משהו מעניין שכתב רן דרן על טנטרה

מאיה642

New member
משהו מעניין שכתב רן דרן על טנטרה

ציטוט- בזמן האחרון יצא לי לדבר הרבה אם אנשים שלא הכרתי קודם. מסתבר שרובם היו בטוחים שטנטרה היא סוג של מיניות מסוגננת שבה זזים לאט ומתחבקים הרבה..או משהו בסגנון.. ניסיתי להסביר להם ש 95% מהתירגולים הטנטרים לא בהכרח עוסקים במיניות (באופן ישיר) ,שיש טנטריים שהם אפילו נזירים (הדלאי למה לדוגמה) ושטנטרה היא תורה שמבקשת לתת מענה מקיף למצבינו בחיים ולא רק לצד המיני שלהם ..(שאמור להיות בערך 5% ).. אני מרגיש לעיתים שדימוי כזה מגביל מאוד וסוגר את הטנטרה להרבה אנשים שבמצב אחר היו יכולים לקבל ממנה הרבה מאוד. למה לדעתכם יצא לטנטרה שם כזה? האם יש דרך לשנות את הדימוי ? רן דרן - מנהל קהילת הטנטרה - נמסטה. להבין טנטרה לעומק - ליצור שינוי אמיתי www.randeren.com

sharpantie

New member
למאיה-תשובה אפשרית

תסתכלי למשל על הפרסומים של הסדנאות. מה התחום שהכי מודגש בפעילות של הסדנאות: שיפור היכולת להנות ממעשה האהבה העלאת אנרגיית הקונדליני מסז' עדיןנגיעות עדינות וכו' וכו' אז אחד כמוני שלא מבין הרבה בטנטרה וקורא את המושגים האלה, מה הוא אמור להבין? לדעתי, אם העיקר בטנטרה זה לא הדגש על מין ומיניות, אז מי שמפרסם אותה בציבור נותן לה את התדמית הזאת. וזה כנראה לא רק בארץ אלא בכלל בעולם.

מאיה642

New member
אתה כל כך צודק...אבל מי יצדיק אותך?

הייתי מקווה שמנחים ירימו את הכפפה וישנו את התדמית הפרובלמטית בנושא והרבה דברים נעשים תחת הכותרת טנטרה. גם מצד מנחים מסויימים וגם מצד הנישה של "הזנות" שהם לוקחים חלקים מהטנטרה לפרסומים שלהם כגון עיסוי טנטרי (אירוטי). אולי כדאי שיקראו לזה קאמה סוטרה ולא טנטרה ואז יובן הכי נכון ויתנו לטנטרה את הכבוד שלה. נכון שזה גם בעולם וגם בארץ אבל יש מנחים שמנסים להזיז משהו בעניין כמו רן דרן ועוד אחרים טובים. מה שלדעתי צריך לעשות כדי להבין מהי טנטרה:- לקרוא את החומר ולא פרסומים על טנטרה. אל תשכח שרן מורה טנטרה שלמד במזרח את התורה הזו ואני מחזיקה ממנו הרבה, למרות שבסוף התרגול מגיעים למיניות אבל לא בצורה שזה מתפרסם....העלאת אנרגיית הקונדליני רק מרחיקה את הסקס... וחץ מזה צריך להפריד בין מעשה אהבה לבין סקס וכן העלאת האנרגייה מהמקום הנמוך לגבוה, כל עינוג אחר שאין לו קשר לסקס אפשר לקבל עינוג בלא סקס כמו תינוקות שמחבקים ועושים להם מסג כי ככה אנחנו אנשי מגע, רק שבתוך המגע ההכרחי אנו מפרשים אותו מיד לסקס ומין וחבל.... שבוע נפלא

../images/Emo140.gif מאיה מקסימה...

תודה על פתיחת הנושא לדיון, כמה נפלא מצידך.
רוב חברינו האהובים, מנחי הטנטרה, עושים עבודה גדולה בין אם במאמרים המתפרסמים ברחבי האינטרנט, ובין אם באתרים האישיים שלהם, כדי להביא את תפישת העולם המעמיקה של הטנטרה. גם כאן במאמרי הפורום יש מאמרים של : חיה כספי ואורן גני, תיקי וזאב, מאמרים פרי עטנו ומאמרים מ-NRG בנושא. בקישורים: יש הפניות לאתרים של המנחים השונים, שם אפשר ללמוד עוד ועוד את המסר של תפישת העולם הזו. עם זאת, ככל שמעמיקים יותר בלימוד דרך החיים הזו, מקבלים את המצב הזה כמו שהוא, לא נלחמים בו, במקום זה מכניסים למקום הפצוע הזה, את האור. כי רק הרגלים חדשים ידחקו את רגלי הישנים. מיניות וסקס היא עיסוק אובססיבי של החברה בתקופה הזו, רק בשל העובדה שדחקו אותה לכלא, הטביעו בים של איסורים. כל דבר שמטביעים וחונקים נלחם בסופו של דבר על הנשימה שלו, בכל דרך. גם במאבק. לאורך מאות רבות, ודורות רבים, ההגבלות והאיסורים, החוקים והרדיפות הדתיות (בעיקר בנצרות) יצרו חוסר איזון מסוכן, הם יצרו חברה שמתנהלת במיניות בצורה שבירה מאוד, יש הרבה מקרים של תקיפות על רקע מיני, יש הרבה אנשים שנתקלים בקשיים רבים בחייהם הפרטיים בנושא המיניות. נשים בחלק גדול מהעולם היום ,לא יכולות לבטא את עצמן או את הנשיות שלהן, מכסים אותן מכף רגל ועד ראש, באיצטלה של צניעות, של שמירה על המידות. (אז מה? אשה שהולכת בג'ינס וטישרט אינה צנועה? הרי הצניעות מגיעה מתוך הפנימיות שלנו ולא מתוך ארון הבגדים...) אלה נושאים עמוקים שכל אחד מהם הוא מגילה שלמה וארוכה. טנטרה עצמה , מביאה את החופש לחקור. יש זרמים שונים בטנטרה, בדיוק מהמקום הזה, שאין עובדה בדוקה אחת. יש אלף ואחת דרכים להגיע לאמת האוניברסלית, טנטרה מציעה את הדרך לחקור, להביא את המודעות לכל רובד בחיינו, המודעות שלנו לטעמים - בעת שאנו אוכלים, לצלילים, לריחות, למראות... לכל החושים , על בסיס יומיומי, המודעות העמוקה - לרגשות, לאנרגיות (כן, בכללם האנרגיה המינית) היא הטנטרה. החופש לחקור ולבחור, גם ברובד המתבונן במיניות ממקום מאוד פתוח, הביא את הדעות האלה לטנטרה, פתאום, בתרבות שכל כך מסתירה ואוסרת את המיניות בכבלים, מגיעה תפישה שרואה במיניות חלק אינטגרלי מחיינו, ונותנת לה לגיטימציה כמו לכל חלק אחר בחיינו. אנחנו מאמינים שכולנו, כל מנחי הטנטרה ,הדקה והדקיני, ועוד יותר מכך כל החברים כאן ובכלל, האנשים החוקרים את הטנטרה, הלומדים אותה, ונהנים ללכת בנתיב הזה המעצים את המודעות ואת החיבור ל"אני הפנימי" למרכז שלנו, כולנו יחד יוצרים אט-אט את הדימוי האמיתי של הטנטרה. ואנחנו מסכימים עם רן, המיניות היא חלק מהטנטרה, כמו שהיא חלק מחיינו. מחבקים
בן ואפרת

מאיה642

New member
אהובים ריגשתם אותי

כמה נכון כל מילה בסלע אבל הנה כל אחד מאיתנו יתן כתף לשנות את התדמית הנוראית והשימוש בה, נגיע למקום טוב לפחות בדורות הבאים גם אמת אין אחת ואין אמת אונברסלית, מה שנכון פה לא נכון שם ומה שאמת פה לא אמת שם אמנם נכון שלא צריך להסתיר את המיניות אך היא לא מקום לפומביות כפי שמתרחשת בימינו היא נועדה להיות קדושה ולא המונית, מיניות לא בהכרח קשורה לסקס למרות שהם אותם אברים שגורמים יותר עינוג אך מי שיודע יודע שכל גופנו אבר מין אחד גדול אז למה מתמקדים רק באזור קטן חהחחהחה אפשר להתענג בלי קשר לסקס וזה מה שיחבר אותנו לאני הפנימי שנחוש נחווה את הדברים ולא את הפנטזיות ולא נחפש ריגושיות זה תלוי הרבה גם במנחי טנטרה ובפרסום שלהם, שיש ואפשר להבין מהם שיש סקס והוא מוכר (מכירה) ומשתמשים בזה ציינתי בשרשור הקודם ועוד גם באתר פה לפעמים נכנסים פרסומות של אתרי סקס, לא מזמן היה ראיתי שמחקתם מיד כול הכבוד זה היה נורא נמוך, במקום להעלות את האנרגיה למעלה לפתוח את החלל, הרבה בגידות נעשות בחסות הטנטרה הרבה בקשות למין זמין מכוסות בכותרת מתרגלי טנטרה וכשואלת ומעמיקה בשאלות רואים שהאיש לא יודע חצי דבר על טנטרה ומטרתו רק סקס רק טוב חיבוקים ממני אוהבת אתכם

וציטוט תשובה חכמה

שניתנה לרן דרן באותו השרשור: "רן, סליחה על הבוטות, אבל האם אתה לא רואה את הסיבה בעצמך? תסתכל על כל הסדנאות המתפרסמות והמכילות את המילה טנטרה בתוכן ומה הן מציעות, כמו כן רוב הגברים שיצא לי לדבר איתם על הנושא, משתמשים בטנטרה ובאיצטלה שהיא נותנת כדי לחפש פשוט יחסי מין מזדמנים, זה בכל אופן הרושם שנוצר אצלי כאישה ושגורם לי להירתע מהנושא, זה נדמה כאילו טנטרה, הפכה שם נרדף לסקס. אין לי מושג עם אפשר לשנות משהו שהתבסס כבר כל כך עמוק, נדמה לי שהרוב הגדול נוקטים בשיטת: if you can't win them, join them ופשוט משתפים פעולה עם המצב שנוצר, סקס זה הדבר שמביא הכי הרבה כסף בעולם, אז זה לא ממש פלא גדול, עכשיו קוראים לו פשוט בשם חדש ואני שואלת את עצמי וגם אותך למען האמת ואת האחרים, מה לכל הרוחות נורא כל כך בסתם זיון טוב? מה קרה להם? לאן הם נעלמו? למה לעשות סקס במשך שעות זה כל כך נפלא, מה עם הכביסה?, מה עם הכלים בכיור? מה עם לנקות את הבית?, לדעתי האישית זה הכל נובע משעמום אחד גדול וענק, הדברים הכי טובים הם בדרך כלל הדברים הכי פשוטים. זה לא שאין מקום ללימוד ולשיפור, כמו בכל דבר, אבל להפוך את זה למרכז העולם? תגיד לי אתה, מה אתה חושב על זה? כמובן שיש לי את המקומות שלי שבלי שום ספק משפיעים על ההסתכלות שלי, אבל לפעמים נדמה לי שיש נטיית יתר לסבך דברים ולהניח הנחות וחוץ מזה פשוט נדמה לי שהקטע הזה עם הטנטרה נמצא כרגע בשיא ואחרי השיא בדרך כלל מגיע השלב של השפל, אז גם אם לא תעשה כלום, העניין ילך וישקע מעצמו וישאר נחלתם של כאלה שמעמיקים קצת יותר בדברים. אולי תיזום סדנאות טנטרה, אחרת, אבל אני מזהירה אותך, שקרוב לוודאי שברגע שיובן שסקס הוא לא החלק העיקרי של הסדנא, כבאורח פלא יצטמצם וילך מספר המשתתפים וכאן נשאלת השאלה הגדולה ביותר ולא אני זאת שאשאל אותה." את הדיון שנערך בשרשור הנ''ל אפשר כאן: http://www.namaste.co.il/forums/aff/7/aft/83606/afv/topic/

מאיה642

New member
אכן, אכן התשובה חכמה

כן לצערי נתקלת באנשים שפשוט מחפשים יחסי מין ומשתפים פעולה עם המצב שנוצר כי זה נוח להם, כך הם אם נשואים לא קוראים לזאת בגידה... ובסדנת טנטרה שלא היה בה עירום נאמר עליה שזו לא היתה סדנת טנטרה נו כול אחד וה"פנטזיות" שיש לו בראש לעומת זאת...יש סדנאות איכותיות שאין בהם סקס ויש נרשמים רבים

einatgross1

New member
פעם ראשונה שאני רואה

הגדרה לטנטרה ששמה את המיניות במקום כל כך קטן. ללא ספק הגדרה כזאת היתה פותחת את התחום לקהל רחב יותר. בהצלחה!

../images/Emo20.gif ברוכה הבאה...

חברינו הטובים ואנו, מנחי הטנטרה, מספרים את העובדה הזו בכל דרך, כבר המון זמן. מאמרים רבים נכתבו (גם כאן במאמרי הפורום) אודות תפישת העולם הטנטרית. עם זאת הטנטרה לא "שמה את המיניות במקום כל כך קטן" היא אינה נותנת משקל יתר למיניות, אך גם לא מתעלמת ממנה, טנטרה מתבוננת על המיניות כמו כל דבר בחיינו, כחלק בלתי נפרד מהם, בפשטות ובהמון קדושה התבוננות ותשומת לב, ממש כמו על אכילה, מדיטציה, תנועה או כל רובד אחר בחיינו.... יום נהדר,

למעלה