משהו על גרפולוגיה וגם על רהיטים

משהו על גרפולוגיה וגם על רהיטים

קראתי בעיון רב את הויכוח שלכם בנושא הגרפולוגיה והארון וכל השאר ולא רציתי להיכנס לפתיל הזה, כי הוא כבר הגיע למקומות אחרים שאין לי בהם חלק. בכל זאת, כמה מילים לגבי גרפולוגיה, ארונות ושאר חפצים. גרפולוגיה מבוססת על ההנחה שהדברים שאנחנו עושים, ההתנהגויות שלנו וטביעת הידיים שלנו על המציאות משקפים את האישיות שלנו. אותו תהליך שגורם לכך שהמתח שלי יופגן בשרירים מכווצים יופיע בכל פעולה מוטורית שאני אעשה. אם אני מתוחה, השרירים שלי מתוחים, הטונוס שלי יותר גבוה ולכן כל פעולה פיזית תשקף את זה. זה לא הדבר היחיד שמופיע בכתב היד. יש גם משתנים נוספים. למשל, אם אני בן אדם מסודר סביר להניח שאני אכתוב מסודר. כלומר גם משתנים נפשיים שלא בהכרח מופיעים במוטוריקה, מופיעים על הדף. קחו בחשבון שגרפולוג רואה כתבי יד אחרת מאדם שלא יודע גרפולוגיה. מישהו ממכם כתב פה: "ראיתי הרבה כתבי יד של הומואים והם היו שונים". ודאי שהם היו שונים, הרי מדובר באנשים שונים, עם אופי שונה ועם הרגלים שונים. אלא שיכול להיות שמשתנים מסוימים שקשורים למיניות, לרגשות לגבי המיניות של עצמם, רגשות כלפי נשים, הדברים האלו אולי דומים אצל האנשים האלו. הכתב מייצג את מה שהאדם מרגיש ואת איך שהוא רואה את עצמו. לכן, אם לאדם יש תחושות לא נוחות עם המיניות שלו, יראו את זה בכתב היד שלו. אם נגלה ב"מחקרונצ´יק" הקטן הזה, שאנשים שנמצאים בארון פחות נוח להם עם המיניות של עצמם, זה אולי יהיה מעניין. יכול להיות שהם לא מרגישים ככה ולכן לא נראה את זה בכתב היד. יכול להיות שנגלה שאין שום דמיון בין כל כתבי היד שתציגו לפנינו. זה בדיוק מה שאנחנו רוצים לבדוק. בעיני זה לא גימיק. המון פעמים שמעתי מגרפולוגים "זה הומו", או "לזה יש נטיות הומואיות מודחקות" שמעתי את זה כל כך הרבה פעמים, אפילו על הרב עובדיה יוסף שמעתי את זה. אני מאלו שלא מצליחים לזהות גייז. פשוט יש לי איזה תמימות או תקיעות או טפשות או סתם חוסר רגישות או חוסר היכרות בקטע הזה. וגם בכתב היד אני לא מזהה. לכן, באופן אישי, מאוד היתי רוצה לראות אם אכן יש משתנים משותפים או שאין, אם אכן אפשר לזהות או שלא. בשבילי זה לימוד מעניין מאוד. וגם יכול להיות שהניסוי הזה ישבור עוד כמה סטיגמות אצל הגולשים שלנו. וגם זו לטובה. having said that עוד כמה הערות: א. אילון בן יוסף, עובד בשיטות כל כך שונות מגרפולוגים אחרים, שרוב הגרפולוגים בכלל לא מסכימים שהוא גרפולוג. יש על זה המון דיונים אצלי בפורום, תקפצו ותקראו. כך שמי שכתב על הגרפולוג ברדיו שאומר עתידות, נו, זה באמת לא רציני. ב. כשקראתי את הויכוח למטה, הרגשתי שחלק ממכם מתיחסים לגרפולוגיה בהכללה, בזלזול, בלי לדעת עליה ולוא דברים בסיסיים. מה אני אגיד לכם, לא נעים. במיוחד לא בפורום שחורט על דגלו את הסובלנות. אשמח בכל זאת לניסוי הזה, בעיני זה דבר מקסים וגם חשוב ובכלל לא גימיק. מיכל.

e_male

New member
שלום מיכל..

אני מתנצל אם מדבריי הובן שאני מזלזל - לא כך הדבר. אני עצמי למדתי מעט מספריהם של מספר גרפולוגים מובילים בארץ ובעולם. כך שאני לא מדבר בעלמא אלא בכל זאת מצוי על קצה מזלגו של התחום (ואפילו קצה קצהו, כי ברור שזה תחום שמאד פותח ומקיף המון דברים). אבל - ופה האבל - לדעתי נתנו לזה משקל יתר על המידה. כתב היד של האדם יכול להיות אולי כרטיס ביקור שלו - אבל לא תמיד כתב היד הוא כרטיס ביקור של דעותיו ומעשיו. והתנהגותו המינית. יתכן שכתב יד יכול להראות מוחצנות, או נטייה לאובדן זכרון וכו וכו אבל קשה לי לראות איך ממנו ניתן להסיק למשל על נטיותיו של אדם. ואין כמו ראיות נכון? לראייה גרפולוגית שניתחה את הכתב שלי (מוכרת מאד בארץ) שאמרה את שרשרת הטעויות הבאה: 1) אדם מאד ריאליסטי, שאוהב מקצועות מדוייקים (טעות ענקית..) 2) מרגיש צורך להיות מוקף באנשים סביבו (שוב, טעות) 3) מאד תחרותי ומעדיף להראות את זה בספורט (אוי, כמה שזה נכון בחלק הראשון ולא נכון בו זמנית בשני) 4) לא ביקורתי ומקבל דברים כהווייתם, איש צוות (מאד מאד לא נכון) בקיצור - או שהיא ניתחה כתב יד של מישהו אחר (ולא כך כי זה היה שלי) או שבאמת צריך לקחת את הדברים האלו בערבון מוגבל. ואגב, חבר שלי שלח את כתב היד וחתימה של אביו. הוא קיבל תשובה שאביו יצירתי, שואף לנהל ורב תחומי. (אגב, אביו הוא פקיד בדואר).
קחו הכל בערבון מוגבל. בתור שעשוע זה נחמד, אבל הסיכויים הם חצי חצי, בערך כמו אסטרולוגיה או פוליגרף. זה שהמערכת המשפטית נותנת לזה איזה תוקף - זה כבר בעייה שלה. אני יביא עוד 100 דוגמאות לחוסר האיזון של המערכת המשפטית (קהלני, נמרודי, כבר אמרנו?) ושוב אין בכל הנאמר בכדי לגרוע מהעיסוק בגרפולוגיה שהוא מרתק בפני עצמו. וגם קריאה בכף היד. וגם אסטרולוגיה. וכו וכו.

אין לי מושג מי הגרפולוגית, אבל על

זה קם ונופל כל הטיעון שלך ? ברור לך שזה טיעון בעייתי, נכון ? ובקשר לדעות, מעשים ונטיות. תראה......... הדעות מושפעות מהאישיות. אם אתה לא מקבל את זה, לך תתווכח עם פסיכולוגים
. אבל זה נכון שאני לא יכולה לדעת מה דעתו של אדם, אלא רק אם הוא אדם קיצוני או מתון או משהו כזה. אני יכולה לשער, שאם אני רואה אדם עם אופי קיצוני, אדם לא סובלני, אדם שחושב שהוא אלוהים וכולי, אני יכולה לנחש, לשער, שהוא יהיה למשל גזעני. אבל זו השערה שלעולם אני לא אכתוב כעובדה. אני, יש לי אחריות
. מעשים? תשמע, בכל דו"ח שאני מוציאה כתוב למטה בהדגשה: עובדות יש לחפש במציאות. אני יכולה להגיד מה הבן אדם אולי רוצה לעשות, אולי איך האופן שבו הוא עושה דברים, איך הוא חושב. אבל התכנים ? תכנים זה לא התחום שלי. איזה תוכן ממלא מחשבות של אדם, איזה תוכן או איזה מעשים הוא בוחר לעשות? לרוב אני לא יכולה להגיד דבר כזה. המציאות עולה על כל אבחון. מצד שני אני כן יכולה להגיד אם הוא גמיש או עקשן, אם הוא מסתדר עם אחרים, אם הוא כעסן או רגוע, וכולי. נטיות: הופה, כאן זה טריקי. תראה, למשל יכול להיות אדם עם נטיה פדופילית. ואני אולי אראה את זה. מה שאני לא יכולה לדעת זה אם הוא מממש את הנטיה הזאת או לא. יכול להיות אדם מאוד מאוד תוקפני. עם ערכי מוסר מעוותים לגמרי. אישיות ילדותית. מלא רגשי קיפוח. אדם מסודר ומדוקדק במעשיו. בקיצור, נתונים של רוצח סדרתי. אבל אני לא יכולה לדעת אם אכן הוא רצח מישהו. אולי הוא בשלבי תכנון? אולי הוא רוצה ומתכנן והכל כבר תפור אצלו, אבל המשטרה יושבת עליו אז הוא מחכה ? יכולות להיות עוד אלף סיבות למה הוא לא רצח אף אחד אפילו שיש לו נתונים של רוצח סדרתי. כשזה מגיע למיניות זה יותר מסובך. כמובן רואים מיניות בכתב. רואים אם האדם יצרי או חושני או מרוחק או חלש או אלף דברים אחרים. הכל די ברור. אבל השאלה היא האם תמיד גבר שנמשך לגברים הוא נשי ? כנראה שלא. האם תמיד גבר שנמשך לגברים, מרגיש לא נוח עם זה? גם לא. בקיצור, מה המאפיינים הרגשיים המדויקים או המיניים המדויקים שמופיעים אצל הומואים, מה משותף לכולם (כמו מה משותף לכל האנשים המתוחים, או מה יכול להוביל אנשים להיות מתוחים) אני לא יודעת. בגלל זה כל כך שמחתי לניסוי שמרמלד הציע. ואולי לא נמצא את זה. ואולי נחזק סטיגמות (מפחיד, נכון?) ואולי נגלה שכל הסטיגמות טפשיות. הכל יכול לקרות למה לא לנסות?

MARMELAD

New member
דעתי בקצרה...

היא שהניתוח הגרפולוגי יכול להיות פרוייקט מעניין עד מאוד. ותו לא. לגבי אם הוא עובד או לא, אני לא מבין בזה. גם אתה אימייל ובטח ובטח שמיכל מבינים בזה הרבה יותר ממני. אבל לשם הסקרנות - אני בעד.
גיא

למעלה