משהו מענין

MadManIII

New member
משהו מענין

גמרתי את הספר השני, לפי דעתי היה יותר טוב מהראשון. שמתי לב שלמלאכים יש שם נוסף בספר- Bene Elim או התירגום לעיברית "בני אלים" די מגניב. האם הסופר התכוון לזה (לפי דעתי כן). איך לעתכם הוא הגה את הרעיון?

Arnon Reichmann

New member
אוהו, you don't want to go there...

בוודאי. הסופר משתמש בתיאולוגיה נוצרית לאורך כל הסדרה. רק לדוג': ברוך וחנוך הם שמות (מקוצרים) של שני "ספרים חיצוניים"- חזון ברוך ו ספר חנוך. אולי בקרוב (אם יסתדר, ואודי יודע על מה אני מדבר
), יהיה מאמר כלשהו על התיאולוגיה בחומריו...

Arnon Reichmann

New member
וזה בלי להתקרב בכלל לשמות אחרים

של Arch-Angels כמו עזריאל, בריאל וחבריהם...

Arnon Reichmann

New member
כבר תפסת איזה רייכמן לכתיבת מאמר

והיא זוכרת את הספרים הרבה יותר ממני

האבק

New member
שמח שהחלטת להמשיך בסופו של דבר

את הספר השלישי כבר יש לך? דווקא הופתעתי שאמרת שהספר השני יותר טוב לדעתך. למה אתה חושב ככה? בקשר ל-Bene Elim, כן פולמן התכוון לזה 100%. כמו שארנון אמר, ככל הנראה יהיה בקרוב מאמר על הנושא

MadManIII

New member
האמת היא שאני לא יודע למה.

פשוט התחברתי יותר טוב. מהו צורת המקורית של הדימון? למה באנגלית במילה Daemon ה A והE מחוברים?

SNTD

New member
הבדלה

בעולם שלנו, deamon זה שד, ואף על פי שזה נשמע אותו דבר, פולמן כתב את זה אחרת על מנת להדגיש שזה לא אותו דבר, לכן יש deamon (מה שויל הגדיר כשד בפגישה עם ליירה) ויש daemon כשה-a וה-e מחוברות, על מנת להדגיש את ההבדל אני אישית גם אהבתי את השני יותר מהראשון, אבל השלישי מתעלה על כולם :)

Fairywitch

New member
גם אני הופתעתי../images/Emo13.gif

טוב, אני דווקא הכי אהבתי את הראשון... מדהים איך שפולמן קולע בכל ספר לקהלים אחרים.

MadManIII

New member
מצאתי את המושג בני אלים

המושג מופיע פעמיים בתנ"ך, שני הם בספר תהילים. הדבר המענין הוא שלפי רוב הפרשנים בני אלים מתכוון לכוכבים או לכוחות הטבע, ורק פרשן אחד (דעת מיקרא, למי שמכיר) מביא את הדעה שהכוונה היא מלאכים.

למעלה