משהו על ריפוי.....

משהו על ריפוי.....

אומנם הסיפור הבא מראה דוגמה להוראה, אך הוא דומה לריפוי.
האם אנו מטפלים במטופלים לפי יכולתם, או לפי יכולתנו.
האם הריפוי השלם שלהם, הוא אותו הריפוי השלם שאנו היינו נותנים לעצמנו.

ובכלל....הזדמנות ללמוד על האדם המושלם

מומלץ לקרוא בסבלנות
.

היה זה סון הסיו שהלך לדלתו של צה–פיאן קינג-צה ואמר לו באופן מבולבל "בתקופה בה גרתי בכפר אף אחד לא התייחס אליי, אך ידעו לומר שלא טפחתי את שדותיי. בזמן בעיות ותקיפות, אף אחד לא שם ליבו אליי וכולם אמרו כי אין לי אומץ. הסיבה בגללה לא טיפחתי שדותיי הייתה שעוד לא ראיתי שנה טובה לכך. הסיבה בגללה לא נתתי שירותי לשליטנו הייתה משום שלא פגשתי הזדמנות נאותה לשם כך. בגלל ענייני נשלחתי מכפרי על ידי הכפריים וגם על ידי מנהלי המחוז אני מגורש. במה פשעתי? או שמיים, כיצד זה נפגשתי עם גורל שכזה?" פיאן-צה (שהיה איש מחשבה ובעל בית ספר) אמר לו "הלא שמעת כיצד האדם המושלם מתנהל עם עצמו? הוא שוכח שיש לו כבד וכעס. אין לו מחשבה כלפי אוזניו ועיניו. הוא נראה אבוד וחסר מטרה מעבר לאבק והלכלוך של העולם. הוא נהנה לעצמו בנחת מפעילויות שאינן מופרעות מעניינים אחרים. ניתן לתארו כפועל ושאינו מסתמך על מעשיו. כעילוי שאינו משתמש בעליונותו על מנת להיות בשליטה. אך עכשיו אתה הרי תעשה מצגת של חוכמתך על מנת להדהים את הבורים, תטפח אישיותך כדי שתראה נחיתות האחרים. תבקש לזרוח כאילו השמש והירח בידיך. זה שאתה שלם במבנה גופך ומכיל את כל תשעת הפתחים, זה משום שלא פגשת בשום אסון במסלולך כגון חירשות, עיוורון או שיתוק ועדיין יכול לקחת מקומך כאדם בין בני אדם אחרים – אתה בר מזל שיש לך כל אלו, איזה פנאי יש לך להתלונן כנגד השמיים? לך לדרכך אדוני."

סון הסיו יצא החוצה ופין-צה נכנס פנימה. הוא ישב על כיסא הביט מעלה השמיימה ונאנח. תלמידו שאל אותו מדוע הוא נאנח והוא ענה "הסיו בא אליי לפני זמן מה ואני אמרתי לו מה הן תכונות האדם המושלם. אני מפחד שהוא יפחד ויכנס למצב של תסבוכת." תלמידו אמר "אין זה כך. אם דבריו היו נכונים, ודבריך היו שגויים, השגוי לבטח לא יוכל לבלבל את הנכון. אם דבריו היו שגויים ודבריך נכונים, הרי מראש הוא היה מבולבל. אם כן מה היא האשמה בהתנהלותך עמו?" פיאן צה אמר "לא כך. בעבר באה ציפור ותפסה מקומה בפרברי לו. שליט לו היה מרוצה ממנה והגיש לה שור, כבשה וחזיר. הוא אפילו נתן לתזמורת לנגן לה להנאתה. הציפור נתעצבה ולא אכלה דבר. זה מה שנקרא "להזין את הציפור כאילו הזנת את עצמך". זה המזין ציפור כציפור צריך לתת לה לקנן ביער, לצוף על הנהר או לתת לה לחפש לבד בטבעיות את מזונה ללא הפרעה על אדמת המישור. עכשיו, הסיו בא אלי, הוא אדם של אינטליגנציה זעומה ומעט מידע ואני אמרתי לו את תכונות האדם המושלם. דבר זה משול לשימוש בכרכרה וסוסים בכדי להעביר עכבר, או לנסות לענג שליו עם מוסיקה של פעמונים ותופים. האם ניתן למנוע מיצורים אלו את פחדם."

ינוקא1

New member
סוד הצמצום

בקבלה מובא כי לפני הבריאה אלהים "צמצם" את עצמו ויצר חלל פנוי על מנת "לקרב" את עצמו כביכול אל הברואים שרצה לברוא.
אילו לא היה אלהים מצמצם את עצמו , אז הכל היה מלא באור ולבני האדם לא היה "מקום" ולא היתה בחירה.

וזה הדבר הכי קשה בעולם.

לצמצם את עצמינו , וליצור "חלל פנוי" עבור האדם השני.
לאפשר לו לבחור ולטעות , לא להשליך על הציפור המסכנה את האוכל שאנחנו היינו רוצים לאכול . ..

כנראה רק לאלהים זה קל. . .

http://www.youtube.com/watch?v=SNBECLcwdfE

מעניין. כשאתה אומר זאת, אני חושב על

כך, שאנחנו כמטפלים יוצרים מצד אחד מרחב של ריפוי\אור ומצד שני צריכים ל"צמצם" את עצמנו באותו מרחב, בשביל שהמטופל יתמלא, ירגיש נוח ויהיה המרכז בזמן הטיפול.

למעלה