משהו מרגיז בעיתון..

python 4

New member
משהו מרגיז בעיתון..

במוסף הספורט של ידיעות אחרונות היום יש כותרת ענקית "מאלמו על דרך המוות" - זהו ציטוט מהעיתון השבדי אקספרסן, שכפולת עמודים שלו מופיעה בענק על השער של המוסף, עם הכותרת MFF - på dodens väg, מתחתיו תמונות מתוך פיגועים וכן מפה של תל אביב ועליה מופיעים כמה מוקדי פיגועים שאירעו בעבר. המסלול על המפה מתאר את הדרך שהשחקנים של מאלמו יעברו מהמלון שלהם (דן) לבלומפילד, ולכן הכותרת - "דרך המוות". לא יודע, אותי זה הרגיז נורא.. אולי כשמסתכלים על זה משבדיה העניינים נראים הרבה יותר מפחידים מאשר פה (אתמול הסתובבתי באיזור הזה בלי חשש בכלל) - אבל מה מישהו שגר במאלמו וקורא את זה אמור לחשוב? שהחיים של השחקנים בסכנה ברורה ומיידית? מעצבנת אותי ההצגה הזו של המצב פה..

Funaki

New member
קודם כל - לא מפתיע אותי שהכתבה,

ובמיוחד הכותרת הבומבסטית, מופיעה באקספרסן. זה צהובון נמוך שמנסה למכור עיתונים על ידי כותרות מפוצצות (תרתי משמע...). קראתי עכשיו את הכתבה בשפת המקור והיא לא כל כך נוראית - בין היתר כתוב שם "המועדון נפתח מחדש, מה שמראה שחיי הלילה בתל אביב לא נותנים לטרור לנצח". וכן - שוודי ממוצע חושב שמסוכן לנסוע לישראל, וכמה שלא תנסה להסביר שהשד לא כזה נורא אי אפשר להתעלם מהעובדה שבתל אביב יש פיגועים ובמאלמו אין.

nagelron

New member
זה לא חדש שהעתונות בשבדיה עושה

כותרות מצמררות בקשר לישראל. קשה לי מאד להסביר לחבריי השבדים את המצב האמיתי בארץ.

Jules Verne

New member
והחוצפה הכי גדולה

המלווה הישראלי של קבוצת מאלמו בישראל, מטעם קבוצת מכבי חיפה, סיפר היום שכתב ה"אקספרסן," האחראי לכתבה המשחירה את פני ישראל, עובד מתל אביב כבר 25 שנה. אם כל כך רע פה כמו שהוא כותב, אז מדוע הוא נשאר בישראל? שחקני מאלמו אמרו בראיונות לתקשורת הישראלית שהם נעלבו עבור ישראל בשל הדיווח, כיוון שזכו פה לאירוח יפה. לא חסרים שם מנוולים. הנה לדוגמא, לפני כמה חודשים, שגריר ישראל בשבדיה,אביתר דגן, התראיין לתוכנית "פגוש את העיתונות" עם שלי יחימוביץ, בעת שביקר בארץ.השגריר סיפר שהתקשורת השבדית מסקרת באופן לא מאוזן את ישראל ברמה שלא נותנים לו להגיב על ידיעות שליליות המתפרסמות בנושא הסכסוך בין ישראל לפלשתינים. אבל, כידוע בכל מקום יש עשבים שוטים.

nagelron

New member
ומה שהכי עצוב זה שהשבדים קונים את

כל הסיפורים והם באמת מאמינים שהתקשורת בשבדיה היא הכי אובייקטיבית.

python 4

New member
אה..אה.. ../images/Emo9.gif

רק כשמודפס שם בגדול קטע מעיתון שבדי.

Eurogirl

New member
האמת שאותי זה דיי הצחיק...../images/Emo3.gif

הם הציגו את זה כאילו ישראל היא מדינה שפצצות מתפוצצות בה בכל שניה, בכל מקום נתון שבו היה פיגוע אי פעם. מה הם חשבו, השבדים? שבמייק'ס פלייס ובכל שאר המקומות האלה, מטמינים פצצות בקרקע אחת לשבוע? או שכל האיזור הוא שדה מוקשים?
טוב נו, שבדים תמימים, אי אפשר להאשים אותם... אבל מה אפשר ללמוד מזה? לקחת מעכשיו בערבון מוגבל כל כתבה שהמטרה שלה להגזים ולהפחיד (ע"ע כל הכתבות על רעידות האדמה שצפויות לקרות בכל רגע במדינת ישראל), ולהבין שעד שאתה לא מכיר כל נושא ומבין את התמונה כולה - אין צורך להבהל מכלום!

הוו המ../images/Emo60.gif

התראיינו לאקספרסן
חח ממ. ובכן, אני לא יודעת מה האידיוט הזה חשב כשהוא כתב את זה, אבל הכתב שהיה באימון של מאלמה ביום שני אמר שלדעתו זה היה חרא בצורה מאמר בעיתון. סתם חיפשו לעשות פרובוקציה. ולמי אכפת, כולכם ראיתם איך קבוצת מאלמה [עם המנהל והמאמנים והרופאים וכולם] נהנתה בטיול בירושלים והתרגשה והכל. שיכתבו מה שהם רוצים:/ אחרי כל מה שהם כתבו, הציבור בשוודיה יכול לראות בעצמו מה עשו החבר'ה ממאלמה בישראל, וזה לא להסתגר במלון או להתפוצץ.

למעלה