או-אה... זה דורש ממני לפתוח מפות...
ואין לי זמן לזה כרגע... אבל בשלוף אני יכולה להציע לך כמו לקודמך - כנס לאתר של חזי יצחק בשדה בוקר - יש שם מסלולים מצויינים!!! גם יפים וגם רכיבים!
אתה יכול למשל: 1. להתחיל רכיבה ממדרשת שדה בוקר למכתש רמון על דרך הג'יפים, דרך מנהרות נחש צמא, מעלה צין ועד למעלה מחמל/נוח דרכו תרד למכתש רמון ותישן בחניון בארות בלב המכתש (או בחניון לילה ללא שום סידורי שיהות = למרגלות הר ארדון). יום למוחורת - תעלה על דרך הבשמים דרך מעלה דקלים לעין סהרונים ותחפש את השביל לאופנים באתר של חזי יצחק - על נחל נקרות (=זהירות = הדרך המסומנת לרכב 4על4 היא דשדש!!! לא ניתנת לרכיבה!
) עד למואה בערבה!
2. אתה יכול להתחיל מסלול במעלה עקרבים הרומי (שוב - על פי תיאור של חזי יצחק) ולהגיע ללינה בעידן או בבי"ש חצבה או בחניון האלות שמול חצבה... למוחורת - לעלות על ציר המעיינות ולרכב עד לאן שיהיה לכם כוח - לכיוון דרום! (אל תשכחו להכנס לאכול ב"גמלידה" = גלידה מחלב נאקות עם פאב מדליק בסגנון נואיבה על החוף...
) אופציה נוספת: להכנס למכתש הגדול מאתר העצים המאובנים (=דרך 4על4) , לחצות אותו, לעלות למעלה אברהם ולרכב עם השביל המסומן לכיוון שדה בוקר, נחל צין, עין זיק, עין עקב וכד'... בערבה יש מקום לינה חמוד לאללה!!! מאוד אהוב עלי = ח'אן אבירן במושב פארן! עולה 70 ש"ח הלינה על מזרון בתוך חושה מקש + מזגן + מקלחות מעולות (=נקיות ויפות) + ג'קוזי!!! אם תרצו - תוכלו לשלם על ארוחת ערב או בוקר ולהינות מאוד!!! המארחים = נחמדים ונעימים מאוד!!! יוכלו לעזור לכם מצויין בבחירת המסלול ליום הבא שלכם!
ולסיום... זה חצי המומחיות שלי!
לגבי החצי השני - יש פה את גדי אלוני ויורם חן שהם מומחים-משלימים לי!
מקווה שעזרתי. אם תרצה לשאול על מסלול ספציפצי שראית/קראת והוא נשמע לך מעניין - אז תגיד לי או תעלה אותו כאן לדיון ונוכל להמליץ לך אחד-על-אחד ולעזור לך בהתלבטויות!