משהו מעניין שמצאתי ביוטיוב

עכשיו אני מבינה

למה החרדים אנשי ש"ס לא משרתים בצבא... הם פשוט אנשי שלום קיצוניים אנטי מלחמתיים, סרבני גיוס אשר השלום עומד בראש מעייניהם ואריה דרעי הוא בסך הכל שליחו של אורי אבנרי

שמע, יהיו אשר יהיו הסיבות להקמתה של ש"ס, מבחינתי היא בחטא נולדה. כל מפלגה הקמה על בסיס עדתי ודתי וכל עניינה הוא להגן על האינטרסים של נבחריה ובוחריה, היא פסולה בעיניי. ובכלל לא מעניין אותי אם במצעה היא שוחרת שלום או רודפת מלחמה. המצע שלה הוא רק מס שפתיים כלפי החילוניים שלא אהבו את עצם הקמת מפלגה על בסיס עדתי ללא שיוויון בין המינים.

poseidon111

Active member
אם כך היית אמורה להיות נגד מפלגת

הגימלאים, מפלגת הזכויות לנכים, המפלגה לשיפור חיי האתיופים וכך הלאה?

כל מפלגה נישתית בעצם שפונה לפלח מסויים באוכלוסיה.

בעקרון זה נכון מה שאתה אומר

נכון להיום, אני חושבת שאין זכות קיום לכל כך הרבה מפלגות נישתיות. אם היו לנו שתיים שלוש מפלגות גדולות המאגדות בתוכן את כל הנישות החברתיות, לא היו צריכות לקום כל כך הרבה מפלגות קטנות וקיקיוניות הדואגות אך ורק לאינטרסים המצומצמים שלהן.
לצערי, גם אני נפלתי בזמנו בפח של מפלגת הגמלאים כי גם הייתי אז לפני פרישה וחשבתי באמת שהם יצליחו להוציא מכל ממשלה מצחינה אשר תיבחר, איזה נתח מכובד שידאג לכל הקשישים שאוטוטו יוצאים ממעגל העבודה וצריכים להתקיים בכבוד. אבל זה כמובן לא קרה ושום דבר לא השתנה ואני אכלתי אותה בדיוק כמו כל מי שבחר בהם בזמנו.
למדתי את הלקח, ומאחר ואני בהשקפת עולמי שייכת למרכז המפה הפוליטית, מן הסתם אבחר במפלגה שתדאג לעניינים החברתיים לא פחות מאשר לעניינים הביטחוניים והכלכליים. השאיפה שלי היא שיהיו כאן שלוש עד ארבע מפלגות גדולות וזהו. הציבור צריך להחליט לכאן או לכאן. אי אפשר כבר יותר עם הבית-זונות הזה וסליחה על הבוטות

poseidon111

Active member
נו באמת. אתה מכיר חרדי אמיתי שהוא לא שמאלן?

הרי האידיאולוגיה שלהם היא אנטי ציונית, וכפועל יוצא מזה אנטי התנחלוות.

זה שיש מעטים מהם שמכופפים זאת מטעמי פופוליזם, לא משנה את האידיאולוגיה המושרשת.

אiרשינא

New member
מה זה בכלל חרדי אמיתי ?!

בתוך החברה החרדית יש כ"כ הרבה פלגים ומחנות, ולכל אחד מהם אג'נדה משלו.
האנטי ציונים הם רק חלק קטן מהחברה החרדתית. (התכוונתי לכתוב חרדית, אבל חבל לי לתקן
).

לצערי, אתה לא האשם היחידי שכך נראית החברה הזו בעיניך. אבל ההכללה הגורפת שהבאת חסרת כל בסיס.

כאן אני מסכימה איתך

כי באמת החברה החרדית מפולגת בעצמה באופן מחריד. לא כולם נטורי קרתא, ודווקא במקרה של ש"ס, מדובר בלא מעט חוזרים בתשובה אשר בעברם שירתו בצבא ואוהבים את המדינה, אלא משום מה השילוב הזה של החזרה לדת ולמקורות, יחד עם ההתבדלות העדתית, הובילו למפלגה שאני אישית מאוד מאוד לא אוהבת.

למעט חבד יש משהו בדבריו של פוסידון

החרדים אינם ציונים ברובם המוחלט.
מיעוט קטן - המדינה מעשה שטן.
הרוב - טוב לא שטן ,אבל גם לא אגרוייסע בוא נוציא ממנה מה שאפשר (ספרדים, ליטאים וחסידיות למנהם)
ומיעוט קטן מאוד מאוד שנושק כבר לחרדל"ים - המדינה ראשית צמחית גאולתנו

אבל רובם לא נחשבים כשמאל במאפייניו הפשרניים עם בני דודנו,
זו בלשון מעטה. פשוט הם לא ילכו לשטחים, מה הרי כתוב 'ונשמרתם לנפשותיכם'...

ורק לתקן רושם שאולי נוצר חב"ד ממש לא ציונים

אבל מאוד בעד ההתיישבות ביהודה ושומרון.

Doctor Goblin

New member
שמע, הם לא שונים בחלוקה הזו מהחילוני של ימינו

"טוב לא שטן ,אבל גם לא אגרוייסע בוא נוציא ממנה מה שאפשר" היא גישה נפוצה מאוד בכל שכבות האוכלוסיה. מזמן עברו חלפו ימי ה"טוב למות בעד ארצנו".

poseidon111

Active member
אם עבורך להכיר במוסדות השיפוט, לשרת בצבא,

ליישב את ארץ ישראל, הם מעשים ציוניים, אז לא הם לא ציוניים בהגדרה.
יחד עם זאת, יחסית לזרם הליטאי, הם הרבה פחות קיצונים.

טוב, זה תלוי בהגדרה של כל אחד מאיתנו

מה היא ציונות...
עד כמה שאני מבינה, ש"ס מגדירה את עצמה כמפלגה חרדית ציונית כמו שהמפד"ל מגדירה עצמה כמפלגה דתית לאומית ציונית.
השאלה היא רק שאלה של הגדרה, מה אני רואה כציונית ומה אתה רואה כציונית. כמו שאמרתי קודם, בשבילי ש"ס היא מפלגה שלא צריכה להיות ולא בגלל שהיא לא ציונית בעיניי אלא בגלל הסיבות שבגללן היא הוקמה. לצערי התחילה עם זה בזמנו תמ"י אשר הוקמה ע"י אהרון אבו-חצירה אשר פרש מהמפד"ל והבוס שלי לשעבר היה היועץ המשפטי שלהם. אני זוכרת היטב את כל הסיפור.
בהגדרתה של ש"ס, כל זמן שהם לא נגד קיומה של המדינה, מבחינתם הם ציונים. ברור שאפשר להרחיב את ההגדרה, אבל אם אתה שואל אותי, לפחות מצביעי ש"ס הם חרדים לייט שבסך הכל רוצים להחזיר עטרה ליושנה בכל הקשור למסורת ועדה. אין ספק שהם לקחו אותנו כמה עשרות שנים אחורנית

נכון

בקרב מצביעי ש"ס מספר המסורתיים עולה על מספר החרדים ממש. יש לי שכנים שבכלל לא חרדים והם מצביעים ש"ס בגלל שהרב הבטיח כל מיני הבטחות לבריאות ופרנסה טובה ויש להם חשש שלא להצביע כמו שהוא ביקש מחשש לביש מזל

אiרשינא

New member
הפורום הזה לא אמור להיות פעיל רק בלילה ?

הרי הוא נקרא "ציפורי לילה"...

ואם כבר אין לי אופנוע אני עדיין יכול לכתוב בפורום אופנועים ?

ראשית - קודם דיברת על "חרדים", עכשיו אתה מכוון את דבריך ל"מפלגות"... וזה לא היינו הך.

אiרשינא

New member
premature responsilation

זה קורה לי לפעמים....

שנית - בין חרדיות לציוניות אין שום קשר ולא חייב להיות. לא כל ערכי הציונות כלשונה עולים בקנה אחד עם האמונה הדתית של החרדים, אז אפשר להבין למה לא כולם יאמצו אותה.

poseidon111

Active member
לא הבנתי את החידוד אלא אם כן בהיותי לא

חרדי, אני מנוע מלהדבר על כך.
כוונתי היתה למפלגות חרדיות.

למעלה