שלי הוא כזה: כנראה שישנו הפרה במאזן של 3 יסודות עיקריים: מתכת, מים, ואש (כמובן שאפשר להסתכל על זה בעוד המון אספקטים, אבל זה היה אחד הכיוונים המנחים מכיוון שאינני מכירה אותך) לפי השעה שבה בד"כ את מתעוררת שעה שבה פעיל מאוד יסוד המתכת ישנו המון חום ויובש (אולי חדירה של פתוגן ) אבל מכיוון שציינת שישנו גם יובש בעיניים נראה כאילו חום ויובש הם מערכתיים ולכן יש מיעוט במים וליחלוח. בנוסף הריאות פעילות במאזן המים בגוף ויכול להיות שמכיוון שיסוד המים לא מאוזן קשה לראות לתפקד כראוי לכן את מתעוררת בשעה הזו. לגבי היובש (הצמה בלילה והיובש בעיניים) זה מתקשר לכך, שאם יסוד המים לא באיזון, קשה לו לבקר את יסוד האש ולכן גם הוא לא מאוזן כל כך. אולי את לא שותה מספיק במהלך היום ? אולי את יכולה להוסיף לתזונה שלך מזונות מקררים ותומכים בריאות: מוצרים לבנים: שומר, צנון, צנונית, בצל. אולי צריכה להיעשות כאן עבודה של חיזוק היין (ישנו עודף של יאנג ולכן עודף של חום) ואולי פיזור היאנג. בקיצור זרקתי כמה כיווני מחשבה - אבל מכיוון שאיננו מכירים אותך אלו היו כיווני מחשבה כלליים ביותר. מקווה שנתתי לך קצת חומר למחשבה בהצלחה

תוצאות של הבדיקות

הלכתי לרופאת משפחה כמו שהמלצתם לי והיא נתנה לי הפנייה לבדיקת דם,ושתן ובדיקת סוכר,הבדיקת סוכר ושתן יצאה טובה,ובבדיקת דם שמתי לב רק לדבר אחד מוזר שיש ליCHOLESTEROL-HDL 38 מזה אומר? והם שמו את זה כהערה

למעלה