משהו מלפני הצהרים...

אלון 58

New member
משהו מלפני הצהרים...

באתי קודם לבקר חבר נהג-מונית שהמתין בתחנה לתורו,בינתיים התפתח "ארוע": מכונית Hyundai Getz שכורה חנתה על החניה (הקצרה בלאו-הכי)של תחנת-המוניות.מונית נוספת הגיעה(המרצדס משמאל ליונדאי),בעליה הוא גם מנהל התחנה,חסם את היונדאי,והתקשר למשטרה,בכל אותו הזמן נהג היונדאי יושב במכונית.הדקות חלפו,לא ראיתי משטרה,והיונדאי "שוחרר באזהרה".

אלון 58

New member
המכונית השכורה זזה קדימה...

מעבר לתמרור תחנת-המוניות.ועוד דבר מעניין:טנדר מיצובישי-מגנום "חונה" באמצע הנתיב ועל מעבר-החציה,ונהגו לא מצליח להתניעו עקב בעיה עם האזעקה, שנטרלה את ההתנעה,וכך חסם חלקית את הנתיב(צולם במרכז-המסחרי של ערד).

הפלא ופלא!

גם במקום כמו ערד יש בעיות של צפיפות ומצוקת מקומות חניה?? או שיש תופעה של עצלנות, כאשר אנשים אינם מוכנים ללכת ברגל עוד 100 מטר ממקום חניה חוקית?

אלון 58

New member
אתה לא יודע כמה אתה צודק!!!

מן הידועות שאנשנו ברובם זקוקים לרכבם ליד ישבנם,ללכת 100 או 200 מטר זה נבצר מבינתם,אז הנה זה מביא לצפיפות גם במקום כמו ערד.אתה צריך לראות מה הולך בערד בימי שישי לפני-הצהרים,סביב המרכז-המסחרי והקניון,שנמצאים די קרובים זה לזה,עדיף לבוא לשם רגלית לסדורים שלפני שבת.

בושה לספר, אבל גם בקניון רמת-גן

אנשים רבים ונלחצים על מקומות חניה על יד ה"סופר-סנטר" או שערי הכניסה, כאשר במרחק עשרות מטרים בקושי (על יד מסוף האוטובוסים, לדוגמה) - מרחבים ריקים ללא הגבלות חניה! מה יש להם???!!!

אלון 58

New member
תופעה ידועה...

שבולטת בהרבה קניונים ומרכזי-קניות,לפעמים גם "לוקחים צ'אנסים" וחונים על חניות נכים שבדרך-כלל כן צמודות לחנויות.

לצערי - אני יכול להרחיב

ולציין שהתופעה קיימת בכל מקום, גם באזורי מגודים: חונים חופשי על המדרכות בלי לעשות חשבון שזה מפריע להולכי רגל ומסכן אותם - כאשר במרחק 10 מטר משם קיימים מקומות חניה חוקיים פנויים. אין פוצה פה ומצפצף...

אלון 58

New member
התופעה מוכרת...

אם כי היא נכון לרגע זה כמעט ולא קיימת בעיר קטנה כמו שלנו,אבל בערים הגדולות,זה מאד נפוץ.

חוסר התרבות וחוסר ההתחשבות של

הישראלי המצוי בולט במיוחד בכביש ובעזרת מכוניתו שהשקיע בה את מיטב ממונו הוא מראה לכולם את גאוותו ואת נוכחותו ואומר לכולם: שופו אנאס.. יעני, תראו אותי.. לא שם קצוץ על אף אחד. נראה אותך גבר, תביא משטרה. מי מפחד ממך, יא חתיכת סססססס שכמותך....

shahar16i

New member
m

בר

New member
אכן תופעת "הישראלי העצלן"...

קשה לישראלים שלא לעצור ולחנות במקומות המיועדים להם כנהגים וללכת כמה מטרים עד ליעדם. הישראלי חייב שהרכב שלו יהיה ממש על פתחו של היעד,גם אם הדבר יהיה כרוך בחנייה כפולה/חסימת נתיב תנועה/מעבר חצייה/תחנת אוטובוס וכו'. השאלה היא מה עושים כדי למגר את התופעה הזו של "התחת השמן שמסרב ללכת צעדים ברגל" ? וכן בימי שישי זה הכי נפוץ באיזורי שווקים ומרכזים מסחריים. הישראלי נראה ברובו במקומות החנייה הכי לא נכונים כאשר במרחק מטרים יש להם ים של חנייה.

במשטרה נהוג לומר שהנהג הישראלי

לומד רק דרך הכיס. תפגע בכיס הישראלי לומד. רק ככה. קנסות כבדים שלא ירצו לחזור עליהם.

מלבד "חינוך דרך הכיס" (גובה הקנס)

שהיא גישה נכונה בהחלט, חשוב במיוחד שתהיה מערכת שתבטיח שיש סיכוי גבוה שהעבריין ייתפס. כדוגמה: בלונדון, אם תעיז להעמיד רכב במשך 30 שניות במקום אסור, כבר מגיע פקח ודופק לך רפורט. לזה אני קורא אכיפה יעילה באמצעות הרתעה, היוצרת אוירה של קיום החוק. אני בטוח ששכר הפקחים מכוסה ע"י ההכנסות מקנסות. והעסקת פקחים גם תורמת להקטנת האבטלה.

למעלה