משהו נחמד, שלדעתי כדאי להזכיר

משהו נחמד, שלדעתי כדאי להזכיר

מדי פעם: "אל תאמין לכל דבר פשוט כי שמעת אותו. אל תאמין ולו בגלל שסיפרו זאת מאב לבן במשך דורי דורות. אל תאמין בדבר בגלל שרבים מדברים עליו. אל תאמין במשהו רק בגלל שהוא נכתב בספרי קודש. אל תאמין בדבר רק על סמך מורים, זקנים ואנשי חכמה. האמן רק אחר תצפית ובחינה מדוקדקת, כאשר אתה מוצא את זה הגיוני ולתועלת כל אחד בנפרד וכולם ביחד. אז קבל את זה וחיה לפי זה". - גואטמא בודהא.

sravaka

New member
העיקרון הזה הוא חלק בלתי-נפרד

מתורת הבודהא. עפ"י הבודהא ישנה חלוקה לשלוש של הדרכים להשגת חוכמה: 1) חוכמה דרך קריאה של כתבים או שמיעה של אנשים חכמים וקבלת תוכן הדברים כפי שהוא. 2) חוכמה שנובעת מהגיון והסקת מסקנות בדרך אינטלקטואלית. 3) חוכמה מהניסיון והחוויה. שתי הדרכים הראשונות יכולות אולי להביא לנו השראה ובטחון בדרך התירגול, אבל רק הדרך השלישית של התבוננות חוויתית במציאות כפי שהיא והבנת טבע הדברים, מביאה לצבירת החוכמה הרצויה של השתחררות מסבל והתקרבות להארה.

Justin Angel

New member
למען האמת

זה פרדוקס השקרן. זה כמו אדם שאומר "כולם משקרים". אם האדם הוא דובר אמת, אז ההצהרה שקרית. אם האדם הוא דובר שקר, אז הוא לא יכול להגיד הצהרה נכונה.

amichai58

New member
מה שאומר שהדת שלנו כמו שהיא היום

מה שאומר המשפט החכם הזה, שהדת שלנו כמו שהיא היום אינה נכונה. כלומר, מי שלמשל, נדמה לו שרק בגלל שאבותיו היו יהודיים, או מה שהוא לומד בבית ספר במסגרת שיעור תנ"ך זה מייצג עבורו משהו - טועה. והמסקנות המרחיקות לכת של זה למשל - זה שמי שחושב שהוא יהודי - אינו יהודי. מה עושה אותו יהודי - כי אבותיו הם כאלה ? הוא לא נולד בבית-כנסת, ולא שייך לשם. הרעיון הטיפשי של לשייך את עצמנו לדת בגלל הסביבות שנגדהם הבודהה יצא - הן סיבות להרבה בעיות. כמובן שאותם דברים שאני אומר נכונים גם לגבי מי שנדמה לו שהוא נוצרי/מוסלמי/הינדי וכו'.

Nomaed Dominus

New member
בהחלט. תמיד גם חשבתי ככה.

אבל מה שעושה אותנו יהודים זה באמת זה שהאבות שלנו יהודים. לא מבחינה דתית, אלה מבחינת עם (או מבחינת DNA כנראה).

amichai58

New member
דווקא לא מבחינת DNA

כי עובדה שאפשר גם להתגייר. דוד המלך - שמזרעו אמור לבוא המשיך - בן של גיורת. ותראי בתפוצות שליהודים במקום - אלה שהרבה שנים שם DNA של תושבי המקום, כלומר אותו גוון עור ושאר מאפייני מקום. דווקא מה שהשתנה אצלם במהלך הדורות זה הDNA וכביכול לא הדת. אז זה לא DNA, אלא, לדעתי לפחות, סתם אמונה טיפשית. על עצמי אני אומר שאני לא יהודי (וגם לא נוצרי/מוסלמי/הינדי). החלוקה הזו לדתות היא טיפשית אלוהים הוא אבא ואימא של כולם

Nomaed Dominus

New member
אני מסכים איתך.

אבל הרוב אומרים שה-DNA אצל כל היהודים די דומה. אני לא ראיתי את התחקירים או התוצאות של הבדיקות האלו, אבל יכול להיות שיש בזה משהו.

להשכלה כללית: יש גנטיקה יהודית

גנטיקאית ממכון וויצמן בשם בת שבע בונה תמיר (שנפטרה לא מזמן) עשתה מחקר בנושא זה. היא גילתה שיש סמיכות בגנום בין יהודים בכל קצוות העולם - שהיא הרבה יותר גבוהה מאשר עם בני הארצות שלהם, שלהם הם לכאורה דומים יותר פיסית. המתאם הגנטי בין יהודים מעדות שונות הוא מדהים ביותר. למשל הגנום של יהודי פולני דומה יותר לגנום של יהודי אתיופי מאשר לזה של נוצרי פולני. המחקר הופסק בהוראה מגבוה וגם המימון של המחקרים, משום הסכנה לביסוס תורות גזעניות על סמך ממצאים מדעיים אלה. בנוסף, בת שבע הסבירה בפגישה אישית שידידה שלי יזמה איתה, שהתורשה המיטוכונדריאלית שבדקה כוללת בתוכה גם את הציטופלזמה ואת המרכיבים הגנטיים בציטופלזמה של התא שבניגוד לתורשה דרך האב, היא מעבירה רק את הגנטיקה בגרעין התא, התורשה דרך האם מעבירה גם דברים נוספים. הכוונה היא למארזים של הפרוטאינים (לא לDNA שהוא רק חלק מהמרכיבים הגנטיים). בהקשר זה מעניין לציין שהיהדות עוברת דרך האם...

amichai58

New member
הקשר

שאפשר למצוא קשרים גנטים קרובים מאוד לא רק בתחום הזה. אז מה ? זו השאלה אז מה זה לא נותן כיוון על נכון יותר או לא נכון יותר וכו'. זה עובדה סטטיסטית ותו לא. ולמי שמיהר לפרש את זה נתתי עוד מחקר.

אלי ו.

New member
פשוט שטויות! ../images/Emo67.gif

זה אולי נכון לאמיתות מדעיות אבל לאמונות דתיות זו אמירה מטומטמת. אמונה דתית אינה מבוססת על תצפיות מדעיות, או בחינה מדוקדקת או תועלתנות. אין לי מושג אם בודהה אמר את זה או דוד לוי, אלה פשוט שטויות נפוחות שיכולת לצאת רק מפיו של אדם שאינו מבין את ההבדל בין ידיעה לאמונה.

למעלה