משהו על תשדירי הבחירות

Mip Mip

New member
משהו על תשדירי הבחירות

מאוד מאוד מטרידה אותי כמות המפלגות המבססות את הקמפיין שלהם על שנאת השונה. הקמפיין של שינוי שצונזר בצדק ומזכיר משהו את הפרופוגנדה הגבלסית, הקמפיין של מפלגות הימין הקיצוני שמדברות על "הבעיה הדמוגרפית" ומציגות את הפלשתינאים כרוצחים מטורפים שיש להעלות על מטוסים ולהעיף מה (פינוי פיצוי לפלשתינאים ודומיהם), אביגדור ליברמן שמבסס את משנתו על גזענות טהורה ולא מתבייש בכך. אני רואה את זה ומרגישה ש"קו קלוקס קלאן זה כאן!". המדינה שלנו מהלכת על חבל דק שמפריד בין מדינה דמוקרטית למדינת אפרטהייד וזה מפחיד אותי מאוד. מה דעתכם? ואנקדוטה קטנה: ישבנו וראינו את תשדירי הבחירות, והמיטה של הכלבה שלי ממוקמת ממש מתחת לטלויזיה, בשניה שהתחיל התשדיר של ברוך מרזל היא קפצה אחוזת בהלה, העיפה את המיטה 2 מטר אחורה וברחה בהיסטריה אל מתחת לרגליים שלי ולא זזה משם במשך חצי שעה... מה שמראה: שאצלנו בבית אפילו הכלבים יודעים ממי להתרחק!

Tomak20

New member
לא גזענות אלא ההכרה שככל ש2

לאומים עויינים בעלי שאיפות לאומיות מנוגדות על אותו תוואי שטח יהיו בפחות חיכוך, כך המצב ייטב והשלום יתקרב.

Mip Mip

New member
סליחה אבל יש פה התבלבלות מושגים

לערביי המשולש וואדי ערה אין שאיפות לאומיות והם מכירים במדינת ישראל. הם נושאים תעודות זהות כחולות ובעלי זכות הצבעה. יש להם גם נציגים בכנסת שאינם מתנגדים לקיומה של מדינת ישראל (אחרת היו מוצאים מחוץ לחוק, כמובן) אלא לדרך שבה היא הולכת, וזה לגיטימי במדינה דמוקרטית. זאת לעומת הפלשתינאים תושבי השטחים שאין להם זכויות אזרח what so ever וגם זכויות האדם שלהם לא ממש ממומשות. ואביגדור ליברמן פועל מגזענות. הוא מדבר על הבעיה הדמוגרפית שהיא הסוואה של גזענות.

Tomak20

New member
העובדה היא שהם מגדירים עצמם

פלסטינאים, רובם מצביעים למפלגות שרוצות לחסל את מדינת ישראל(לא מכירה את סרסור שאמר שישראל צריכה להפוך למדינה איסלמית, או את בשארה שרוצה לחסל גם כן את ה"אפרטהייד הציוני"?). בית המשפט בסוגיה הזאת אימץ את גישת הרב-תרבותיות האירופאית ולכן לא פסל את בל"ד, למרות שהיא מתנגדת לקיומה של מדינת ישראל. לתושבי השטחים יש תעודות זהות פלסטינאיות, ועם כל הכבוד לפגיעה בזכויות שלהם על ידי ישראל(ואני מודה שהיא קיימת), הם לא עושים משהו כדי ללחוץ על הנהגתם לשים קץ לכאוס ולאנרכיה בשטחים. ואני לא יודע מה המניעים של ליברמן, אך לא נראה לי שהוא פועל מגזענות, אלא הכרה כי מיעוט פלסטינאי גדול עם שאיפות לאומיות בתוך מדינת ישראל מהווה סכנה, ולכן אם אפשר להפחית את החיכוך בין האוכלוסיות בלי צעדים קיצוניים כמו טרנספר פיזי - מה טוב.

skywalker 8

New member
אין להם שאיפות לאומיות?

הם לא מעוניינים שמדינת ישראל תהיה מזוהה גם עם הלאום שלהם(הלאום הפלסטיני)?

כדאי שתתעוררי!

ל"ערביי ישראל" יש שאיפות לאומיות בעוד איך, שאיפות בתוך ישראל של קווי 67', העובדה שיש להם חתיחת נייר עם עטיפה כחולה הנראת תעודת זהות לא אומרת כלום!, זה רק מסמך טכני הנובע מהעובדה שישראל משליטה את ריבונותה במקום מגוריהם, שום דבר אחר. הם פלשתינאים לכל דבר, אין הבדל בינם לאלה שמעבר לקו הירוק חוץ מהסטטוס המדיני, חלק אזרחים, חלק לא, אותו עם, כנ"ל לגבי הפליטים, כולם אותו עם, יש בינהם קשרי דם ואותם שאיפות בסיסיות שנקראות בפיהם "צדק היסטורי". אין לך כנראה מושג בדמוגרפיה או המניעים של ליברמן או אחרים (אין לו מונופול על הרעיון, אני אישית בכלל הרבה שמאלה ממנו), זה לא נעשה מגזענות ולא משנאה או כל רגש אחר, רק מהבנה פשוטה ששני לאומים עם רעיונות כל כך מנוגדים בתוך מסגרת מדינית אחת מובילה לאסון נוסח קוסבו כדאי להקשיב טוב טוב לדבריהם של ערביי ישראל ונציגיהם על תנועותיהם במיוחד, למה הם אומרים, איך הם אומרים, מה הם לא אומרים, לסמנטיקה, ולא למכבסת המילים שמסביב, אני כאמור מתכוון לחברי הכנסת הערביים, לתנועה האיסלמית על כל פלגיה, וועדת המעקב, תנועות כמו "בני הכפר" וכו'. - ערביי ישראל רוצים בשינוי ההמנון והדגל. - ערביי ישראל רוצים בשינוי חוק השבות, בפועל זה אומר שינוי חוקי ההגירה והתרת כניסה ואיזרוח של מיליוני פלשתינים/ערבים = חיסול ישראל בפועל - ערביי ישראל בעד זכות השיבה כלומר כניסה של מיליוני פליטים פלשתינים לישראל = חיסול ישראל בפועל. - ערביי ישראל רוצים בהכנסת תכנים פלשתינאים למערכת החינוך, כלומר פלשתניזציה של מדינת ישראל = חיסול של המדינה כמדינה יהודית. - מנהיגי ערביי ישראל רואים בציונות גזענות. - מנהיגי ערביי ישראל רואים במדינה יהודית ודמוקרטית כסתירה ולכן רוצים שנוותר על הזהות וציביון היהודי של המדינה. - מנהיגי ערביי ישראל בעד "מדינת כל אזרחיה"/"כל לאומיה"/דו לאומית = חיסול מדינת ישראל בפועל. כל זה מתנקז לדבר אחד הם לא מכירים בישראל כמדינתו של העם העם היהודי, זה בדיוק כמו לא להכיר במדינת ישראל, מדינת העם היהודי = מדינת ישראל, זה היינו הך, בלתי נפרד, רק כך אנחנו יכולים להתקיים, זה בסיס כל ההחלטות מאז תחילת הציונות והלגיטימיות שלנו, בלי זה אף אחד לא היה מכיר בנו. כל זה בנוסף לעובדה יבשה אובייקטיבית וברורה שנחקרת על ידי חוקרים, אנשי מקצוע כבר מעל יותר מ30 שנה - הדמוגרפיה, שהמגמה בה, מאז קום המדינה, למרות מיליוני עולים שעלו מאז לא השתנתה ולא נעצרה לרגע, אחוז היהודים במדינה יורד, אחוז הפלשתינאים ישראלים עולה, אפילו כאשר עלו מיליון עולים מברית המועצות לשעבר בין השנים 1990-2000, המגמה לא השתנה, גם הירידה בילודה והעליה בהשכלה אצלם לא שינתה את המגמה. בקיצור, כדאי שתעשי קצת בירורים. הבעיה דמוגרפית היא נושא לגיטימי לא פחות מאיכות סביבה, בעיית העוני או כל דבר אחר, לקרוא לזה גזענות זו סתימת פיות ממדרגה ראשונה, נוסח ה"שמאל הנאור", זה ממש להגיד "הנושא לא לגיטימי, ולכן אתה לא לגיטימי ככה שאין על מה לדבר", אז זהו שיש, הרבה!

Nellie Bly

New member
הפעם המפלגות מרשות לעצמם הכל

אם בשנים הקודמות ניסו לייפות את הדיבורים,הפעם כל הגבולות נחצו. שינוי מפוצצים חרדים,חץ נוברת בארכיון של המפלגה הנאצית ובונה לעצמה קמפיין מזעזע ומפלגות הימין הקיצוני מדברות בפה מלא על שואה לפלסטינאים. אותי מפחיד יותר מה יהיה בכנסת הבאה,וכמו שאני רואה את זה יהיה גוש ימני קיצוני וחזק מאוד.מחריד.

למעלה