משהו מכיר (רכב!!) את המסלול של נחל

lewinson

New member
משהו מכיר (רכב!!) את המסלול של נחל

פרס ויכול לתת המלצות?

alonaski

New member
בטח!!!!!!!!!!!!!!! ../images/Emo24.gif ../images/Emo99.gif

נחל פרס... - אחד המסלולים היפים במדבר!!!
עשיתי אותו לפני 5 שנים בערך כשרק גיליתי את נושא האופני הרים... היו לי אז אופני ראלי M22 מברזל מגולוון...
ופלדת אל-חלד!
אני עשיתי אותו בצורה הזאת: מהכביש היורד לצומת הערבה - נכנסתי בסימון לשביל רגלי איפה שהשלט מראה: "לגבי נחל פרס". תסתכל במפת סימון שבילים ותראה!
השביל מתחבר לערוץ נחל פרס = מסלול הליכה רגלי אבל ניתן לרכב אותו, מה גם, שבשלב מסויים, מעל הקטע הקניוני של הנחל - המסלול מסומן במפת סימו"ש להולכי רגל, אבל בפועל זו דרך 4על4 (לפחות ככה מסומן במפת בימו"ש הישנה שלי...
). זהו, בקיצור - אתה עוקב אחר הסימון שלאורך הנחל לכיוון מזרח ומסיים בירידה מהירה ומדליקה לצומת הערבה!
(כמובן שלא יורד לתוך הקניון!!! יש גם קטע אחד אחרי גבי פרס - של מפל גדול, שם כנראה תרד ברגל עם האופניים...) בספר של אלי סט (הראשון) הוא מתאר שם מסלול לאורך נחל פרס שמתחיל מזרחה יותר - מאזור מפעלי ים המלח העליונים - בקצה העליון של המסוע.. (תחנת צפע זה נקרא....) אתה מוזמן גם לעיין בספר של אלי סט!
המסלול של אלי סט הוא ארוך יותר ורלוונטי יותר למי שהוא רוכב מנוסה ובכושר ומחפש מסלול רכיבה נאה לחצי יום... המסלול שאני עשיתי - הוא מסלול למתחילים = הוא נגמר די מהר ולא דורש כושר ממשי...

lewinson

New member
אלונה תודה רבה על התשובה הענינית

והאינפורמטיבית! לא מזמן טיילתי בנחל עם משפחתי ובאמת התרשמתי שהמסלול אינו קשה לרכיבה. לדאבוני, מהתרשמותי האישית ומתאורך המפורט מסתמנת תמונת מסלול שתותיר את בעלי הטריפלים והשרמנים למיניהם עם תחושת החמצה, כך שאני נאלץ לחפש חלופות. אולי יש לך איזו הצעה קצת יותר המממ, מתובלת בדרופים? (משהו בסגנון שוקף או בר גיורא רק בדרום) ושוב תודה! עודד.

lewinson

New member
את מעלה העקרבים רכבנו לא מכבר,

באמת מסלול מצוין. את מעלה יאיר אני זוכר רק מטיולים בצופים! האם ניתן לצרף לו קטע טכני מעניין שיהפוך לטיול ארוך קצת יותר?

aFish

New member
אם אני לא מתבלבל

אז למעלה יאיר תוכל לחבר את תחילתו של מסלול חתרורים מהספר של אלי סט. במקום לחתוך למצדה אתה יורד דוך במעלה יאיר. בסך הכל מתקבל לך מסלול דאונהיל די ארוך, כמעט מתחילתו (מערד יש טיפוסון לשיא הגובה לפני הירידות). ירידות מהירות ורצופות אבנים: במדבר כמו במדבר. לא ממש טכני בצורה מופרעת אבל הירידות המהירות בשילוב האבנים וקטע קטנטן ממש טכני ותלול לקראת מעלה יאיר יוצרים שילוב חביב שמתאים למדי למה שאתה מחפש.

alonaski

New member
אה-הא... ../images/Emo5.gif הבנתי!

שרמנים וטריפלים מיועדים לירידה בלבד!
אני מניחה שאתה לא מתכוון לרכיבות מישור עם עליות פה ושם... המממ... ירידות נאות בנגב.... יש את מעלה עקרבים הרומי כמו שאילן המליץ, אבל עד שמגיעים לקטע הטכני הארוך... יש המון XC בדרך שחלק ממנו זה עליות ממושכות!!...
אה!!! אולי... שתי אפשרויות: 1. סינגל הגמל האדום (-יורד מערד) אבל מסתיים במצדה ובדרך יש עליות! = שם יש מלא קטעים טכניים בירידה!!
תענוג... 2. אולי תנסה את נחל אבוב - גם באזור ערד. לא רכבתי אותו מעולם אבל הלכתי אותו כמה פעמים ברגל ותצורת המסלע שם היא של מדרגות סלע קשה... - אולי זה יתאים לרכיבה טכנית!... רגע רגע... יש קטע ירידה בדיוק בשבילכם!!!
= הירידה לנחל זוהר = דרך ה 4על4 מהכביש שיורד לצומת זוהר... - תוכלו לרדת אותו כמה פעמים כי הקפצת הרכבים היא מאוד פשוטה!!
כל רכיבה, תארך לכם משהו כמו חצי שעה בירידה הטכנית (=הערכה גסה!... הייתי שם מזמן...) ועוד רכיבה בנחל עד היציאה לנווה זוהר , משהו כמו עוד 20 דק' בערך... אם יש לכם רכב 4על4 להקפצות - אז תוכלו להכניס אותו בקלות למיצד זוהר - שזה קצה הירידה הטכנית!!! =שווה ביותר!!!
= לכו על זה, אם באפשרותכם...!!!
אני מצרפת כאן כמה תמונות מהירידה הזו בנחל זוהר...

אלונה את נראית לי חצי מומחית

בענייני נגב אז אולי תוכלי לעזור לי אני מתכנן טיול בסוכות לדרום וחשבתי אולי יש לך מסלולים מומלצים של משהו כמו 40 + קמ ליום? ואולי גם מקומות מומלצים ללינה בשטח? אני שואל אותך כי מסלולים ברשת יש הרבה אבל איך אדע מה טוב

alonaski

New member
או-אה... זה דורש ממני לפתוח מפות...

ואין לי זמן לזה כרגע... אבל בשלוף אני יכולה להציע לך כמו לקודמך - כנס לאתר של חזי יצחק בשדה בוקר - יש שם מסלולים מצויינים!!! גם יפים וגם רכיבים!
אתה יכול למשל: 1. להתחיל רכיבה ממדרשת שדה בוקר למכתש רמון על דרך הג'יפים, דרך מנהרות נחש צמא, מעלה צין ועד למעלה מחמל/נוח דרכו תרד למכתש רמון ותישן בחניון בארות בלב המכתש (או בחניון לילה ללא שום סידורי שיהות = למרגלות הר ארדון). יום למוחורת - תעלה על דרך הבשמים דרך מעלה דקלים לעין סהרונים ותחפש את השביל לאופנים באתר של חזי יצחק - על נחל נקרות (=זהירות = הדרך המסומנת לרכב 4על4 היא דשדש!!! לא ניתנת לרכיבה!
) עד למואה בערבה!
2. אתה יכול להתחיל מסלול במעלה עקרבים הרומי (שוב - על פי תיאור של חזי יצחק) ולהגיע ללינה בעידן או בבי"ש חצבה או בחניון האלות שמול חצבה... למוחורת - לעלות על ציר המעיינות ולרכב עד לאן שיהיה לכם כוח - לכיוון דרום! (אל תשכחו להכנס לאכול ב"גמלידה" = גלידה מחלב נאקות עם פאב מדליק בסגנון נואיבה על החוף...
) אופציה נוספת: להכנס למכתש הגדול מאתר העצים המאובנים (=דרך 4על4) , לחצות אותו, לעלות למעלה אברהם ולרכב עם השביל המסומן לכיוון שדה בוקר, נחל צין, עין זיק, עין עקב וכד'... בערבה יש מקום לינה חמוד לאללה!!! מאוד אהוב עלי = ח'אן אבירן במושב פארן! עולה 70 ש"ח הלינה על מזרון בתוך חושה מקש + מזגן + מקלחות מעולות (=נקיות ויפות) + ג'קוזי!!! אם תרצו - תוכלו לשלם על ארוחת ערב או בוקר ולהינות מאוד!!! המארחים = נחמדים ונעימים מאוד!!! יוכלו לעזור לכם מצויין בבחירת המסלול ליום הבא שלכם!
ולסיום... זה חצי המומחיות שלי!
לגבי החצי השני - יש פה את גדי אלוני ויורם חן שהם מומחים-משלימים לי!
מקווה שעזרתי. אם תרצה לשאול על מסלול ספציפצי שראית/קראת והוא נשמע לך מעניין - אז תגיד לי או תעלה אותו כאן לדיון ונוכל להמליץ לך אחד-על-אחד ולעזור לך בהתלבטויות!

alonaski

New member
משום מה... ../images/Emo5.gif

לא יצא הקישור לאנטר של ח'אן אבירן... אז הנה כאן למטה

lewinson

New member
ובכן, הקלדה בעברית היא משימה

אימתנית מבחינתי כך שלא נותר לי אלא להעריץ את יכולתה של אלונה. כפי שכבר הבנת, במעלה העקרבים החברה באמת קצת קיטרו אך בסוף יצאו מבסוטים למרות העלייה במעלה ימין. הגמל האדום נכלל פחות או יותר באותה קטגוריה, דהיינו ירידות ששוה להתאמץ עבורן. לגבי נחל אבוב, נשמע מאוד מעניין, את סומכת ידייך על רכיבותו של המסלול? כפי שאני זוכר את הרידה לנחל זוהר, זוהי באמת דרך 4X4 שמתאימה יותר ל- DH מהיר. האם כל הדרך רחבה או הופכת לסינגל בשלב מסוים?

alonaski

New member
המממ... לא! כל הדרך היא 4על 4

אבל אני זוכרת בה מדרגות סלע, ופניות חדות... ודרדרות... - עיניינים!
לגבי נחל אבוב... - כמו שאמרתי - לא רכבתי אותו מעולם! הסלע שם הוא מאוד עשיר בצור!!! כלומר סלע חזק ושבור בצורה חדה... לא מתחייבת לגביו מכיוון שטרם ניסיתי אותו ברכיבה! יש רק מפל אחד באמצע שיש לו שביל עוקף מצפון - שימו לב! לא חייבים לרדת במפל (למרות שאויל דווקא עדיף לכם - כי זו הדרך הקצרה יותר וידרוש מכם רק להעביר את האופנים מיד ליד כלפי מטה...). אם תנסו אותו - אשמח אם תחזור לדווח פה איך הוא היה ועד כמה הוא מתאים לרכיבה!

lewinson

New member
נחל אבוב HERE WE COME

אם נחזור בחתיכה אחת, אשמח לדווח. תודה לכולם, שנה טובה וגמר חתימה טובה! עודד.

alonaski

New member
| כן| בהצלחה!!! אגב... לאחר

שתסיימו את נחל אבוב... אתם יכולים להמשיך בטיול XC לאורך מצוקי נחל חמר!!! (-לרכב כמה ק"מ דרומה עד לחיבור הכביש עם הנחל) ואז... להמשיך עם השביל ולצאת לכביש (ליד גבעת זירון - קל מאוד לזהות אותה בשטח בעזרת המפה!
), לחצות אותו ולרדת בדרך 4על4 בנחל זוהר! = זו שהמלצתי בהתחלה...
ואז... בתחנת הדלק של נוה זוהר - אפשר לעלות שם בטרמפ עם מישהו!
כשאנחנו היינו שם עם כל החבורה... התמזל מזלנו והגיעה לתחנה משאית בינונית עם שני בחורים ערבים נחמדים שלקחו את כולנו בתוך הקבינה ואת כל האופנים שלנו - זרקנו על המשאית מאחור!
= פוקס כזה...

הערת אזהרה...

בכל האזור יש בעיה מוכרת של פריצה לרכבים חונים. לנו פרצו לג'יפים בנחל אבוב כשעשינו בו טיול ברגל (אגב, לא בטוח שהוא רכיב כולו). במשטרת ערד מכירים את הבעיה...

חתיכה אחת.....

כשהדרכתי פעם אחרונה בנחל אבוב (ברגל יש לציין לפני בערך שנה) חשבתי כמובן על שריפת צמיגים באפיקו. האמת שנראה לי שיותר מ 50% לא רכיבים אלא אם כן מדובר בפעלולנים רציניים. אך אחרי הכל מדובר במסלול מאוד קצר וזה תמיד נחמד לתרגל את שקע כתף ימין והתאמתו לנשיאת אופניים. תדאגו שלפחות האבע המקלידה לא תישבר על מנת שנוכל להתרשם גם אנחנו.חג שמח ושנה טובה.

lewinson

New member
עכשיו הבהלת אותי!

איזה פעלולנים ואיזה נעליים. סתם חבורת (גברים) מזדקנים שמנסה נואשות להאחז בנעוריהם.ובכלל, שקעים בכתפיים מעלים בי זכרונות לא נעימים. מה יהיה ?

למעלה