משהו על הורים - להגברת המודעות

משהו על הורים - להגברת המודעות

ההורים שלי הם "נפגעי תקיפה מינית" הפגיעה שלהם היא הפגיעה שלי ביום שנפגעתי גם הם "נפגעו" ההורים שלי כבר שנים לא מתמודדים כשהייתי בן שנתיים הם בחרו לשתוק הם חשבו שאם הם לא ידברו זה יעלם אני לא אדע ובטח שלא אזכור הם שתקו כמעט 23 שנים גם אני... אחר כך הם בחרו לעצום עיניים, בחרו לא לדעת וגם אני. עד היום אני לא יודע, אני לא זוכר מהילדות שלי יש לי רק רסיסים של זיכרונות וזהו כשהייתי בן 17 הם בחרו להתעלם בחרו לקבל את הדיעה של ועדת החינוך של הקיבוץ לא לראות את הסימנים הכחולים והפציעות לא לראות את הכאב שבעינים. אתם יודעים מה? באיזשהו מובן גם אני אף פעם לא ניסיתי להתמרד למחות לצעוק קיבלתי את גזר הדין בהשלמה ההורים שלי לא מתמודדים הם לא מדברים על מה שקרה למרות שכמעט הכל כבר נאמר ונתגלה הם מדברים על מזג האוויר ועל "מה נשמע אצלך בגרעין" וממשיכים לשתוק. וגם אני, לא דיברתי איתם על מה שקרה (שלחתי את המטפל שלי לספר להם רק כשהמשפט עמד להתחיל) אני מדבר איתם על האחים שלי ועל מזג האוויר ומתעניין "מה נשמע בקיבוץ" אני נפגע תקיפה מינית וגם ההורים שלי ואנחנו לא מתמודדים (הבהרה חשובה: בנגיוד למה שאולי משתמע מתוך הקטע - אני לא נפגע גילוי עריות) בבקשה תשמרו על הילדים שלכם בשבילם בשבילכם ובשבילי

תודה ../images/Emo51.gif על הפניית תשומת ליבנו

אשמח אם תפרט גם איך... בעידן זה של עצמאות, בריכה, חוגים, חברים הילד שלי יוצא הרבה לבד... אני מאמינה בילדים חופשיים, בעצמאות - בהתאם ליכולת הילד ועוד. לשימחתי אני אדם שמדבר על הכל ולמרות שהבן שלי נוטה דווקא לכיוון השני, אני מעודדת אותו לדבר. אני מאמינה שהוא מדבר איתי על כל דבר שפוגע בו, מעליב אותו או לא נוח לו. בנוסף, למרות שאני מנה לחנך אותו שלא לפתור בעיות באלימות, אמרתי לו שאם מישהו תופס אותו בניגוד לרצונו, אני מרשה לו לעשות הכל: להשתולל, לבעוט, ואפילו לנשוך - כל דבר שישחרר אותו... ובכל זאת, אם יש לך רעיונות איך אפשר להגן עליו מבלי להחזיקו בבית, עטוף בצמר גפן, אם יש לך רעיונות איך אפשר לשמור עליו מבלי לפגוע ביכולתו לתת אמון בעולם, בחיים, אני לפחות, אשמח מאוד לשמוע. ושוב, תודההההההה המון תודהההה על פנייתך אלינו
ועוד משהו קטן... למרות שלא פנית אלינו לתמיכה או עזרה לך בקשייך, (לפחות לא הצגת פנייה כזאת בצורה ישירה) אני רוצה להציע לך את אוזני הקשבת. אם אתה רוצה לספר לנו את סיפורך, אם אתה רוצה עזרה בפתיחת ערוץ התקשורת עם הורייך אני כאן, או במסרים.

איך יודעים כשילד נפגע

סימנים של התעללות בילד - מתוך אתר "מקום" (www.macom.org.il) אם ההתנהגות של הילד משתנה באופן פתאומי או קיצוני. אם מישהו מקדיש יותר תשומת לב לילד מאשר נדרש, או מקובל (רוכש לו מתנות לעתים קרובות, מעניק קרבה פיזית מרובה - יותר מאשר בעבר). אם הילד נעשה פתאום מכונס בעצמו, או כועס לעתים תכופות. אם הילד מנסה להימנע מאדם מסוים, שבעבר היה מאוד קרוב אליו. ידע מעבר לממוצע (בהתאם לגילו של הילד ולהתפתחותו הטבעית) או עניין במעשים מיניים ובמונחים הקשורים במין. ילד שבצורה לא רגילה מפתה חברי כיתה שלו, מורים או מבוגרים אחרים בסביבתו. סירוב להתלבש לשיעורי התעמלות. ישנם ילדים שדואגים שאחרים יגלו את הסוד, אם יראו אותם ללא בגדים. פחד קיצוני ממקלחות וחדרי שינה, מקומות נפוצים להתרחשות תקיפה מינית. היעדרות לעתים תכופות מביה"ס, באישורו של הורה אחד, לכאורה ללא דאגה שלו להופעת הילד. נקודה זו צריכה להדאיג במיוחד, אם הילד נמצא בבית לבדו, וכותב את מכתבי התירוץ לבדו. פחד עמוק מלהישאר לבד עם בנים וגברים או עם נשים וילדות. נסיונות חוזרים לברוח מהבית, במיוחד כאשר אין התנהגות נוספת בעייתית. ילד שבאופן מוגבר מהרגיל לא מתלהב ונראה נפחד מלחזור הביתה לאחר ביה"ס. נושאים מיניים לא שגרתיים או יוצאי דופן בציורי ילדים או בסיפורים. העתקה של התנהגות מינית של מבוגרים. התמדה ועיקשות על משחקי מין עם ילדים אחרים, עם עצמם ועם בובות. הפגנת ידע מיני, מילולי והתנהגותי, מעבר לרמה הנורמלית של ידע לאותה שכבת גיל. כאבים לא מוסברים, נפיחות, דימום או גירוי של הפה, האיזור הגניטאלי או האנאלי, זיהום בדרכי השתן, מחלות מין. רמזים, או הערות אגב לא מוסברות, על התעללות. היפראקטיביות. שינויים בהרגלי האכילה. שינויים בהרגלי השינה. קשיים בזמן ההליכה למקלחת. קשיים בזמן ההליכה. התדרדרות בקצב ההתפתחות. הרטבת המיטה בלילה. התנהגויות של הרס עצמי. עלייה בתאונות האישיות. דכדוך ומצב רוח רע. דיבורים של שטויות. חלומות רעים. קשיים חברתיים. משחקים אלימים עם בובות. פגיעה בבעלי חיים. שקרים. תלונות על קשיים פיזיים. פחד או רתיעה מאנשים מסויימים או ממקומות מסויימים. הפרעות בשינה. כאבי ראש. בעיות בביה"ס. פרישה מהמשפחה, חברים או פעילות היום יום. התעסקות מוגזמת ברחצה, או הזנחה של ההיגיינה האישית. חזרה להתנהגות ילדותית יותר, או נסיגה בהתפתחות. דיכאון. חרדה. בעיות משמעת. בריחות מהבית. הפרעות אכילה. התנהגות פאסיבית או מנסה לרצות. מעשים עבריינים. הערכה עצמית נמוכה. עויינות או אגרסיביות. בעיות סמים או אלכוהול. פעילות מינית או הריון בגיל מוקדם. ניסיונות התאבדות.

ילד, זה אחרי שהוא נפגע - איך מונעים

ברגע שהילד נפגע - נעשה נזק. אני יודעת! אבל אני מחפשת את הדרך לא להצטרך לשקם אלא למנוע מאירועים כאלו לקרות בכלל... מה דעתך? אפשר?

למעלה