משהו פה לא מסתדר לי עם תכלית

אביקלמן

New member
משהו פה לא מסתדר לי עם תכלית

לפני כשבוע וחצי הודעתם על פקיעה מתקרת בתעודה שלכם על מדד 75 - כל בר דעת יכול להבין שאם חברה גדולה כמו שלכם מודיעה - כנראה שיש לכם מידע על כך שהמדד ימשיך לעלות - אחרת למה לכם לפרסם הודעה על פקיעה מתקרבת? אז נהגתי לפי ההיגיון והפסדתי - מאז המדדים לא מפסיקים לרדת... יש איזה הסבר? משהו?

אסף 555

New member
תשובה

אין שום קשר בין ההודעה של תכלית ל"מידע על כך שהמדד ימשיך לעלות". חברות תעודות הסל כולן מחוייבות לפי החוק (כפי שמופיע במפורש בתשקיף שלהן) להביא את התעודה שלהן לפקיעה אם היא מגיעה ל80% מהסטרייק שנקבע בנוסחה. כמו כן הן מחוייבות לפרסם זאת לפני כן באתר שלהן וליועצי ההשקעות כשהמדד מתקרב לשער הזה, כדי להזהיר את הציבור הרחב שלא יהיה מופתע מהאירוע. וזה בדיוק מה שהן עשו, כולל המקרה של התכלית., ולכן ראית את ההודעה הזו. אין לזה שום קשר למידע פנימי על עלית המדד. חבל שלא התייעצת לפני כן וכל אחד היה מסביר לך את זה. אגב להשכלה כללית: המנפיק של תעודת סל אדיש לגמרי לכיוון של המדד. הוא מתכסה באמצעות מכשירים פיננסיים שונים (בדרך כלל מניות וחוזים סינטטיים) ומרוויח מהפרשי קניה/מכירה ומגורמים נוספים. זה ממש לא משנה לו אם המדד יעלה או ירד, הרווח שלו בדרך כלל יהיה זהה בשני המקרים.

מסכים עם מה שכתבת למרות שלא נראה לי

למרות שלא נראה לי שהבנת למה הוא התכוון... הוא התכוון בהודעת בורסה שתיתכן פקיעה ולא על כך שתהיה פקיעה בוודאות חברות תעודות הסל מחויבות בהודעה של פקיעה לא בהודעה של אולי פקיעה

אסף 555

New member
איפה היתה הודעה כזו?

אם הבנתי אותך נכון- האם היתה לאחרונה הודעה רשמית במאיה של חברת תכלית על פקיעה מתקרבת בתעודה הזו? לא ראיתי הודעה כזו, אשמח ללינק. אני יודע שהחברה הזהירה שאם המדד יגיע לשער 720 (שזה כבר ממש לא רחוק)- תתבצע לפי חוק המרה כפויה. כל הכבוד להם שעשו את זה והזהירו את ציבור המשקיעים כדי שזה לא יפול בהפתעה על הרוכשים. בעבר זה קרה בתעודה אחרת והמון סוחרים התלוננו שזה נפל עליהם בהפתעה, יפה שהפיקו את הלקחים ועכשו מזהירים מראש.

אסף 555

New member
אם כך זה בדיוק כמו שכתבתי

תודה על הלינק, כמו שכתבתי למעלה- זו הודעת היתכנות על פקיעה כדי להזהיר את המשקיעים. לא יודע אם החוק מחייב בכזו או לא, אבל כל הכבוד שפירסמו את זה. זה אחד הלקחים מהפעם הקודמת שזה נפל על המשקיעים בהפתעה.

SHRlKE

New member
האם זה נכון גם

לגב תעודה לא ממונפת וגם איך אפשר לדעת את שער הפקיעה?

אסף 555

New member
תשובה

זה נכון לתעודות מסוג "שורט". בתעודות מסוג "לונג" אין בעיה, כי המקסימום שאתה יכול להפסיד זה את הסכום שהשקעת בקנית התעודה (אם המדד ירד לאפס- תפסיד את כל כספך, זה המקרה הכי גרוע). לעומת זאת בתעודות מסוג "שורט"- אם המדד יעלה חזק למעלה, הרוכש יכנס באיזה שהוא שלב להפסד של מעל 100% מהשקעתו! מכיון שהמנפיק לא יתחיל לממן אותו, הוא יבצע לתעודה פקיעה כפויה במקרה כזה. למען הדיוק הפקיעה מתבצעת עוד לפני שההפסד של הרוכש מגיע ל100%, כי אם נוצר בתעודה מינוף של פי 4 או יותר אז לפי תקנות הרשות יש להביא את התעודה לפקיעה כפויה. בתשקיף מצוין תמיד השער המדויק הזה. באופן כללי יש בארץ שני סוגים של תעודות מסוג "שורט". סוג ראשון הוא מינוף משתנה בהתאם לשער הכניסה, בדרך כלל יש כאן נוסחת שווי הוגן של מספר קבוע פחות שער המדד. וזה הסוג עליו דיברתי כאן. סוג שני זה מינוף קבוע תקופתי (בדרך כלל יומי או חודשי). לדוגמה תעודת שורט פי 2 על מדד המעוף. כאן אין בעיה של המרה כפויה כי אתה לא יכול להפסיד 100%מהשקעתך (אלא אם כן ביום אחד המדד יזוז עשרות אחוזים, תרחיש נדיר שבדרך כלל גם לא יקרה כי הבורסה תעצור את המיסחר לפני כן). ולכן אין כאן שער קבוע מראש בו תבוצע המרה כפויה כמו בסוג הראשון. הערה לסיכום: בלי קשר לכל מה שכתבתי, התשקיף מתיר למנפיקים לבצע המרה כפויה בכל סוגי התעודות (גם מסוג "לונג") בשורה של תרחישים כמו חדלות פירעון או ביקושים מעל מה שקיים וכו', אבל אלה תרחישים די נדירים.

למעלה