משהו על המצב בצפון

Daphne Z

New member
משהו על המצב בצפון

אני גרה במטולה, כן שם בקצה העולם ממש על הגבול עם לבנון. הר דוב זה עניין של קילומטרים ספורים מכאן. היום בסביבות עשרה לאחת בצהריים התחילו ההפגזות כאן באיזור. קטיושות, פצצות מרגמה, כל מה שהחיזבאללה יכל להפגיז איתו. בהתחלה לא ידענו מה זה בדיוק, אחרי הכל, מאז שצה``ל יצא מלבנון היה כאן שקט, לגמרי. רק אתמול צחקנו על זה שהאירוניה מראה שהמקום הכי בטוח בארץ כרגע זה קו העימות... אז כבר לא. כששמעתי על כך שנחטפו שלושה חיילים הייתי בשוק. איך יכול להיות? הצבא הנהדר והמדהים שלנו? בכזאת קלות? 3 חיילים!!! לדעתי הגיע הזמן להפסיק עם ההבלגה הזאת ופשוט להפציץ את ביירות, ולהראות להם מה אנחנו שווים. כל הזמן נותנים להם עוד ועוד, וזה פשוט לא הולך יותר. שלום ומלחמה לא הולכים ביחד. אז גם אם זה אומר שאני אצטרך לשבת קצת במקלט, זה מחיר שאני מוכנה לספוג, אבל חיילים חטופים, זה כבר בלתי נסבל.

צודקת, אבל בואו נהיה ריאלים...

את שמעת את עצמך? את אמרת שאת מוכנה לסבול ישיבה במקלטים, זה טוב. את מוכנה שיפציצו את דמשק, זה טוב. לא עוד חיילים חטופים, זה טוב. אבל מה? זה לא כ``כ הולך ביחד... חשבת מה יעלה בגורלם של שלושת החיילים שמוחזקים עכשיו בשבי? בבקשה תגידי לי שעדיף ללמד את הסורים והלבנונים לקח גם במחיר שלוש חיילים, שאני אוכל לקטול אותך פה... בעצם בבקשה אל תגידי לי את זה, כי נמאס לי לקטול פה אנשים, בעיקר בנות (לא בגלל שזה קורה יותר עם בנות, להיפך..). העניין דיי פשוט. אנו נענים לבקשותיהם, מחזירים את החטופים שאנחנו מחזיקים (כבר היה לגבי זה דיון ארוך אם יש לנו זכות להחזיק בחטופים). נראה לכם שזאת השתפנות? שטויות! המצב הזה שקרה מימש את התחזיות הגרועות ביותר של אלו שקמו נגד מדיניות החזקת השבויים הלבנונים. -איך אנחנו יכולים לבוא ולהגיד לטרוריסטים לא להחזיק שבויים, כשאנחנו בעצמינו מחזיקים שבויים? דיי כבר.. אין לי כוח לזה. מה גם שישנתי 4 שעות אתמול ונהגתי 8 היום... (הרי כבר אמרתי שהגעתי עד ראש הנקרה... :) פושע..

Daphne Z

New member
אין לך מושג!

אני לא רוצה לבטל את הדעות שלך, אבל פשוט אין לך מושג. אין לך מושג איך זה לגור כאן על גבול הצפון, ולחיות באיום תמידי של קטיושות. אין לי מושג מה ניתן לעשות כדי שהחיילים האלו יחזרו הבייתה בשלום, ובטח שגם לך אין מושג! נורא קל לבוא ולומר, בואו ננסה משא ומתן, ובאמת שאין לי בעייה אם זה, אבל השאלה היא האם זה באמת אפשרי? אתה יכול לומר לי באמת ובתמים שאתה עדיין בוטח בהם? מילה שלהם זאת לא מילה! התחייבות זאת לא התחייבות! ואני לא בעד מלחמה, באמת שלא, הדבר האחרון שאני רוצה זה שיגייסו את אבא שלי, או את החברים שלי. אבל כשאין ברירה אז אין ברירה. והמצב שאליו הידרדרנו בשבוע האחרון מצביע כנראה רק על פיתרון אחד אפשרי. תאמין לי, אם הייתי יודעת שאפשר לבטוח בערבים ושהם יקיימו את ההתחייבות אז בטח שעדיף משא ומתן. אבל אני אשאל אותך שאלה אחרת: אתה יכול לומר לי איפה רון ארד היום ולמה הוא לא איתנו?...

כי הוא מת.

בעצם אין לי מושג... אבל זה פשוט, ערך האדם אצלהם הוא פחות מאשר אצלינו, אז תמיד ידם על העליונה. אבל כשלא יהיה לנו עוד על להתמקח, לא יהיה להם על מה לחטוף חיילים. ולהגיד לך ת`אמת? רון ארד לא חשוב יותר מכל אחד מהחיילים האלה שנחטפו עכשיו. והוא לא חשוב יותר ממך או ממני. הוא בטח כבר התאבד מתישהו והם מתביישים לפרסם את זה או משהו...

Daphne Z

New member
אתה רואה?

אף אחד לא מתווכח פה על חשיבות של אדם אחד מול אדם אחר, אבל על רון ניסינו להתמקח, ושום דבר לא עזר. אז בסך הכל הוכחת כמה שאי אפשר לבטוח בהם, זה הכל.

לא בוטח בהם.

אבל לבוא ולהתקיף זה לחרוץ את דינם. טוב נו, נראה מה יעשו בנידון, נקווה שיהיו חדשות טובות. כנראה שמחר נקום למציאות חדשה. העניינים פה נכנסים לסחרור אדיר, עד הבוקר המציאות משתנה. בהצלחה. פושע.

yad

New member
אתה חושב שמדברים פה עם הבריטים?

שכשהם לקחו שבויים של ההגנה או של כל ארגון אחר אז הם היו הומנים, והחזירו אותם והיה עם מי לדבר? לפי דעתי דינם של החיילים האלה נחרץ ביום שהם נחטפו. כמה שזה עצוב וטרגי, אין מה לעשות. שאלתי אנשים בקשר לשבויים, והמדיניות היא להשתמש בכל האמצעים האפשריים כדי לעצור את החטיפה. כלומר, שאם אתה רואה מכונית נמלטת עם שבוי בתוכה, ואתה בתוך טנק, אתה יורה על המכונית פצצה לגבה. שבויים נחשבים למתים פחות או יותר. בקיצור, אל תישבו... ודחו לי את הגיוס. בשבועיים. נקווה שלעוד אנשים שאני מכיר יידחה הגיוס למספיק זמן אחרי שתגמר המלחמה.

הופה, איזה סנג`ר אני...

כרגע קראתי את ההודעה של הלבנונים שאומרים (בדיוק כמו שאני אמרתי שהם יטענו), שלחיזבללה יש לגיטימציה להחזיק בשבויים משום שישראל גם מחזיקה שבויים בשטחה. העניין הזה לא יגמר אף פעם נכון? פשוט אין לנו מזל. זה העניין. הנה תראו איך זה משפיע על החיים, בדיוק אתמול רציתי לכתוב הודעה על הבדרן שהופיע ב``קאמל קומדי קלאב`` אתמול בלילה, בת``א... חבל. פושע.

למעלה