משהו על עבר, הווה, ועתיד

ניר4819

New member
משהו על עבר, הווה, ועתיד

אני שם לב מקריאת הרבה מההודעות פה, ואני יודע שהנטיה הזו קיימת גם אצלי, להתעסק מצד אחד בעבר - בהחמצות, בפגיעות, בכאבים הישנים; ומצד שני בעתיד - חששות, תקוות, ציפיות וכדומה. אבל מה עם ההווה? אחרי הכל, זה הזמן שאני חי בו. יוצא שמרוב התעסקות בעבר ובעתיד, לא נהנים מהעכשיו (הנטיה הזו הייתה קיימת אצלי בצורה חזקה בעבר, היום קצת פחות חזק אבל עדיין).

האם יש למישהו הצעה איך לא להתעסק בדברים האלו, איך לחיות את היום ואותו בלבד (מה שאומר, אם תחשבו על זה רגע, שאין יותר חששות מהעתיד - כי רק היום הנוכחי קיים. ואין זולתו. ולכן אין טעם להתעסק בשאלות כמו, האם היא תרצה אותי, או דברים בסגנון הזה)?

שאלת השאלות!!

היו לי תקופות שהצלחתי לעשות את זה, יש לי רגעים שאני מצליחה, וזה הכי טוב...
איך? פשוט מתנתקים בכוח מכל המחשבות וחיים את הרגע, ממש בכוח, לפעמים זה עובד, לפעמים לא.
לאחרונה זה מצליח לי רק לרגעים, וזה כזה כיף, אני כאילו שוכחת את עצמי ואת כל המחשבות, ופשוט חיה...
אני מניחה שהכל עניין של תרגול.

nivos7

New member
כאן ועכשיו

נשמע שממחשבות על העבר אנשים יוצאים רק עם כוויות.
לפחות במחשבות על העתיד יש גם ראייה חיובית של ציפיה ותקווה.

חווה את העניין כל חיי.
ולחיות את היום זה אוליי מרגיע את הרגע.
אבל מתישהו תבוא הנפילה

mcTom32

New member
אני יכול להגיד שגם לי יש רגעים

שאני נכנס למחשבות אבל אני מצליח איכשהו לא להיכנס לזה יותר מידי, אני מנסה לברוח מהמחשבות האלה בעזרת פעילות אחרת ולגבי מחשבות על העתיד, תמיד יש את החשש ואת השאלות לגבי העתיד אבל אני משתדל להיות אופטימי ואם יש לי מחשבות לא טובות אני שוב לא נכנס למחשבות האלה. יש מספיק מחשבות על ההווה :)

iba90

New member
איזו ברירה אחרת יש אלא לחיות את ההווה?

אני קם בבוקר\הולך לעבודה\חוזר מהעבודה\מנמנם\הולך להתאמן\חוזר ומתקלח\הולך לישון וככך עובר לו עוד יום ועוד יום וכל יום אני מקווה שאולי יקרה משהו חדש...אולי אני אכיר אנשים חדשים...אולי מישהי חדשה תגיע לעבוד אצלינו ואני אמצא חן בעיניה? התקוות הקטנות האלא כנראה הן אלו שמחזיקות אותי שפוי

כבני אדם תמיד נשאף ונסתכל קדימה

כמובן שכמו שאתה אומר שהתעסקות מוגזמת לא עושה טוב כי לא דמים לב מה נעשה בהווה. אולי בבוקר לקום להחליט שהיום יהיה טוב. שהיום ננסה להתגבר על המכשולים ומחר מי יודע. ככה כל יום מחדש

sanaya7

New member
משהו קשור

Most of our negative thoughts and feelings have little to do with the present moment. We experience something and then our minds pull up old memories that have similar qualities to the present event.

The problem: our brain tends to record negative memories, not the positive ones. So we’re prone to viewing events as negative, EVEN THOUGH 99% ARE POSITIVE OR NEUTRAL! Thus we need to teach ourselves, and others, that most of our negative thoughts and feelings have nothing to do with the present moment.

There's simply no rationale – and no benefit – for projecting negativity onto a future event that has not occurred!
- Mark Waldman

יש שיטות רבות שמתמקדות בהווה

ועוזרות להתמקד בהווה.

אבל זאת לומדים עם מטפל מקצועי
לבד זה לוקח יותר מידי זמן ולא לכולם זה מצליח לבד.

למעלה