משהו מתוק ולא חזק

• פותח הנושא wink
  • פורסם בתאריך

wink

New member
משהו מתוק ולא חזק

איזה משקה מזמינים למישהי שלא שותה אלכוהול שאפשר למצוא בדאנס בר תלאביבי טיפוסי אני חושב על משהו מתוק ולא חזק...יש הצעות?

תנסה

פיג'לינג סאוור - מתוק ולא חזק אייריש - למי שבאמת אוהב מתוק או שפשוט תשאל את הברמן/ית במקום ותקבל המלצה...

tommiyBoy

New member
לנסות מה?!

פיג'לינג סאוור ידידי...הוא לא מתוק.. אפילו מהשם שלו אתה יכול להבין...סאוור...זה חמוץ! ועיצה שלי..לך על משקאות פשוטים..ולא כל מיני חלב וקרם.. למשל סאן פרנסיסו.. טקילה סנראייז ועוד בסיגנון...גם מאוד מהר להכין אותם והם לא חזקים

nunimon

New member
לא אלכוהולי בכלל...../images/Emo35.gif

או עדין...
תקשיב, אתה יכול לבקש מהברמן : כוס נמוכה, מנה מיץ תפוזים, מנה מיץ אשכוליות (רק אם שניהם טבעיים
) רבע מנה של סירופ בטעמים ( או אפרסק או ליצי, אני אוהב פסיפלורה) ורבע מנה - ממש מעט רום. זה יהיה מצוין. וככה היא גם תתלהב מזה שאתה מבין גדול...

maxfain

New member
תזמין אותה ל..

שמע הקלאסיים עם השם המפוצץ תמיד עובדים, קוסמופוליטן בדרך כלל עושה ת'עבודה.. במקום הוודקה תבקש סאוט'רן.. או שאם אתה רוצה להיות מגניב תזמין "הורייזן" (המצאה שלי, נוסה רק על ידידות ואין אחת שלה אהבה) 1/2 וודקה וניל, 1/2 רום. 1/2 מחית פסיפלורה, 1/2 מונין לוונדר. להציף בחלב קוקוס. הוראות: ממלאים רבע כוס נמוכה בקרח כתוש, מוזגים קודם את הלוונדר ואז מחית פסיפלורה, רום והוודקה ומציפים הכל בחלב קוקוס.. מקשטים באגוז מוסקט מגורד. קוקטייל מאוד פשוט וטעים. עושה גם המון רושם..

d s d s

New member
אני לא שותה בדר"כ

והפיג'לינג סוואר פשוט טעים לי.. וגם המידורי סוואר

מוחיטו

זו גם בחירה טובה לדעתי. כדאי לשאול מאיזה רום עושים את זה אבל, ואם זה לא עולה יותר מידי, לבקש משהו יותר טוב מהבקבוק ב-15 שקל שתמצא בספיד בר הממוצע (נגריטה לא צריך לעלות יותר מידי, או קפטן מורגן. בקרדי כמובן מצויין, אבל הוא בטח יעלה יותר מכמה שקלים תוספת). אגב, בתור אחד שלא מזמין קוקטיילים - ברמנים: מאיזה רום אתם מכינים מוחיטו? אם זה רום פשוט והייתי מבקש רום יותר טוב - כמה הייתי צריך להוסיף?

רוניM

New member
קצת נצל"שת אבל...

הרום שממנו אמורים להכין מוחיטו הוא הוואנה קלאב

מי החליט?

ראיתי את זה כתוב ב-winebar. זה לא אומר שזה האמת, ובזה בטוח לא אומר שבזה משתמש הברמן בפאב הממוצע.

Symbolic

New member
מוחיטו

מוחיטו המקורי נעשה עם הוואנה קלאב. בלי קשר לWINEBAR. הברמן הממוצע בארץ קרוב לוודאי ישים רום ישראלי זול.

maxfain

New member
מזאתאומרת מי החליט?

מי שכתב את המתכון של הקוקטייל.. בדיוק כמו שנכתבו אלפי מתכונים אחרים למותגים ספציפיים.. ודרך אגב, אני מכיר כמה מקומות שמכבדים את עצמם והם כן משתמשים בהוואנה קלאב למוחיטו.. גם המחיר בהתאם.

בסדר

זה כמו שלא באמת תצליח להוכיח אם הפולנים או הרוסים המציאו את הוודקה, ואם האיריים או הסקוטים המציאו את הויסקי. זה כמו שכל אחד יספר לך איך עושים את ה'אורגזמה' המקורית. קוסמו. סקס על החוף. כמו כל דבר פופולרי שהולך המון, תמיד יהיה אנשים, מוסדות, או מותגים, שינסו למכור לך את המשפט "המקורי זה שלנו". לפעמים מאמצי שיווק מצליחים והם משכנעים המון אנשים. סתם לדוגמה, תעשה חיפוש על השם בגוגל, ותמצא לא מעט אתרים שלא אומרים עם איזה סוג רום לעשות את זה. כמובן שזכותך להגיד שהם אתרים לא רציניים, הם "לא מכירים את האורגינל". אפילו תוכל להגדיל ועל כל אתר שאני מוצא שאומר לעשות את זה סתם עם רום בהיר, תוכל למצוא אתר שאומר לעשות את זה עם "הוואנה קלאב כי זה האורגינל". אתה לא צריך לעשות את זה כי אני מאמין לך. אבל זה לא ישנה את הטענה שלי שאתה ממחזר ססמאות של המותג הספציפי. אני בטוח שאנשים ידעו לשים ליים, מי סוכר ונענע ברום שלהם הרבה לפני שהיה מותג בשם הוואנה קלאב, אבל אולי אני סתם בור ניאנדרתל. וואלה, תראה, אפילו לבקארדי יש מותג שהם קוראים לו בקרדימוחיטו: http://www.bacardimojito.com/

מטופש

New member
תיקון בעיניין הוויסקי....

מקור הווקה באמת עדיין לא הוכח ב100%... אבל מקור הוויסקי כן- והוא באירלנד... אבל מי שלקח את המשקה צעד קדימה ועשה אותו מה שהוא היום זה הסקוטים... סט. פטריק זה שבחג שלו כולם לובשים ירוק רצים עם תילתן ושותים גינס, היה קדוש שהיה אחד הצליינים הראשונים שהביאו את סוד הזיקוק מהמזרח התיכון, והתחיל בהפצת השיכר שלימים הפך לוויסקי (לא זוכר איך נקרא בהתחלה), באירלנד.

אוקיי

הויסקי היה רק דוגמה אחת, ובכל זאת: אם אני אשאל סקוטי פטריוט (או את גוגל), האם זו אותה התשובה שאקבל? (אני דווקא שמעתי על פטריק שהפכו אותו לקדוש כי הוא גירש את הנחשים מאירלנד, אבל אני לא בקיא במיתולוגיה שלהם).

Symbolic

New member
"יום פטריק הקדוש"

הכוונה לפטריק הקדוש שסילק את הנחשים.

maxfain

New member
קצת סדר בבלגן

נתחיל בזה שלא יעזור לשום סקוטי פטריוט - האירים המציאו את הוויסקי. ואת הוודקה, לא הרוסים ולא הפולנים.. אבל הראשונים מביניהם שהחלו לזקק את המשקה ולשפר אותו למה שנקרא וודקה זה בהחלט הרוסים.. מבחינתי מוחיטו יכול לבוא עם כל רום, אלא אם מישהו מבקש ממני ספציפית - הוואנה קלאב. אבל, הוואנה קלאב זה היה הרום הקובני הכי נפוץ באותה תקופה שהמציאו את המוחיטו, שכמו שאתה כבר יודע זה מתכון קובני.. אז הסבירות שהברמן שקרא למשקה לראשונה "מוחיטו" ולא רום עם ליים סודה ונענע, השתמש בהוואנה קלאב היא די גבוהה.. אין לי מה למחזר סיסמאות של חברות כי לי אישית לא אכפת אם זה בקרדי או הוואנה קלאב או וואטאוור..

רוניM

New member
לא אמרתי שבזה משתמש הברמן הממוצע

אמרתי שאמורים להשתמש בהאוונה קלאב... לעניות דעתי, גם קפטן מורגן זה סבבה... ולא כ"כ יקר... עם זילוף אנגוסטרה בסיום ההכנה... תענוג....בהחלט!

למעלה