משהו נחמד להתחלת השבוע

אייק

New member
משהו נחמד להתחלת השבוע

מצורף האתר של "פיליפ סטרק". שיהיה שבוע טוב לכולכם.

eldarinn

New member
פשוט זוועה!! ../images/Emo5.gif ../images/Emo5.gif

ציפיתי ממעצב כזה בכיר ומוכשר שהאתר שלו יהיה קצת יותר בעל השראה מאתר של דו"ח פיננסי.

אייק

New member
הבן אדם איש שיווק רציני ביותר אבל

מעצב גדול(לדעתי כמובן) וכל פעם מצליח להפתיע ולעצב עם הרבה הומור וכשרון. מוצרים,פנים ,ארכיטקטורה ומה לא. בנוסף משווק את עצמו כמו בולדוזר. מי כמונו בארץ יודע שהשיווק לא פחות חשוב מהעיצוב עצמו(ולפעמים יותר)והקליינטים עדייו לא רודפים אחרינו ברחובות. "סטארק" סופג לא מעט ביקורות אבל אני בטוח שיש הרבה דברים ללמוד ממנו.

אייק

New member
באמת יפה...

בכל פעם שמוזכר סטארק ישר קופצת המסחטה וכמה שהיא לא נוחה ושהיא בתחילה יוצרה מחומר רעיל(במגע עם לימון). וזה נכון,כמו עוד מוצרים כמו הקומקום שלו שלגמרי לא שימושי ושרפרף שהוא לא שיא הנוחות,אבל הם בכל זאת מוצרים יפים(דעתי האישית כמובן) שפונים לרגש של אנשים ,דבר שבהחלט לא מובן מאליו,ואי אפשר להיתעלם מעוד מאות עיצובים שלו.הבן אדם עובד ללא הפסקה ולא נח על זרי הדפנה.ומשקיע מחקר ומחשבה רבים בעבודתו.נכון שלעיתים עיצוביו גולשים לתחום האומנות,אבל הוא עושה זאת בגלוי ובמתכוון.(בניגוד לשלל מוצרים שניתן למצוא על המדפים שסתם לא נוחים בגלל חוסר תשומת לב). עוד רבים וטובים עיצבו בגישות דומות ,ביניהם קבוצות כגון אלכימיה ,סטודיו 65 ועוד. אני סבור שבהחלט יש מקום לעיצובים מסוג זה,כמובן שלא רק מסוג זה אלה גם. לפעמים אנו ניקלים במוצר שבשל עיצובו המיוחד השימוש בו נעשה למהנה יותר וגם אם זו רק "אשליה" הרי שהמטרה הושגה.

eldarinn

New member
שחר חזרת מותק?

קודם כל ברוך הבא
יש לי חבר בלגי שלמד איתי בדומוס ועבד אצל סטארק חצי שנה. אתם לא רוצים, תאמינו לי - באחריות!
אין ספק שהבן אדם גאון לא רק בעיצוב (וכמשתמע מדבריכם ובצדק - העיצוב שלו לא תמיד פרקטי) אלא גם בגישה השיווקית. האפר פשוט לא משקף את היצירתיות וההפתעה שלו בכל דבר. ציפיתי למשהו יותר מאתגר.

שחר ק

New member
לעניות דעתי פיליפ הוא קודם כל אמן ה

ורק אח"כ מעצב דגול. לבן אדם יש קו ויחוד- ויש פועלים שלוקחים את הסקיצה ועושים ממנה מוצר. אבל מה עם הפונקציה? מה עם המשתמש? ותרשה לי לא להסכים למקום בו שמת את "גבול האמנות"- הוא נמצא במקום אחר. איזו אמירה יש מאחורי הדברים? ההשקה היא לגבולות אחרים: הומור, פופולריות, סיפוק צרכי המעמד הבינוני העליון ("יקירי, אני חייבת את זה על השיש! ממש חייבת!") שמוכן לשלם עבור יומרה. זו לא ביקורת- לכל דבר יש מקום, אבל אומנות היא במקום אחר. ועוד דבר: סטודיו אלכימיה עשו דברים שנראו אז כפריצת דרך ושברו בכוונה וכאידיאולוגיה (ללא מרכאות וללא מיסחור כאידיאולוגיה- שים לב שהאתר של פיליפ נראה כמו קטלוג של טולמנ´ס, לדוגמא) את מה שנחשב אז ל"טעם טוב"-והכתיבו קו (לא שונה בהרבה ממה שקרה עם דרוך דיזיין שממחדשים הפכו לאופנתיים - וראה עבודות בוגרים בתערוכות...

למעלה