משהו על הארון שלא קשור לרהיטים

משהו על הארון שלא קשור לרהיטים

הניצוצות והרסיסים של הדיון האלים על יציאה מהארון הגיעו לכל עבר. אם רציתם רייטינג - זה עבד. שמי חיים שפיר, אני מנהל את פורום משחקי החיים ואני לא גיי. אני עוסק במשחקים ורואה את כל החיים שיש בהם כוונה, כמשחק. (המצב היחיד שאין בו כוונה הוא אהבה טהורה שקשה להשגה) אני חושב שיש לי משהו לתרום ואם מישהו יתרם, אהיה מאושר. לא רק הגייס´ מתלבטים בשאלה אם לצאת מהארון או לא. זו שאלה קיומית שלא קשורה בכלל לנטייה המינית. כולנו חיים בארון כשהחברה לא מרשה לנו לצאת. זה מפחד להודות בכעסיו על הוריו, זה מפחד להודות באהבתו לבת השכנים, זה מתבייש ברגישותו בחברה מצ´ואיסטית וכו´. אנחנו נדחפים לארון מהיום שנולדנו. השלם והמלא שלנו גדול תמיד יותר מהמקום שהעולם מקצה לנו וזה נכון לגבי כולנו. המאבק של הגייס´ למקום בעולם הוא המאבק של כולנו. כשיהייה מקום מספיק גדול בעולם לכל הצדדים שיש לנפש האדם, כולנו נוציא מהארון את מה שהשארנו ויהייה שמח. ועד אז, אני עושה כמיטב יכולתי הדלה לעשות מקום בפורום שלי - משחקי החיים, כדי שהמגרש יהייה מספיק גדול לכל המשחקים שאינם פוגעים בזולת.

e_male

New member
מאד מרשים - מה דעתך על..

הראייה שלי בסכסוך הישראלי-ערבי גם כזירה גדולה של משחק שסופו יהיה רק עוד אלפי שנים ויש לחיות בתוך המשחק, להקפיד לעשות מהלכים חכמים בידיעה שהסכסוך הזה, כמו אחיו האירופאיים, ימשך עוד הרבה מאד זמן. כמו משחק ´ מלחמה´ בקלפים, אחד אוכל את השני, כל פעם חזק אחר מנצח, אבל הסכסוך נמשך הלאה וכולם חיים עם זה ומכירים בזה. אפשר לומר אותו דבר על גייז. המאבק למצוא אהבה והסכמה נמשך. לכל אחד כללים שקבע למשחק הפרטי שלו לפיהם הוא משחק. נקודה למחשבה - ששחקני "הבחוץ" לא יפריעו ולא יקבעו את הכללים שמי שחייו משוחקים מתוך הארון. ושלא יחשבו שזה משחק פחות משוכלל ומענג. להיפך, Its a different ball game!

המשחק הפוליטי

אי-מייל קראתי חלק מהמאמרים שלך ואתה מרתק בחריפותך. 0לא תמיד מסכים אבל לפחות מעניין, וזה יותר חשוב בעיניי) לגבי השאלה שלך. החיים הם מגרש משחקים ענק שמושפע משני גורמים: הצורך הגנטי לשלוט ולנצח ששיאו הוא באלימות וקטל והצורך השני הוא הצורך הקשר רוחני עם אדם אחר. אלא הם שני הכוחות המפעילים אותנו. הטרגדיה האנושית היא (ןאולי ככה יוון ההוא מלמעלה) ששני כוחות אלו פועלים כמו כלים שלובים. בהעלותינו את האחד אנו מקטינים את השני. הדרמה האנושית היא תמיד המטוטלת בין שני הכוחות האלה. משחק (כל משחק) בא לענות על שני הצרכים ביחד. משחק מושלם (טאקי למשל) הוא משחק שיוצר קסם ושובר את חוק הכלים השלובים ומאפשר לשני הצרכים שלנו לבוא לידי ביטוי, מצד אחד כייף לשחק, אבל גם לא נורא להפסיד והעיר זה הכייף של ביחד. המשחק הפוליטי הוא בדיוק ההיפך. זה משחק סכום אפס שיש בו מכניע ומוכנע. פוליטיקאים הם אנשים שנמשכים למשחק הזה ומאחר והם זקוקים לצבאות הם פשוט מקימים אומות, חברות, מפלדות, סיעות ומשכנעים את החיילים שלהם ש"או אנחנו או הם" המשחק הפוליטי הוא משחקם של פרטיים שהצליחו להונות מליוני אנשים עם הבטחות כוזבות. (ראית אי פעם בחייך או בהסטוריה שמלחמה הועילה למישהו חוץ מלמנהיגים המנצחים?) המזרח התיכון אינו שונה מכל מגרש אחר. יש פוליטיקאים שצריכים קרב כדי לאסוף שחקנים. (מאוד קל לראות את זה תמיד על הצד השני) אבל זה עובד ככה תמיד. יורשה לי בכהנעה לומר שזו אינה "דעה" של פריק פורומים, אלא מפעל חיים שלם שבו אני עוסק שממציא משחקים, שהביא אותי "לדעת" את מה שאני אומר. חיים שפיר. (אתה מוזמן לקפוץ לבקר בפורום שלי ולראות מה אפשר לעשות בנידון. משחקי החיים

MARMELAD

New member
פורום מצוין.

לוקח דקה להבין על מהו - ואז שוקעים בקריאה. המאמרים מומלצים במיוחד.

~Gal~

New member
חיים!

ביקשתי באמת הגדרה לארון הזה שכולם מדברים עליו, ונתת לי את ההגדרה המדויקת ביותר, לפחות לטעמי... ואם מה שאתה באמת עושה בפורום שלך זה "מקום כדי שהמגרש יהיה מספיק גדול לכל המשחקים שאינם פוגעים בזולת", כפי שהגדרת כאן - אז אני בהחלט מתכוונת לבקר שם.... כי כיוונת בדיוק לצורת החשיבה שלי והשקפת עולמי.

למעלה