משהו על זוגיות

• פותח הנושא .m
  • פורסם בתאריך

.m

New member
משהו על זוגיות ../images/Emo82.gif

אני חוזרת לדברים שכתבתי בתגובה להודעתו של מרקו "התחנה האחרונה": אם נסתכל על סקאלת הנטיות המיניות, נגלה ששבודדים הם הסטרייטים המוחלטים, ובודדים הם הגייז המוחלטים. רובנו ממוקמים איפשהו בין לבין. סקירה היסטורית קלה תחשוף את העובדה שהמין האנושי לא היה מעולם - אינו היום- ולעולם לא יהיה מונוגמי. נישואין היו בעבר עסקה כלכלית שמטרתה להעצים את כח האצילים. ותמיד היו הרמונות, קורטיזונות ואנשי חצר אחרים שדאגו לספק את צריכהם המיניים והרגשיים של אותם איצים ונשותיהם. וגם היום ניתן לראות שנישואין (מונוגמיים) מתוך אהבה לא ממש מחזיקים מעמד ומס´ הגירושין עולה בהדרגה מדי שנה. בנוסף, כולנו כבר יודעים שיש הבדל גדול בין having sex ו- making love. וגם שהעובדה שיש לך פרטנר קבוע לא הופכת אותך לעיוור, ומן הסתם תמיד יהיו עוד אנשים סביבך שתמשך אליהם (בעיקר כשהשגרה נכנסת...), (סטטיסטיקה לזוגות הטרו´ - לפחות 65% מהגברים הודות בבגידה, ולפחות 30% מהנשים...) ואם אתה ממוקם איפשהו במרכז הסקאלה פרטנר אחד (גבר או אישה) לעולם לא יספקו אותך לגמרי... ויותר מכך, אחרי 20/30/40 שנה ביחד, מה נשאר? חברות. companionship. אהבת האדם שאיתך. בעיני הזוגיות האידיאלית תתחיל מתוך חברות, כי זה הבסיס. זו אהבת האדם שאיתי, שנשארת כשההתאהבות פגה, ואין אהבה חזקה יותר מזו הצומחת מתוך חברות אמת, ואין התאהבות מרגשת יותר מהתאהבות הצומחת מתוך אותה אהבה. החלק השני של אותה זוגיות אידיאלית הוא פתיחות. אחרי שבססנו את חוסר המונוגמיות של המין האנושי, אני לא מוצאת שום פסול בסטוצים כל עוד מדברים עליהם. ה"בגידה" הרי אינה עצם האקט המיני, כי אם התחושה שדברים נעשו מאחורי הגב, אז למה לא לדבר על זה? (רומנים, אגב, הם מחוץ לתחום. אלו מסמלים יותר נסיון לסיפוק צרכים רגשיים מאשר מיניים). מהי לדעתכם הזוגיות האידיאלית? נשיקות mai

~Gal~

New member
את פשוט צודקת...

רק בדבר אחד לא הייתי יכולה לעמוד - במערכת יחסים "פתוחה" - שבה סטוצים זה דבר מותר כל עוד מדברים על זה... לא מאמינה בזה. כל השאר - פשוט נכון. כלומר - אפשר לומר שבעיקר אני מסכימה איתך בענין הבא: זוגיות צריכה לצמוח מאהבה אבל אסור לטעות ולחשוב שזה מספיק. החברות והפתיחות חשובים באותה מידה, אם לא יותר מכך.

MARMELAD

New member
יש לכם מה לאמר בקשר לזה?

אני את דעתי כבר כתבתי לא מזמן... ואני מוכן גם לחזור עליה - אבל מה דעתכם?

.m

New member
אוי, מרמלד, מה יהיה? ../images/Emo63.gif

נראה לי שאני ואתה צריכים לבנות מילון מושגים משותף... השאלה שלי נוגעת לתפיסת הזוגיות המונוגמית (לא משנה עם מי) - האם היא קיימת, ואם לא מהן האלטרנטיבות, לדעתכם...

rumple

New member
אין סיבה שהיא לא תיהיה קיימת!

יחד עם זאת חשוב לקחת בחשבון שהיא תלויה בבן אדם ומה הוא מחפש. אצלי למשל אין מצב של מערכת יחסים פתוחה, ולא משנה איפה אני והחבר (המדהים) שלי נמצאים באותו הרגע על הגלובוס. לעומת זאת, לחבר הכי טוב שלי יש הסכם עם בן זוגו שהזוגיות היא סגורה אלא אם כן נוסעים לחו"ל, רק אז מותר להם לחגוג מהצד. לא מקובל עלי אבל לגיטימי.

MARMELAD

New member
מה... לא הבנתי אותך נכון...? ../images/Emo12.gif

אז אני אסביר את דעתי... נישואין, בעיניי, הם מערכת משוכללת ומסובכת. הסיבה שהרבה נישואין נכשלים היא שאנשים מתחתנים בגלל הסיבות הלא נכונות. הם מתחתנים עם אלה שהם נמשכים אליהם - עם אלה שהם אוהבים - עם אלה שמסעירים אותם.. ואני לא אומר שזה לא טוב. זה מצוין. חייבת להיות משיכה מסוימת כדי להתחיל קשר טוב. אבל, הרבה פעמים אנשים שוכחים שמעבר לאהבה הגדולה חייבת להיות גם התאמה בין בני הזוג. חייב להיות שיתוף - טוטאלי. רבאק, הבנאדם הזה אמור לחלוק איתכם את שארית חייכם... צריך למצוא את האיזון בין בני הזוג, אהבה זה לא מספיק. זוגיות מונוגמית היא האידיאל. מי לא רוצה חבר שאיתו יבלה את שארית חייו בלי להסתכל הצידה - ולא כי הוא לא רוצה אלא כי הוא לא צריך? הלוואי שכולנו נהיה במצב של סיפוק מלא ממערת היחסים שלנו. מיני, רגשי, חברי, כלכלי - הכל. הבעיה נוצרת כשהסיפוק הזה לא קיים. ולצעיר הוא לא קיים ביותר מדי מערכות יחסים. פעם, נישואין היו נדר. להתגרש? אוי גוועאלד. מי שמע על זה? היום זה כבר מאוד קל ונוח (כמובן בתנאי ששני בני הזוג מעוניינים לנתק את הקשר). אז זוגיות מונוגמית? אני בעד. בתיאוריה. אני לא בטוח שאני אוכל לעמוד בזוגיות כזאת, בטח ובטח אם אני באמת אתחתן עם בחורה. כל הרעיון הוא לבנות בית פתוח. ולמה אני מתכוון בזה? שני חברים טובים. בן ובת. היא לסבית, הוא הומו. הם חברים טובים. הם מאוד אוהבים אחד את השני. הם משלימים אחד את השני. הוא מבולגן - היא מסודרת. הוא בזבזן - היא חסכנית. והחברות שלהם מגשרת על כל הפערים האלה והופכת אותם לזוג "מנצח". הם יכולים לבנות בית ביחד. מכל מיני סיבות. כי הם בארון, כי הם רוצים לגדל את ילדיהם בבית "מסורתי" של אבאמא + כלב + ג´יפ, כי הם רוצים שהילדים לא יחשבו ממזרים ע"פ הדת... מליון סיבות. מצד שני, אפשר גם להקים בית עם גבר. אפילו בארץ. ולאמץ ילדים, או להיעזר באם פונדקאית - או WHATEVER. ולחיות חיים נפלאים. אפשר גם תמיד להיות אב חד הורי או אם חד הורית. אפשר גם לחיות כל החיים בסטוצים וקשרים קצרים.... כל אחד ומה שטוב לו. (הפעם הבנתי למה התכוונת..?) גיא

.m

New member
הידד מרמלד (יצא לי חרוז.. ) ../images/Emo3.gif

זו אכן היתה כוונתי. ואל תדאג, אני לא מתיאשת מהר, אני מוכנה להסביר את דברי שוב ושוב במידת הצורך... אגב, בעיני יותר חשובה החברות מכל השאר, כי זה מה שנשאר אחרי 20 שנה ביחד... mai

MARMELAD

New member
במקרים הטובים.....

ואני חושב שזה בעצם מה שמשנה... (אנחנו ממש לא רומנטיים אני ואת, הא?)

.m

New member
אז זהו ש...

אני דווקא רומנטיקנית נורא... כ"כ קל לרגש אותי... אם תיקח אותי לפיקניק על הגג לראות כוכבים נופלים, יש סיכוי לא קטן שאני אתרגש עד דמעות. ובותה מידה אין לי מתחרים (או מתחרות) כשאני מחליטה להפתיע את הפרטנר שלי, גם במקוריות וגם באיכות הביצוע. אבל כמו שאני קיצונית לצד הזה, אני גם קיצונית בריאליזם שלי - ומכאן דיעותי הלא ממש פופולריות בנושא זוגיות... לא נורא, אני מקדימה את זמני (שוב), עוד 20 שנה יבינו שאני (שוב) צודקת... נשיקות mai (אפשר להשתיק את הכינורות, בבקשה...)

MARMELAD

New member
הן לא כל כך "לא פופולריות"

דווקא היום הן די באופנה. למרות שהרומנטיקה "מככבת".

.m

New member
טרם פגשתי מישהו או מישהי

שחולקים את השקפתי... זכור שבשורה התחתונה אני טוענת שחברות חשובה יותר מהתאהבות... כמה אנשים אתה מכיר שיעדיפו לבלות את שארית חייהם עם החבר הכי טוב, במקום להסחף ע"י זר מסתורי?

MARMELAD

New member
אני מכיר אחד. אני.

ואמנם אף אחד לא רוצה להתחתן עם החבר הכי טוב שלו, אבל כבר מובן היום להרבה אנשים שלהתחתן כדאי עם מישהו שאוהבים כבנאדם ולא רק כאובייקט.

hagelslag

New member
מרמלד היקר, m הנבונה.... ../images/Emo23.gif ../images/Emo13.gif

הגעתי לבקר, כפי שהבטחתי, וגיליתי ש...לא לבנים בלבד. כל כך נכון מה שכתבת m, וחבל שלא קראתי את זה אתמול, אחרת היה לנו הרבה יותר מה לדסקס בצ´אט אמש...
hagelslag (שהולכת לקרוא את הפורום מסופו לתחילתו לגלות מה פיספסה)

.m

New member
../images/Emo41.gif hagelslag יקרה ../images/Emo41.gif

אז בואי נדבר על זה... אני אקפוץ לביקור בצ´אט בסביבות חצות ורבע (שעון ישראל) בינתים -
mai

MARMELAD

New member
ברוכה הבאה ה"ס...

את מוזמנת לקרוא את כל השאר הפורום (זה ייקח לך הרבה זמן) בכל מקרה הרי לך
לשעת הצורך... גיא

KM-AIR

New member
אם יורשה לי...

לדעתי הזוגיות המושלמת היא זו שתצמח יחד עם החברות, ולא מתוכה. (אגב, מנסיון) זוגיות לא יכולה לצמוח מתוך חברות, כי היא נבנית עם הזמן- ממש כמו שחברות נבנית. לכן- עכשיו כשאני חושב על זה- אם מתחילים עם מישהו שנראה נחמד בעינינו, צריך לקחת את הצ´אנס הזה: שהוא יגרה אותנו גם אינטלקטואלית, ולא רק רגשית ופיזית.

למעלה