משהו נהדר על הגמרא

צינסקי

New member
משהו נהדר על הגמרא

כומר פוגש את ידידו הרב. אומר הכומר לרב "הרבה דברים לימדת אותי אבל דבר אחד אני רוצה ללמוד ואתה לא מוכן - אני רוצה שתלמד אותי גמרא". אומר לו הרב "אתה גוי ויש לך ראש של גוי, אין סיכוי שתצליח להבין גמרא". הפציר הכומר ברב עד שהסכים. אמר לו הרב " אלמד אותך גמרא בתנאי שתענה לי על שאלה אחת". "טוב" משיב הכומר "מה השאלה?". שואל הרב "שני אנשים נופלים דרך ארובה, אחד יוצא מלוכלך ואחד יוצא נקי, מי מבין שניהם ילך להתרחץ?". "פשוט מאוד" עונה הכומר "המלוכלך יתרחץ והנקי לא". "אמרתי לך שלא תצליח להבין" אומר לו הרב "בדיוק להיפך - הנקי מסתכל על המלוכלך, חושב שגם הוא מלוכלך והולך להתרחץ, המלוכלך לעומת זאת, מסתכל על הנקי חושב שגם הוא נקי ולא הולך להתרחץ". "על זה לא חשבתי" מסכים הכומר "שאל אותי עוד שאלה". "טוב" אומר הרב "שני אנשים נופלים דרך ארובה, אחד יוצא מלוכלך ואחד יוצא נקי, מי משניהם ילך להתרחץ?". "פשוט מאוד" עונה הכומר בבטחון "הנקי מסתכל על המלוכלך, חושב שגם הוא מלוכלך והולך להתרחץ, המלוכלך לעומתו מסתכל על הנקי חושב שגם הוא נקי ולא הולך להתרחץ". "שוב טעית" אומר לו הרב "אמרתי לך שלא תצליח להבין. הנקי מסתכל במראה, רואה שהוא נקי ולא הולך להתרחץ, המלוכלך מסתכל במראה רואה שהוא מלוכלך והולך להתרחץ". "אבל לא אמרת שיש שם מראה" מתלונן הכומר. "זהו מה שאמרתי לך" עונה הרב "זה הראש שלך, אתה גוי ולא תצליח להבין. לפי הגמרא צריך לחשוב על כל התרחישים האפשריים. צריך לחשוב על כל האפשרויות". "טוב" נאנח הכומר "בוא ננסה שוב, שאל אותי עוד שאלה". "פעם אחרונה" אומר הרב. "שני אנשים נופלים דרך ארובה, האחד יוצא מלוכלך והשני יוצא נקי, מי מבין שניהם ילך להתרחץ?". "זה מאד פשוט" מחייך הכומר "אם אין שם מראה, הנקי מסתכל על המלוכלך, חושב שגם הוא מלוכלך והולך להתרחץ, המלוכלך לעומת זאת מסתכל על הנקי חושב שגם הוא נקי ולא הולך להתרחץ. אם יש שם מראה, הנקי מסתכל במראה, רואה שהוא נקי ולא הולך להתרחץ, המלוכלך מסתכל במראה רואה שהוא מלוכלך והולך להתרחץ". עונה לו הרב "אמרתי לך שלא תצליח להבין, אתה גוי ויש לך ראש של גוי. תסביר לי איך יתכן ששני אנשים יפלו דרך ארובה, אחד יצא מלוכלך והשני יצא נקי?" צינסקי.

קסנדרה*

New member
צינסקי זה ענקקקקקקקק וחכם../images/Emo9.gif

ואתה יודע מה? תמיד איכשהו אני קושרת את החוכמות האלה לשירה, ואיך ? כשאני אומרת שירה אינה חידה/אניגמה אז כותבים ברור מידי, כשאני כותבת שצריך לכתוב מעט אניגמטי אז כותבים שטוח וגלוי מידי, כשאני אומרת לא ולא זה כי אם אחרת, בקיצור, לפעמים זה לא משעשע כמו שזה שעשע אותי, אבל האמת, זה נכון
(ולא אפרט מה נכון, כי לכל אחד נכון שלו). תודה שהעלית זאת קסנדרה

צינסקי

New member
גם אני חשבתי על זה

בעיקר על נושא האמירה המפורשת שניתן להבין דרכה דברים אחרים. תודה. צינס.

GALI02

New member
בצורה מאודדד עקומה

זה הזכיר לי סטטיסטיקה, כשצריך לקחת בחשבון את כל האפשרויות, גם את זו שלגמרי לא מתקבלת על הדעת... (אבל אל תתיחסו אליי, אני כבר שבועיים בתך ה *** הזה של סטטיסטיקה והסתברות, אני על סף שיגעון) בכל מקרה- קטע טוב, אהבתי

GALI02

New member
אם תצטרכי עזרה, בשמחה ../images/Emo26.gif

אחרי שני קורסים מפרכים כבר יכולתי לעשות תואר בסטטיסטיקה...
אבל רק שתדעי שבגדול השד לא נורא כל כך

למעלה