משהו נדפק במכשיר...:(

roy27787

New member
משהו נדפק במכשיר...:(

יש לי אייפוד דור שלישי כבר כשנה..ותמיד עבד מצויין..היום פתאום באתי להפעיל שיר הואו נתקע...ביצעתי ריסטרט וכנראה זה דפק את המערכת קבצים כי מופיעה לי כרגע בעת עליה תיקיה עם סימן קריאה,עד פה אין בעיה ,אמרתי שאני אפרמט אותו ,אבל משום מה לא בווינדווס ולא בלינוקס מזהים אותו!לאחר שהוא עולה מחובר למחשב הסמל הוא ok to disconnect ...........והווינדווס ולא הלינוקס מזהים אותו... מה אני יכול לעשות?יש איזה שסייפ מוד להעלות אותו?אני יודע שיש מצב debug..מישהו זוכר את הסדדרה של המקשים שצריך להקיש?... תודה מראש...

roy27787

New member
אוקיי אז ככה..

המחשב מזהה את האייפוד..0(הווינדווס) ,מזהה אותו כהארדיסק בלבד וגם עליו שי סימן קריאה צהוב שאומר שהדריבירים לא מותקנים או שהוא לא מצליח להפעיל את המכשיר...זאת אומרת THE DEVICE CANNOT START כל זה כשמה שאני רואה על צג האייפוד זה הוי המעצבן שאומר שאפשר להוציא אתה אייפוד ... ניסיתי לעשות UPDATE בעזרת התוכנה..לצערי זה לא הולך....הוא אומר שהוא לא מצליח לעגן את האייפוד CANNOT MOUNT IPOD.. אני אובד עצות... מה אפשר לעשות?

roy27787

New member
קראתי קצת ב ipoding

וראיתי שלחלק עם ipod 4g mac וגם ב 1g ...והם הסבירו שיש שני צ'יפים לאייפוד,אחד לפיירוואיר ואחד ל usb שניהם אחראים על העברת הקבצים בכל פרוטוקול....ושכנראה הצ'יפ של פיירוואיר נשרף...(זאת הסיבה שהוא כן מטעין אבל לא מעלה את ההארדיסק..-כנראה גם נדפק המערכת קבצים בהארדיסק..) בכל מקרה,מה שהם עשו ,זה לקחו כבל usb2.0 חיברו ל pc והופה זה פעל להם והם פירמטו וזהו ...פעל... אני מקווה רק שאני אוכל לעשות את זה גם עם pc....וכבל usb2 כי אחרת ,אין לי מאיפה להביא מאק. כבל usb2 אני בדרך להשיג,חבר בדיוק קנה ipod4g 40 gig לפני שבוע..ויש לו גם פיירוואיל וגם usb...זה לא אמור לעשות לי בעיות נכון?(זה שהכבל הוא של 4g ואני 3g...)? תודה מראש..

uppercut

New member
תלוי:

כנס ל settings>about גלול למטה וחפש format אני חושב שהמחשב שיתאים לך יותר הוא בפורמט שכתוב לך שם אבל זה לא משנה בסה"כ אם הבעיה היא רק בפיירוייר. ואני לא בטוח ב 100% .

uppercut

New member
אה עכשיו הבנתי את השאלה,

לא זה לא אמור לעשות בעיות בכלל

לי יש דור שלישי

ובדרך כלל אני מחבר למק עם הפיירווייר אבל יש לי גם את הכבל של הusb2 אני לא חושב שיש הבדל בין הדורות בעניין הכבל הזה כי אם יש הבדל הוא יהיה גם שונה בגודל הפלאג בכל מקרה תעשה מה שכתבתי לך בהודעה השניה ותראה אם זה עוזר

אוקיי נסה לבצע את הפעולות הבאות

לחץ על Menu + Pause/Play כעשרה שניות עד לקבלת אפל לוגו ואז לחץ על FF וREW (החיצים של שיר קדימה ושיר אחורה) יחד ואז האיפוד יכתוב "OK to Disconnect" ותנסה ושוב לחבר את האיפוד

roy27787

New member
בעעע....

לאחר מיליון ריסטים....ומה לא....אפילו כניסה למצב דיבאג...מיליון דברים שעשיתי...כלום לא הולך פשוט..האופציה האחרונה זה לנסות לחבר את האייפוד למאק..(מה שמתועד שעבד כמעט לכל מי שניסה לעשות זאת במקרה שלי...ראה אייפודינג.קום) הם אומרים שזה ישר יזהה את האייפוד וכל מה שצריך לעשות זה למחוק אותו דרך ה disk utillities ולעשות פורמט דרך ה updater.. ניסיתי את הכבל של ה usb2 בכל מחשב אפשרי בבית....בווינדווס וגם בלינוקס... האיייפוד פשוט מסרב להגיב..הגגתי למצב שהיה לי כונן חדש במחשב שלי.. removable media שפשוט לא הגיב..וגם זה לאחר שהפעלתי את usb disk מתוך הדיבאג... עכשיו..כל מה שנותר זה למצוא מישהו עם מאקינטוש...(יש לנו אחד בבית ספר שאין סיכוי שייתנו לי להשתמש בו.)

weird dust

New member
למה לבית של אלרונד?

הביטוח עדיין פעיל? לך לידע תגיד לא עובד
במקרה שלא: תבקש מהם תמיכה טכנית זה ניראה לי הפתרון הכי הגיוני.

אני מסכים עם weird dust

אם זה היה שונה והאחריות כבר לא הייתה תקפה הייתי מציע שתבוא אלי אבל במקרה שלך עדיף להגיע לידע עצמם

roy27787

New member
אין אחריות..

היא נגמרה בערך לפני חודש...(וגם אין לי הוכחת קנייה בכלל..) עכשיו אני רק צריך לקוות שהבית ספר...יותר נכון המורה עריכת וידיאו בבית ספר ייתן לי להשתמש במאקינטוש של הבית ספר...(הוא בכלל לא מכיר אותי ככה שהסיכויים די נמוכים..) בכל מקרה נראה חי שההארדיסק הלך קפוט,אני לא שומע אותו בכלל מסתובב.. אפילו ב debug menu אני מקבל כשאני עושה hdd scan hdd scan fail ... יכול להיות שהאייפוד פשוט לא נותן לו פקודה ,להארדיסק?

weird dust

New member
מה הסיכוי להגיע לידע?

יכול להיות שתוכל לשאול שם מה הבעיה כבדיקה ליפני תיקון חינם ואז להגיד אם אתה רוצה לא רוצה לתקן. יכול להיות שעידכון גירסה לאי פוד יעזור תנסה ואלי תעששה סיכום של הבעיה והכל ומה כבר פסלנו שזה זה או מה אפשר לעשות.

roy27787

New member
אז ככה...סיכום

1.בדיקה אצל ידע עולה 45 דולר... אז מה כבר ניסינו? חיבור למערכת ווינדווס בכבל FW ,אין תגובה מהמחשב ,האייפוד מציג לאחר התיקיה והסימן קריאה כמה פעמים מציד OK TO DISCONNECT .לינוקס מגיב כנל לכבל fw . חיבור האייפוד בכבל USB לווינדווס יוצר uSB MASS STORAGE DEVICE ולפעמים אפילו מפנה מחיצה לזה אך לאחר שלוחצים עליה פעמיים הווינדווס נותן שגיאה ל no input . לאחר כמה פעמים שמנסים את הדברים האלו (גם חיבור האייפוד למחשב בעת ביצוע ריסטרט..) האייפוד מתחיל להיות מזוהה כ unknown usb device או מזוהה כדיסק קשיח עם סימן קריאה צהוב שאומר ,או שהדרייברים לא מותקנים או ה the device fail to start. חיבור האיפוד עם usb ללינוקס בהתחלה היה זורק שגיאה שהוא מקצה לו כתובת והאייפוד דוחה אותה,היום הייתה פריצת דרך ,איכשהוא הצלחתי להעביר בתפריט הדיבאג ב chg status את ה 1 ל fw שכנראה אומר לאייפוד להשתמש ב fw ולאחר מכן חיברתי ב usb ללינוקס והוא זיהה אותו כ mass storage ואפילו נתן לו שם של ipod וזיהה שה vendor הוא apple...אך חוץ מזה לא הצלחתי לבצע שום מאונט לשום מקום,ךלא הופעה שום אמולציית סקאזי.. * חשוב לציין שבעת חיבור כבל usb ברוב הפעמים מופיע do not disconnect. עוד כמה דברים: אני לא שומע את ההארדיסק זז או עושה רעשים לא בעת בוט ובכלל... HDD SCAN במצב דיבאג מחזירה תשובה של hdd fail . כשאני נכנס במצב דיבאג ל USB DISK ולוחץ FOREWARD על מנת לעבור למצב של FW DISK המכשיר עושה ריסטרט לאחר כמה שניות.. זה בערך סיכום הדברים... אנשים עם תקלות דומות אמרו ש HOOK למאקינטוש מסדר את זה לגמרי,אבל לי יש תחושה שההארדיסק כבר מת.... כל זה התחיל כשניסיתי לשמוע שיר והאייפוד נתקע ,ולאחר ריסט עלתה התיקיה הרעה הזאת...:(

weird dust

New member
ישנה אפשרות למחוק את האי פוד?

כאילו הכל ממש הכל? ידוע לי שיש אפשרות דרך תוכנה ליצור מחדש את הקבצי הפעלה של האי פוד (אהפוד או איך שקוראים לה). אולי באמת צריך לחפש מישהו עם מאק כמו שאמרו כאן. ניסיתה להפעיל במחשב אחר את האי פוד והיו אותן בעיות? האי פוד רק בן שנה וקצת לא? קטע מוזר. אולי באמת כדאי להטריד את אלרונד אבל זה כבר דבר בעייתי כי זה מישהו אמיתי ולא רק דמות מממוחשבת ואם אתה רוצה לדבר איתו אתה יכול לחפש את האי סי קיו שלו או לשלוח מסר (אני לא יכול למסור את האי סי קיו כי זה דבר אישי שאולי הוא לא רוצה לפרסם). אני לא מוצא הגיון בכל מה שיש כאן ולא נתקלתי בבעיה. איזה דגם בדיוק יש לך?

roy27787

New member
אז ככה..

אממממ אין אפשרות למחיקה כוללת ,מהסיבה הפשוטה שאין אפשרות לחבר למחשב.....(לא מזדההב fw ומזדהה כ unknows ב usb..) הנה פיצ'ר שאפל החמיצו ,יכלו לבצע גיבוי של ה os של האייפוד בצד איפשהוא ולתת אפשרות לשחזור מן ה debug menu...(אפל-תחשבו על זה...:)) אממממ כן כנראה שמאקינטוש הוא ה last resort שלי חוץ מידע....:( אני אנסה את מזלי יום ראשון \שני בבית ספר עם המורה לעריכת וידיאו ,הוא לא מכיר אותי ולכן אני צריך להתפלל שהוא יסכים לי לנסות את זה...בנתיים אני לא חושב שזה יעזור,סך הכל עם ההארדיסק לא זז ,המצב די בקאנטים. אממממ האייפוד בן שנה + לא זוכר בדיוק כמה זמן יש לי אותו....אולי 15 חודשים או קצת פחות. הדגם הוא ipod g3 10gig.... ואני כבר עושה בירורים על לקנות אחד חדש.... (חשבתי על לקנות iriver אבל כנראה שזה ירד מהפרק עקב המחיר שלו...-בארץ 620 דולר בערך בחול 320 דולר...). מצאתי בנתיים ipod g4 20 gig ב 2100 שקל בערך ,יש גם כמה קצת יותר זולים מחנויות באינטרנט שצריך לחפש...מישהו קנה ביותר זול פה בארץ ולא באילת? ועכשיו לשאלה אחרונים.....
מישהו יודע איפה אפשר לבטח את האייפוד ?להאריך את הביטוח שלו? לשלם נגיד 100 שקל בשנה...או יותר על מנת להיות בטוח מפגיעות לגמרי ובמקרה של פגיעה תיקון \ החלפה? תודה מראש..:)

weird dust

New member
בקשר לביטוח, תברר בחברת ביטוח של

הבית, המכונית וכו. אם יסכימון לך מה שלא יקרה כמו שניראה לי תודיע לנו

roy27787

New member
חשבתי יותר בכיוון

של להאריך ביטוח למכשיר אצל ידע....אצל apple בכללי....

למעלה