משהו מעניין...

wommer

New member
משהו מעניין...

קניתי אייפוד ושמתי בו את כל הדיסקים שפ"פ שיש לי. כדי לבדוק את איכול השמע העברתי בין הדיסקים ושמעתי דברים שבחיים שלי לא שמעתי כמו למשל: באקוס, כילמור נותן סולו ממש יפה, חלש מאחורי הסולו הגיל שששומעים בהתחלה. או למשל דבר די משעשע בhigh hopes: בהתחלה כששומעים את הפעמונים, פתאו ם שומעים דבורה, והם ממש הדגישו את זה. ממש מגניב איך פ"פ מדגישים את עניין הסאונד.

wommer

New member
אמממ עוד משהו.

עכשיו גיליתי: בסוף השיר high hpoes, נאמר שם משהו: "hello charlie" או משהו כזה, ואז שומעים ניתוק של שיחה(טריקת טל') ואז הוא ממלמל משהו. משהו לא מובן. האם מישהו יודע על זה משהו. חיפשתי במאמרים מקודם לגבי זה, אבל לא היה רשום כלום.. \=

וואלה, דיברנו על זה כמה פעמים כאן

זו שיחת טלפון בין צ'ארלי, בנו החורג של דייב, לבין סטיב או'רורק, שהיה מנהל הפלויד דאז. סטיב מנסה להשיג את דייב בטלפון, אבל צ'ארלי, שהיה אז רק ילד קטן, לא מבין מה הולך, וסוגר את השפוף. השיחה הקטועה מייצגת את התימה המרכזית באלבום: העדר תקשורת בין אנשים.

wommer

New member
תודה...

אמממ אז ככה. בן חורג? מאאיזה נישואים, כלומר כמה פעמים דייב התחתן אם את יכול לומר לי? והשיחה מוקלטת שיודעים בברור שזה בין צרלי בנו של דייב לסטיב או'רורוק?? לא כדאי להוסיף את זה למאמרים? זה מוסיף הרבה לניתוח של השיר.

כל הפרטים האלו ישנם כבר במאמרים

הפרטים על נישואיו של דייב נמצאים בביוגרפיה שלו במאמרי הפורום. דייב נשוי פעם שניה. יש לו 4 ילדים מנישואיו הראשונים, ו-4 מהשניים. צ'ארלי הוא בנה של פולי, אשתו הנוכחית, מיחסים קודמים. דייב אימץ אותו לבנו. בשיחה המוקלטת בשיר הדוברים אינם מזוהים. אנחנו יודעים את זה מראיונות וממקורות אחרים, בהם הפלויד דיברו על זה. אני בטוחה שיש את זה איפשהו, או בשאלות נפוצות או במאמרים. אני אסתכל.

wommer

New member
אממ בעיקרון

בעיקר באוטו. אז זה די ברור שאני לא אשמע את הדברים הללו. אבל שמעתי הרבה בדיסקמן ובמע' שיש לי בבית בעוצמה גבוהה יחסית ועדין לא שמעתי. זה מעניין לגלות כל פעם דברים חדשים.

Blackpanter1י

New member
אם לא שמעת את הדברים האלה

במערכת בבית,אז בלי להעליב יש לך מערכת לא משהו בכלל...

wommer

New member
מע' די ישנה...ללא רסיבר...

אולי ברכב המע' עצמה טובה, אבל עם שני רמקולים קדמיים אין סיכוי שיצא משהו מעניין...

למעלה