משהו עצוב...

Mip Mip

New member
משהו עצוב...

לפעמים אני חושבת ש"השמאל שלנו"- זה באמת רק מי שנמצא פה... צריך להקים קבוצות תמיכה לשמאלנים "שלום, אני X, ואני שמאלנית מלידה. לא הודתי בזה כבר 3 שנים"

EverMan

New member
השמאל הוא הרוב בעם שלנו.

הבעיה היא , שהעם שלנו לא מצביע לפי מה שהוא חושב. 99% מהאנשים שאינם מתנחלים בעם הזה , יסכימו להחזיר שטחים תמורת שלום מלא. רוב גדול רוצה סוציאל-דמוקרטיה. בו זמנית 70% מהעם שונא "שמאלנים" ...

wendigo

New member
........................

כל "שונאי" "השמאל" למיניהם הם "שמאלנים" בהכחשה בגלל שהם מרגישים שזה "מגניב" להיות "שונא" של "השמאל" אבל בתוך תוכם הם יודעים שהדרך הנכונה היא הדרך של "השמאל",הדרך של השלום ופינוי התנחלויות.

gil2739

New member
השמאל שלנו מה נחמד הוא לנו טוב בו

עד מאד. בו נשחק ונשתעשע, נשחק ונעבוד. הכוונה למפלגת העבודה כמובן ! מפלגת העבודה - יש דבר כזה ?

אם קסנופוביה זו שמאלנות

רוב העם שונא ערבים, חרדים ובכלל כל מי ששונה ממנו. לרוב העם לא אכפת פלשתינאים סובלים תחת הכיבוש, אבל מפריע להם שגם אנחנו (העם הנבחר) סובלים כתוצאה מהכיבוש. רוב העם לא רוצה לראות קבצנים ברחוב וכן רוצה הכנסה גבוהה יותר. זאת לא סוציאל דמוקרטיה, זו כמיהה לקפיטליזם מוצלח יותר. נורא נחמד להשתעשע במחשבות שרוב העם שמאלנים בהכחשה. האמת היא שרוב העם מצביעי "שינוי" בדעותיהם ובמקרה הטוב מצביעי "עבודה". שתי המפלגות הללו רחוקות מלהיות שמאל.

Mip Mip

New member
תגדיר שמאל...

אם אתה מדבר על שמאל חברתי- אני יכולה להסכים שרוב אזרחי המדינה (קשה לי להגיד עם, תסלחו לי) נוטים לשם. הם פשוט בורים מדי בכדי לדעת את זה (אבל כשלון מערכת החינוך בארץ זה נושא אחר לגמרי). מבחינה מדינית- לצערי הרב, אחרי 3 שנות לחימה מתמשכת בשטחים- הרוב היהודי הוא גזען, מיליטנט ואף נוטה לפאשיזם. הכיבוש הזה עשה לנו רע יותר מכל דבר אחר...

EverMan

New member
האם אתה מסוגל להגיד

באמת ובתמים , שאם הציבור שישראל יחשוב שיש פרטנר אמיתי שימנע טרור - הוא לא יחתום איתו בשניה על הסכם ?

doresh shalom

New member
ברור שכן-doresh shalom שובר שתיקה!

אבל זה יהיה מתוך אופורטוניזם טהור (לא שזה משנה הרבה). זה לא שרוב העם חושב שיש בעיתיות מוסרית עם החזקת השטחים פשוט לאט לאט אנשים מתפכחים ומבינים שזה לא כדאי להחזיק בשטחים הללו

EverMan

New member
אין דבר שהוא לא אגוצנטרי

ואופורטוניסטי. (ענבר פילוסופי על הבוקר)

doresh shalom

New member
ממש לא

אבל אין לי כוח לדון בזה. לגבי הנושא שלנו... אתה צריך לעשות אבחנה בין: "אני רוצה לצאת המהשטחים כי סיום הכיבוש יועיל לי" לבין "אני רוצה לסיים את הכיבוש כי זה מעשה לא מוסרי". אני אמנם מאמין בשניהם אבל הם לא זהים

EverMan

New member
מועטים מאוד , אבל מאוד

האנשים שהמוסר שלהם גבוה מספיק בשביל שהכיבוש יפריע להם. ובכנות ? אני לא נמנה איתם.

אמירה עצובה

הרמה המוסרית שלך לא מספיק גבוהה, שהידיעה ש 2-3 מיליון בני אדם, סובלים דיכוי, השפלות אינסופיות, אינם נהנים מחרויות בסיסיות, מותקפים חדשות לבקרים ע"י צבא אלים ומתנחלים פאשיסטים, וקוברים את יקיריהם על בסיס יומ-יומי. כל זה לא מספיק חמור כדי שהמוסר שלך יזעק נגד זה?! זאת אמירה קשה מאוד על עצמך. אני מבין מזה שגם אם תראה אישה נאנסת ע"י 5 גברתנים, יפריע לך הרעש של צעקות הכאב שלה, אבל הרמה המוסרית שלך לא תהיה מספיק גבוהה בשביל להתנגד לזה מוסרית.

MarXer

New member
אבל הוא אמר שזה כן מפריע לו

הכוונה לDORESH ולגבי EVER MAN עמדתו נראת לי תמוהה למדי

EverMan

New member
זה מפריע לי.

אבל מפה ועד מפריע לי ברמה אידיאולוגית מהותית ...

מסוייט

New member
שמאלני גאה

אני חרדי ואני שמאלני לגמרי. אני מצהיר לכל מי שמוכן רק לשמוע שאני בבחירות הבאות בוחר במרץ. אני בעד הסכם ז'נווה. ובקיצור האידיאולוגיה היא לא דבר שמחליטים עליו בהתאם לדעת קהל. וכבר אמר החכם "דעת קהל זה מה חושבות הבריות שהבריות חושבות"

למעלה