משהו ממש מעצבן בתוכנות לשחמט!!

משהו ממש מעצבן בתוכנות לשחמט!!

ניסיתי עד היום כמה תוכנות לשחמט, וגם ניסיתי כמה משחקים online נגד המחשב בכמה אתרים, ובכל התוכנות האלה יש דבר ממש מרגיז לדעתי, ברגע שאני מנסה לעשות מהלך שיוביל למט אני מקבל הודעה על "מהלך בלתי חוקי!" ולא מתאפשר לי לעשות את המהלך! לדעתי זה ממש מרגיז, מדוע בכל התוכנות האלו יש מניעה לעשות מהלכים שמסכנים אותי? האם כשאתם משחקים משחק שחמט אמיתי נגד חבר שלכם אז חבר שלכם לא מרשה לכם לעשות מהלכים שיגרמו לו לעשות לכם מט ולנצח? אז למה בכל התוכנות מגבילים המון מהלכים שיכולים לסכן אותי ולגרום לי להפסיד? אז מה אם אני אפסיד אבל למה ההגבלות המרגיזות האלה האם מהלכים שיכולים לסכן את המלך שלי נחשבים בשח למהלכים לא חוקיים??? מה זה החרטה הזה??? אשמח לשמוע הסברים והבהרות, תודה. שח-מט!

aaa123

Member
למלך אסור להתאבד בשחמט

הנצחון בשחמט לא מושג על ידי לקיחת המלך אלא על ידי הגעה למצב שבו מתקיימים 2 התנאים הבאים: 1)יש איום על המלך מאיים. 2)לצד השני אין שום מסע חוקי אחד התנאים שמסע יהיה חוקי הוא שאי אפשר יהיה לקחת את המלך אחריו. אני מניח שאתה מכיר את התנאים האחרים. מצב שבו אין מסע חוקי ואין איום על המלך נחשב לפט ואז המשחק מסתיים בתיקו.

aaa123

Member
המלה מאיים מיותרת+תשובה לשאלה 2

אגב הטעות שלי נבעה מזה שבהתחלה ניסחתי את התשובה בלשון זכר ואחר כך החלטתי שעדיף ניסוח ניטרלי כי גם נשים משחקות שחמט אבל שכחתי למחוק את המלה מאיים. פירוש המלה שחמט הוא המלך מת(שח=מלך,מט=מת)

aaa123

Member
המלה מאיים מיותרת+תשובה לשאלה 2

אגב הטעות שלי נבעה מזה שבהתחלה ניסחתי את התשובה בלשון זכר ואחר כך החלטתי שעדיף ניסוח ניטרלי כי גם נשים משחקות שחמט אבל שכחתי למחוק את המלה מאיים. פירוש המלה שחמט הוא המלך מת(שח=מלך,מט=מת)

עדיין לא נראה לי הגיוני! ../images/Emo46.gif

תגיד, בתחרויות שחמט אמיתיות בין אנשים, האם כאשר שחקן אחד רואה שהשחקן השני ( בטעות, בלי לשים לב ) הזיז את המלך שלו למשבצת שבה במהלך לאחר מכן הוא יוכל לאכול אותו, האם הוא צריך לפי חוקי המשחק להגיד לשחקן השני "עצור! אל תעשה את המהלך הזה כי אז אני אקח לך את המלך ואנצח אותך!!" ?? האם כשאתה משחק עם מישהו שחמט ואתה רואה שהוא עושה מהלך שיגרום לך לנצח אותו במהלך הבא האם אתה צריך להגיד לו שלא יעשה את זה? הרי המטרה שלך לנצח אותו לא??! הרי מבחינתך טוב מאד שהוא בטעות יזיז את המלך למישבצת שתוכל לאכול אותו! הרי זה כל הקטע במשחק שאתה יכול לנצל טעויות של היריב שלך ולנצח אותו, אז אם היריב עושה מהלך שיגרום לך לנצח אותו, איזו סיבה יש להזהיר אותו?? ואם אתה לא חייב להזהיר אותו אז למה בכל התוכנות המחורבנות האלה מגבילים אותך במהלכים שיגרמו לך להפסיד?? לדעתי זה הורס את כל הכיף במשחק כל המיגבלות על מהלכים שלדעתי הם לגמרי חוקיים!!! שח-מט!!

aaa123

Member
כן בתחרויות שחמט שחקן צריך להגיד

ליריב שעשה מסע בלתי חוקי שהמסע הוא בלתי חוקי ולהחזיר את העמדה אחורה. על מסע לא חוקי שעושה שחקן יריבו מקבל תוספת של 2 דקות ועל עוד מסע לא חוקי היריב מקבל תוספת של 2 דקות נוספות ואם שחקן משחק פעם שלישית מסע לא חוקי אז הוא הפסיד את המשחק. יש יוצא מן הכלל אחד במשחק בליץ שלצדדים יש רק 5 דקות לכל המשחק שם מסע לא חוקי מוביל להפסד. במציאות היריבים בדרך כלל מספיק חכמים כדי לא לבצע מסעים לא חוקים ,ואני לא זוכר מקרה שיריב שלי ביצע מסע לא חוקי בתחרות שחמט פרט למשחקי בליץ של 5 דקות לכל המשחק. אני זוכר גם רק מקרה אחד בו הפסדתי משחק בליץ בגלל מסע לא חוקי. כל ההגבלות האלו על מהלכים שלדעתך חוקים פרקטית לא משנים כמעט דבר לשחקנים ברמה בינונית ומעלה כי מקרים שהם עושים את המהלכים האלו הם נדירים (אני חושב שזה לא קורה ביותר מאחד מתוך 1000 משחקים כאשר השחקנים ברמה בינונית ומעלה).

Gezer

New member
כן

בשחמט אסור לך להביא את המלך למצב שבו הוא מאויים, ובמשחק השחקן השני יגיד לך להחזיר את המהלך ולעשות אחר במקומו אבל - אם שני הצדדים לא רואים שהמלך מאויים אחרי שלושה מהלכים כבר אסור להחזיר את המצב הקודם! צריך להמשיך מאותה נקודה נראה לי. ועוד דבר- בתחרויות של 5\25 דקות וכו´ אם שחקן עושה מהלך לא חוקי והשני רואה את זה הם צריכים לעצור את השעונים, לקרוא לשופט והשפוט יתן 2 דקות נוספות לשחקן השני.

Gezer

New member
אופס סליחה

כתבתי את ההודעה שלי במקביל ל aaa123 אז תקרא את ההודעה שלו וזהו...

שמע, זה נראה לי ממש דבר דבילי

אז אם אלו החוקים לדעתי זה ממש דבילי, הרי המטרה במשחק היא לנצח, אני לא מבין מה רע בלאפשר ליריב לעשות טעויות שיגרמו לו להפסיד במשחק, זה נראה לי כל כך מטופש תסלחו לי... כשאני משחק שחמט עם מישהו והוא בטעות מביא את המלך למקום שאני מאיים עליו עם כלי רחוק, אני לא אומר לו כלום, פשוט מאד במהלך הבא אני עושה לו מט! למה שאני אזהיר אותו?? איזה קטע מפגר זה? שח-מט

aaa123

Member
אתה מתכוון לומר שבמהלך הבא אתה לוקח

את המלך. אתה לא נותן לו מט במהלך הבא כי לפי הגדרה מט איננו לקיחת המלך אלא איום על המלך כך שאי אפשר להציל את המלך. יש הרבה מקום לטעויות גם בלי הטעות של מהלך שמביא ללקיחת המלך. טעות שמאפשרת ליריב לעשות מסע אחד שמאיים על המלך כך שאי אפשר להציל אותו נחשבת לטעות טפשית ובדרך כלל שחקנים ברמה בינונית ומעלה לא עושים אותה. החוקים כמו שלמדתי אותם אומרים שהמטרה במשחק איננה לקחת את המלך אלא לאיים על המלך כך שאי אפשר להציל אותו. במצב כזה המשחק נגמר והשחקנים לא ממשיכים עד ללקיחת המלך.

טוב לא משנה ההגדרה....

או-קיי אז אתה אומר שמצב של איום על המלך כך שכבר אי אפשר להציל אותו זה מצב של ניצחון לשחקן השני, הקטע המפגר לדעתי זה שמונעים ממנו להגיע למצב כזה ומזהירים אותו!! לדעתי זה קטע פשוט מפגר! אם אתה רואה שזה שמשחק מולך עומד בטעות להביא את המלך שלו למצב שאין ממנו מוצא ואתה עומד לנצח במשחק, למה לעזזל אתה צריך להזהיר אותו??? הרי אתה רוצה לנצח אותו לא??? לדעתי זה דבר ממש מעצבן בעיקר בתוכנות שחמט נגד המחשב, או-קיי, אז בטעות הגעתי למצב שהמלך חשוף ללא הגנה והמחשב עומד לנצח אותי, אז בסדר, תיכתוב לי הודעה גדולה "הפסדת במשחק!!" או משהו כזה, אבל למה לימנוע ממני לעשות את התזוזה שלפי כל חוקי השחמט היא תנועה לגמרי חוקית??? לא יודע, נראה לי שיא הטימטום הדבר הזה, ואותי זה ממש מרגיז!!! שח-מט!!

aaa123

Member
לא מונעים משחקן להגיע למצב של איום

על המלך שאי אפשר להציל אותו אלא מונעים משחקן לעשות מסע שמאפשר ליריב לקחת את המלך. לפי חוקי השחמט את המלך לעולם לא לוקחים ואסור לעשות מסע שמאפשר ליריב לקחת את המלך. המשחק מסתיים בהפסד של שחקן כאשר תורו לשחק ויש לו מלך אבל המלך מאויים בשח ואין שום מסע שיכול להציל את המלך. דוגמה למצב של מט הוא מצב שלצד אחד יש מלך בפינה ולצד השני יש מלכה ליד המלך היריב ומלך ששומר על המלכה. משחקים בתחרויות מסתיימים בדרך כלל בכניעה של הצד השני ולא במצב של מט כי שחקנים יודעים שהיריב הוא בדרך כלל גם שחקן אינטיליגנטי ,ואין סיכוי מעשי שהוא יעשה טעות טפשית. אני בטוח שאם תדע לשחק שחמט טוב אז החוק הזה שלא לוקחים את המלך לא יפריע לך כי במצב כזה תדע שאין סיכוי מעשי שבטעות תגיע למצב בו היריב יכול לקחת את המלך ,ואותו דבר לגבי יריביך כי אני מניח שתשחק עם יריבים ברמה שלך כי לא מעניין לשחק עם יריבים שאתה בטוח מנצח. הטעויות ברמה הגבוהה הם יותר מורכבות והם בדרך כלל טעויות של אי חישוב של כמה מסעים קדימה או טעויות של הערכה לא נכונה של העמדה ,ולא אי תשומת לב ללקיחה קרובה של היריב במיוחד כאשר מדובר בלקיחה של כלי חשוב. לא רק שאין כמעט סיכוי ברמה בינונית ומעלה שהיריב לא יראה איום על המלך אלא אין כמעט סיכוי שהוא לא יראה איום על מלכה או צריח או רץ או פרש.

למעלה