משהו מציק לי בכל הסיפור הזה

שרון123

New member
משהו מציק לי בכל הסיפור הזה

ותקנו אותי אם אני טועה. גם הילדים שלי, שהיו בערך בני שנה שהתפוצץ הסיפור, צרכו אז את הצמחית. למזלי הם ניזונו גם בדברים אחרים ואני לא רואה איזה סימן לפגיעה, בנתיים. גמני מאוד כעסתי על רמדיה אבל שהזמן עבר צצו בי כל מיני ספקות: למשל, עד כמה שאני יודעת משרד הבריאות אמור להיות הגוף שמבצע בדיקה של כל מוצר שמגיע לארץ או מיוצר כאן. משרד הבריאות הוא הרי זה שנתן לרמדיה את האישורים הדרושים לשיווק לאחר שהיה אמור לבצע בדיקה של הרכיבים התזונתיים שאמורים להיות במוצר. אני באמת לא מבינה למה אין תביעה ייצוגית נגד משרד הבריאות? הרי זו לא הפעם הראשונה שיש סיפורים כאלו שהובילו למקרי מוות. להזכירכם, הסיפור של מרזי מורית לפני כ-9 שנים. מס' אנשים לקו בהפרעות קצב ונפטרו לאחר שהחלו בדיאטה שמסתבר שהיתה בעלת ערך קלורי מאוד נמוך וגרמה להפרעות קצב. איפה האחריות של משרד הבריאות? מרזי מורית גם המשיכו לשווק ולא היה אז שום רעש תקשורתי בנושא. כנ"ל לגבי התה הטיבטי שפורסמה לגביו אזהרה לחולי לב, רק לא על המוצר כמובן.. תנובה-הסיפור של גלוטן שהכילו מוצרים ולא צוין כך על גבי האריזה-דבר שגרם לנזקים אצל חולי צליאק. כמובן גם רמדיה..למה התביעה היא נגד רמדיה? איפה האחריות של משרד הבריאות? אני לא אומרת שרמדיה נקייה מאחריות אבל אני חושבת שהאצבע המאשימה צריכה להיות מופנית בעיקר כלפי הגוף שאמור לבדוק את מוצרים הנ"ל.

מיכל @

New member
בזמנו כשהתפוצצה הפרשה

הגוף שהכי כעסתי עליו היה משרד הבריאות. לא שחשבתי שרמדיה נקיים וצחים כשלג, אבל הם חברה פרטית שפועלת בשוק תחרותי. אני חושבת שכל חברה מסחרית שהיא עושה מאמצים להוריד מעצמה הגבלים וביקורות, על מנת שיתאפשר לה "לעגל פינות" פה ושם. סיפור הויטמין B הוא כמובן לא עיגול פינות אלא מחדל מזעזע, אבל בסופו של דבר רמדיה שיווקו את המוצר הפגום ולא ייצרו אותו. היו אמורים לעשות ביקורות ולבדוק את המוצר למרות שהוא לכאורה נבדק בגרמניה? בעולם מושלם - בטח. בעולם שלנו - איזו חברת יצרני מזון לתינוקות עושה מבדקים כאלה? אף אחת. רק שבאף אחת מהן לא היה עדיין כשל בסדר גודל כזה. מה שטענתי גם אז זה שהפעם זה קרה לרמדיה, אבל בתנאי הביקורת שהיו אז, זה היה יכול באותה מידה לקרות לכל אחת מהחברות האחרות. רמדיה פעלה לפי הנורמה, שהיא לא תקינה. ומי קובע את הנורמה? מי מאפשר את עיגול הפינות וחוסר המבדקים? משרד הבריאות! איפה הם היו כשרמדיה החליפה סוג פורמולה? אותו אישור שעובד עבור מוצר אחד עובד גם על מוצר אחר רק בגלל השם של החברה? זה חוסר אחריות משווע! והמרגיז מכל היה שהדבר הראשון שמשרד הבריאות עשה מול התקשורת היה להסיר מידיו אחריות באופן מוחלט למחדל.

ליהיS

New member
אני לא יודעת הרבה אבל לא נראה לי

שהחברה אמורה לעשות את הבדיקה אבל אין ספק שהיא צריכה לדאוג לכך שהגוף האחראי יבצע את הבדיקות הדרושות. גם רמדיה אשמה באותה המידה. אי אפשר להגיד או לנהוג בדרך הישראלים\ת "סמוך על סמוך" הם היו חייבים לוודע שמשרד הריאות עורך את הבדיקות הנדרשות. אצל י רק שחף קיבל את הצמחית, בחודשים הראשונים לחלב אבל אם אני זוכרת נכון, שעברנו די מהר לאיזומיל. אבל בתקופה ההיא הם אכלו רמדיה רגילה-וגם אז היינו בלחץ עצום. אין לזה מחילה.

שרון123

New member
../images/Emo6.gifנכון

אני ממש סקרנית מה קרה כאן, אולי ניכנסתי למחשב של מישהו אחר ושכחתי לצאת.... כי זה ממש לא ניראה כמו התחזות.

דור לוי

New member
תשובה חלקית אבל ארוכה ../images/Emo63.gif

קודם כל שיהיה בהצלחה בפורום - חבל שצריכים לפתוח כ"כ הרבה פורומים שהצורך בהם הוא עיוותים למיניהם כמו הפורום הזה וכמו פורום רפורמה כלכלית
לעניין השאלה בנוגע לתביעות ייצוגיות נגד המדינה: ראשית ביאור: אני עוקב אחרי הנושא - אבל מבקש להדגיש שאיני משפטן. מותר היום לבקש הגשת תובענות ייצוגיות לפי מספר חוקים ספציפפים כמו בנושאי בנקאות, ביטוח וצרכנות. לכל שאר הנושאים השתמשו במה שנקרה "תקנה 29" לתקנות סדר הדין האזרחי (?). זה היה מין סעיף שונות כזה. אבל מדובר בסעיף מאוד כללי. היה מצב של חוסר בהירות מתי מותר ובאילו תנאים להשתמש בו - כל שופט פסק משהו אחר... בשנת 2000 היתה בקשה לתביעה ייצוגית כנגד המדינה של חברת א.ש.ת בנושאי כ"א וגביית פקדון על עובדים זרים. בדיון שהתקיים ב 2003, הוחלט לנסות לעשות סדר ולבדוק את השימוש בתקנה 29. בדיון בהרכב של 5 שופטים, בפסק דין בעייתי מאוד מבחינת ניסוחו, הוחלט ברוב של 3 כנגד 2 (שאחד מהמיעוט היה הנשיא ברק) שלא לאפשר שימוש בסעיף זה אלא בצורה מוגבלת ביותר. מאז כל הבקשות לשימוש בסעיף זה נדחות. כל חמשת השופטים הסכימו ביניהם על הצורך בכלי של תביעות ייצוגיות- אבל הרוב קבע שעל הכנסת לחוקק חוק מתאים, ועל הצורך לעשות זאת בהקדם! מאז הוגשו שתי הצעות (של רשף חן ונוספים ושל אופיר פינס) והן מונחות כאבן שאין לה הופכין על שולחן הכנסת. לפי מה ששמעתי גם משרד המשפטים החל בניסוח הצעת חוק - לא ראיתי אותה אבל מכתבה שקראתי היא בעייתית ביותר. בינתיים, חברת א.ש.ת הגישה בקשה לדיון נוסף, ולשכת עורכי הדין ביקשה להשתתף בדיון הזה עקב חשיבותו. לפי ידיעות בעיתונות אושר דיון נוסף - תוכלו לקרוא על כך בבירור שערכתי בפורום חוק ומשפט. אני מבקש להדגיש שלדעתי התובענות הייצוגיות הוא כלי ממעלה ראשונה באפשרות להילחם כנגד עיוותים וכנגד קשר הון-שלטון שזהו תחום בו הפורום ואני עוסקים. זהו מצב שבו בעצם מוסכם על כולם שהכלי הזה נחוץ - אבל הוא תקוע. מצד שני סביר מאוד שהמדינה תפחד מפני תביעות ייצוגיות ותנסה למזמז חקיקה כזו - מה שכרגע נראה שקורה... וכאן יש לי סקופ קטן עבורכם... לפני כחודשיים התקשרתי לדוברות בית המשפט העליון, ובדקתי מתי אמור להתקיים הדיון הנוסף. התשובה הזמנית, (זמנית כי הובטחה בדיקה מעמיקה יותר של הנושא) היא שלא ידוע להם על צורך בדיון נוסף או הבטחה לדיון כזה, מבחינתם התיק סגור ולכן אין כל תאריך לדיון כזה. זהו, תעשו עם זה מה שאתם רוצים...

דור לוי

New member
עדכון לתשובה מדוברות ביהמ"ש העליון

התשובה השתנתה והיא עכשיו: "טרם נקבע תאריך לדיון הנוסף..." יפה, זה כבר שינוי... כמעט בא לי לכתוב שלא משנה מה שיחליטו העיקר שיחליטו... כדאי להמשיך ולעקוב.

a v i v 3 7

New member
משרד הבריאות מתנערים

אנחנו שביתי מוכרת כנפגעת רמדיה ללא שום ספקות, זה בכלל לא מעניין אותם ,אני מצפה שלפחות יעקבו אחרי המקרה שלנו והם אפילו טלפון לא מרימים כדי לשאול מה שלומה.אז איך אפשר לסמוך עליהם בכלל

shoshi1940

New member
המימסד מתנער מכל דבר אין לסמוך כלום

כשרואים את תוכניות "בולדוג" הוכח , שהממימסד האטום ,מתנער מכל אחריות . כששואלים שאלות, לא עונים , בורחים, למרות היותם עובדי מדינה. אל תסמכו על משרד הבריאות, על אף אחד, אנו מדינת "סמוך" , חייבים אנו להיות עירניים ולקחת אחריות על ילדינו

למעלה