משהו ממש דחוף..

Lettuce Girl

New member
משהו ממש דחוף..../images/Emo15.gif

לפני כמה זמן שמעתי אגדה על נסיכה שרצתה את הירח וכל מיני אנשים ניסו להשיג לא אותו.. המדריך שלי אומר שקראו לזה "הנסיכה שרצתה את הירח". אם מישהו יודע על מה אני מדברת, ויכול להשיג לי את האגדה (להיום! דחוף!) אני אודה לו מאד..

Idan91

New member
נשמע לי נורא מוכר,

כלומר - מצלצל מוכר, אבל לא מצליחה להיזכר בשומדבר מעבר...

lior15l

New member
אני מכירה את זה!!!!!

למדנו את זה לפניי שנתיים... זאת הבלדה על לורד רנדל שהחברה שלו לקחה אותו ליער אחרי הצייד והיא הכינה לו אוכל ובאוכל היה ר-ע-ל!!!!ואז הוא הגיע הבייתה והכלב שלו מת....ואמא שלו הבינה שהוא הורעל!!!! אני זוכרת את זה!!!

x project

New member
אני מכירה!

אבל אין לי מושג מאיפה למצוא עותק כזה.... מצטערת (בקול של בבה לובה)

x project

New member
הלוואי והייתי זוכרת

מה שאני זוכרת זה בערך מה שהיא רשמה בהודעה הראשונה.

עתליונת

New member
אני מכירה את הסיפור.

את יכולה למצוא את הסיפור הזה בספר 100 סיפורים לילדים. ואני לא זוכרת חלק דיי חשוב בסיפור... ממה עשוייה השרשרת שהנסיך נתן לנסיכה... אבל בעיקרון היא הייתה עצובה ורצתה את הירח ואף חד לא הצליח לתת לה אותו, והיה נסיך ששמע את זה ונתן לה שרשרת (שאני לא ממש זוכרת מה נסגר איתה) ואז הם התחתנו.

korinalir

New member
האגדה בקצרה

הנסיכה שרצתה את הירח מסופר על נסיכה שנהייתה חולה מאוד ואף רופא בממלכה לא הצליח לרפא אותה היועצים של המלך אמרו שאם הוא ישיג לה את הדבר שהיא הכי רוצה בעולם היא תשמח ותירפא. אז שאלו אותה מה שהיא רוצה והיא ביקשה את הירח. המלך היה עצוב מאוד כי ברור שאי אפשר להשיג לה את הירח והוא התייעץ עם כל היועצים שלו מה ניתן לעשות אבל לאף אחד לא היה רעיון. אז בסוף הליצן המלכותי ביקש שיתנו לו לדבר עם הנסיכה והוא ימצא דרך לספק את רצונה. הוא שאל את הנסיכה באיזה גודל הירח? והיא ענתה בגודל של הציפורן הקטנה ביותר שלי. איך את יודעת?, הוא שאל. והיא ענתה שבלילה שהיא מתבוננת דרך החלון הציפורן של הזרת שלה מכסה בדיוק את הירח. ומאיזה חומר עשוי הירח? הוא שאל והיא ענתה שזה ברור וידוע לכולם שהירח עשוי מזהב טהור. אז הליצן הלך לצורף המלכותי וביקש שיכין תליון זהב בקוטר של הציפורן של הנסיכה ואז הגיש לה את השרשרת והיא ענדה אותה על הצוואר. ושמחה מאוד ומייד החלימה. המלך היה מאושר אבל לא לזמן רב כי הוא דאג מה יקרה שהלילה ירד והנסיכה תראה את הירח בשמיים ותבין שהתליון שלה הוא לא הירח.

korinalir

New member
המשך../images/Emo26.gif הנסיכה וה../images/Emo29.gif

אז המלך שוב כינס את היועצים ושאל מה לעשות. והם הציעו שיכסו את כל החלונות בארמון בוילונות שחורים ואז הנסיכה לא תדע שהירח זורח בשמיים. אבל המלך הזדעזע מהרעיון ואמר שהחושך המוחלט עלול לעשות את הנסיכה שוב חולה. בסוף החליטו לשלוח את הליצן שוב לדבר איתה כי הוא פתר את הבעיה בפעם הקודמת. הליצן שאל את הנסיכה אם היא מרוצה מהירח שלה והיא ענתה: כן מאוד. הוא שאל אותה אם הלילה שוב יופיע ירח בשמים והיא ענתה: כמובן הוא שאל איך זה ייתכן? והיא הסבירה שהירח מתחדש כמו שנופלת לה שן חלב צומחת שן אחרת במקומה, ככה שקוטפים את הירח צומח ירח חדש במקומו כדי להאיר את הממלכה. ואז הליצן סיפר למלך כולם הבינו שאין סכנה שהנסיכה תחלה שוב והם חיו באושר ועושר וכ"ו
זה התמצות של האגדה אפשר למצוא אותה בכל מיני קבצי אגדות

למעלה