משהו פה מכיר את גזע התרנגולות מרנס (marans)?

• פותח הנושא maa2
  • פורסם בתאריך

maa2

New member
משהו פה מכיר את גזע התרנגולות מרנס (marans)?

רציתי לדעת כמה הוא עולה והיכן ניתן להשיג כמה גוזלים או בוגרים...והאם ניתן לגדל אותו בחצר של וילה ממוצעת או שצריך יותר מרחב. דרך אגב הקראיות של התרנגול,זה גם תקף לנקבות או שרק זכרים קוראים?

שלום לך

איפו שמעת על הגזע הזה? אני מכיר את הגזע זהו גזע מצוין גדול ויפה הזכרים קוראים כמו זכרי בלדי הכול רגיל נקבות לא קוראות חצר של וילה זה מצוין אבל צריכים לתת להם בית שזה לול כהגנה מפני טורפים וכדומה

maa2

New member
עשיתי בירור קל ו...

חיפשתי באינטרנט גזעים בעלי תנובת בצים גבוה והשם של הגזע הזה הלך לפניו. קראתי שיש עליו מחקרים שלמים שמיחסים לו את הביצים הבריאות ביותר מבן כל התרנגולים והוא נפוץ מאוד בצרפת, אבל לפי מה שראיתי הוא לא כל כך נפוץ בארץ. אני משתחרר עוד שבוע מהצבא ולאחרונה החלטתי להיות צמחוני תוך כדי שאני מנסה לצמצם כמה שניתן את הצריכה הפרטית שלי במקורות גידול תעשייתים, אחרי שנוכחתי לדעת באיזה תנאים באמת מגדלים את הבע"ח. יש לי ניסיון לא רע עם בע"ח, בתיכון אפילו הקמתי פינת חי לא קטנה בכלל שבשיאה כללה כמה עזים זוג כבשים אווזים ברווזי ברכיה תוכי דררות זוג חמורים טווסים ואפילו סוס לתקופה מסויימת (זה היה סוס שעבר פציעה וננטש ואנחנו אימצנו אותו עד שהוא סיים להחלים). ולכן,חשבתי לאמץ גדיה קטנה מסוג אלפיני שאני יגדל אותה ממש מגיל גמילה תוכל לתת קצת חלב מידי פעם וכמה תרנגולות מהסוג הזה יטילו לי מידי יום כמה בצים לצריכה עצמית. יש לי חצר די גדול, וחברים עם ציוד שיוכלו להתקין את כל מה שאני צריך בשביל גידול תקין.אני בהחלט מתכוון בלילה לשים אותם בלול אבל במהלך היום נראה לי שאני ישחרר אותם באזור מתוחם, שהרי זו המטרה בעצם, לתת להם תנאים מייטבים. אשמח אם תוכל להפנות אותי למגדלים של אותו גזע תרנגולים,דרך אגב יש לך מושג מה המחיר בערך? תודה על שיתוף הפעולה.

יפה מאוד

אתה נשמע בחור מצוין ומאוד אכפתי מהעובדות שיש בעולם במיוחד האכזריות לבעלי חיים גזע זה נדיר מאוד בארץ שמעתי על מספר פריטיםבודדים לא יותר כך שלמצוא מישהו שימכור נראה לי קשה מאוד וגם אם תמצא המחיר לא יהיה זול כפי שאתה יודע אני יודע על גזע אחד בשם סולטן שהוא גם נדיר בתורו ומחירו נע בין 1000 ש"ח ל1200 ש"ח לזוג כך שאותו הדבר הגזע שאתה מחפשיהיה מחירו ככה גבוה

עיזים לא נותנות חלב כמו תרנגולות ביצים

לצערך בשביל חלב העז צריכה להיכנס להיריון (דרוש תיש
) ואחרי הלידה יהיה חלב לתקופת ההנקה שאפשר להאריך אותה בערך עד חודש לפני כניסה נוספת להריון (בסביבות יולי תקופת היחום) לדעתי קנית עז או תרנגולת בגלל שמספרים שנותנת הרבה חלב/ביצים זה לא ריאלי, במציאות של חיות הגודלות בחצרות זה לא עובד כמו במשק המסחרי, המצב שונה, ואף אין הבדלים גדולים משמעותית עד כדי צורך בבחירת גזע מסויים, אגב האלפינים נחשבים בעלי חלב שמן יחסית, אם כבר עדיף איזה זנאן המפיקות הרבה חלב יותר רזה, וכמובן גם בריא יותר
אבל אם אתה באמת רוצה אין מניעה לקנות עז אלפינית, לאומת זאת לדעתי תרנגולת מיוחדת שעולה כסכום שתאופיק כתב מיותרת לחלוטין, כי כמו שאמרתי במציאות החצר שלך היא לא תתטיל יותר מלוגהורן או בלאדי באותה חצר.

maa2

New member
תודה רבה חבר'ה...

קצת התבעסתי לשמוע שזה טווח המחירים של התרנגולות האלה....אולי בקיץ הקרוב אני יטוס למשפחה שלי בצרפת, ועל הדרך אני יבקר באחת החוות בסביבה וגם ילמד להכיר את הגזע הזה ממקור ראשון. צריך לבדוק את החוק בנוגע הכנסת בע"ח מחוץ לארץ שלא יעשו לי בעיות אבל בסך הכל לא נראה לי שזה מסובך מידי.עכשיו שאתה אומר לי שאין בכלל כאלה בארץ אז אולי אני יביא גם זכר וימכור גם גם גוזלים ככה שהגזע הזה יתפתח בארץ...מבלי לשלם כל כך הרבה כסף. לגבי העז האלפינית, תיארתי לעצמי שכמו כל בע"ח, היא תייצר חלב רק בתקופה שבה היא תשתמש בו (הריון ולידה בעצם), אבל,ממה שאני יודע אפשר להזריע פרות ובכך מונעים את כל התהליך של הזיווג והמפגש בן הזכר לנקבה מבחינת זמן ו- וודאות. עכשיו, אני במקרה שלי מעדיף לגדל עזה אחת ולא זכר ונקבה לכן אני שואל אם אפשר להזריע גם עזים כמו בקר לדוגמא.

maa2

New member
דרך אגב אני לא מכיר את הסוג שציינת בשם ...

לוגהורן...יש לך מידע עליהם או תמונות? אני ישמח לשמוע.

לגוהרן והכנסת בעלי חיים

לגוהרן זהו הזן המסחרי הלבן אשר אתה רואה בלולי הסוללה מטילות ביצים גדולות לבנות מעווטות גינטית מומלץ לקנות אותן צעירות ולהשקיע עליהן טוב ולגדל אותן בשטחים פתוחים הם מאוד יפים וגדולים לגבי הכנסת בעלי חיים ישנו הסגר של חצי שנה על כול עוף אשר נכנס לארץ ישראל.......עוף קרקע כמובן ואחרי ה 6 חודשים תצטרך לשלם להם על תקופת ההסגר סכומים של אלפי שקלים כך שלייבא עופות ככה בשביל נוי לא כדאי אבל אם תוכל להביא ארצה ביצי עופות -הברחה כמובן ותדגיר ותגדל תקופת 6 חודשים ואז הן יהפכו לך לבוגרים עדיף לך כרגע כמה חברים מתארגנים לשם ייבוא ביצים מחו"ל וכרגע בודקים את האופציות אשמח לשמוע אם אתה מכיר איזה חווה בחו"ל עם פיקוח וויטרנר צמוד שנוכל לייבא ארצה בשלום כמה ביצים לשם הגדלת כמות העופות הנדירים בארצנו

maa2

New member
וואלה...חצי שנה, קצת נסחפו...

אני יבדוק את הנושא הזה לעומק, זה נראה לי קצת חריג....כי גם במדינות בהם מדיניות הסגר מחמירות במיוחד (בריטניה, אוסטרליה..) הסגר לוקח שם כל כך הרבה זמן. איזה כבר מחלות יכולות להיות נשא כל כך הרבה זמן שמצריך הסגר כזה? שחפת? בצרפת ממה שהספקתי לקרוא (אני מדבר צרפתית,אנגלית, עברית, ומבין קצת ערבית...סוג של יתרון בעידן האינטרנט), יש חוות שממש מתמחות בגזע הזה של התרנגולות והוא כבר מחולק ל8 תתי מינים פחות או יותר של כל זן יש רמת בהירות שונה לביצים שלו (מלבן לגמרי עד כהה ביותר). אני לא רואה את עצמי טס בתקופה הקרובה אבל אולי בחגים (ראש השנה-סוכות) אני יטוס,זה היה מין מנהג כזהשפיתחתי לאורך השנים. הייתי טס כל שנה עד שהתגייסתי...עכשיו שאני משתחר יהיה לי זמן ללמוד את הנושא כמו שצריך. החברים שלך מעוניינים לגדל סתם כמוני, או יותר בקטע של לפתח משק של ממש ולשווק את הבצים שלהם?אם יש לזה פוטנציאל מהותי אולי נכתוב איזה תוכנית עסקית ונריץ פרוייקט משותף...(אני עומד לסיים את הכשרה שלי בניהול תיקי השקעות,למדתי במהלך השנה האחרונה של השרות שלי,אז אני קצת מבין בנושא...) יש לך מדגרות מקצועיות? ויש לך מושג לגבי החוק,מה צורת ההאכיפה במכס לגבי העברת בעלי חיים, מתן אישורים וכו',ובמידה של הברחה מה העונשים הקבועים בחוק.

שלום לך

1. זה נכון שזה מאוד חריג ודבר זה נבדק בימים אלה על ידי החברים שלי כדי שיוודאו מדוע ולמה דברים אלה 2. אתה צריך שתשהה בחו"ל זמן מסוים עד שיתנו לך אישור לייבוא ביצים או תרנגולות 3. החברים שלי רוצים לייבא לכאן סוגי תרנגולות גזעיות נדירות כדי להגדיל את המגוון שלהם כאן ולחזק את הגזע ואולי בעתיד נוכל להקים תערוכה של עופות פה בארץ ישראל! הם מחפשים בעיקר אבל סוגי עופות קרקע ומים נדירים שאין בארץ ויש מלא בחו"ל כדי להגדיל את מגוון בעלי הכנף ושכול אחד יוכל לגדל בכיף 4. לי יש מדגרה אחת לא מקצועית אלא פשוטה לשם ביצי תרנגולות פשוטות אבל יש לי חברים בעלי מדגרות מקצועיות כול שאר הדברים עם החוק נבדקים כרגע אם אתה מייבא ביצים ותופסים אותך אתה כנראה תפסיד את הביצים שייבאת לא יותר

maa2

New member
אה אוקיי..דרך אגב...

אם כבר ציפורים נדירות...ראיתי באינטרנט ברווזי מנדרין,שלדעתי זה כנראה הברבז הכי יפה שראיתי בחיי. יש כאלה בארץ? יש לך מושג כמה הם עולים? כי ראיתי באיזה פורום הודעה ישנה שהם עולים איזה 700 שקל לברווז...אבל כמו שאמרתי זה הודעה ישנה... דרך אגב גידלתי פעם ברכיות,בפינת חי,המנדרין לדעתך צריכים טיפול שונה?אפשר לגדל דגים בבריכה עם ברווזים או שהם יחסלו אותם? לא הספקתי להודות לך על כל הזמן שהשקעת לענות לשאלותי....אז באמת תודה רבה :)

שלום לך

אין שום בעיה אני אוהב לעזור לאנשים במיוחד בתחום שאני מכור אליו ברווז המנדרין הוא באמת אחד הברווזים הכי יפים שראיתי בחיי הוא עולה בערך 700 ש"ח לזוג לאחרונה ישנה בעיה אצל כמה מגדלים בפוריות ובבקיעות האפרוחים הנקבה מטילה מעט מאוד ביצים לכן הרביה קשה כפי שהבנתי שזה עוף שמאוד טוב לגידול בבריכות כי הוא עוף קטן לא מלכלך הרבה אצלנו גידלנו בפינת החי עם צבי ים ולא הייתה בעיה מסוימת אבל אם יש דגים קטנטים הוא ישמחו לבלוע אותן יש גם את ברווז הקרולין די דומה למנדרין עם מופע אחר לא פחות יפה עולה קצת פחות תוכל למצוא זוג ב 600 ש"ח בקלות

maa2

New member
חחח צבי ים....

צבי ביצה התכוונת,גם אני גידלתי ממש שהייתי ילד (כיתה ג' נראה לי...) 3 צבים מסוג צבגון אדום אוזן.הם היו ממש קטנים וחמודים,הבאתי אותם מצרפת. בזמנו עוד היה מותר ליבא אותם,אבל החוק היום אוסר,ממה שהבנתי זה משום שאנשים היו משחררים אותם בנחלים אחרי שהם היו גדלים...וזה היה פוגע באיזון האוקולוגי בגלל שזה צב מאוד עמיד ושורד וככה הוא התחיל לטרוף דגים בכל בית גידול ששחרו אותו.שמעתי שאת אלה שמחרימים מעבירים לספארי ולמרכזי זוחלים בארץ שמתחייבים לגדל אותם בצורה מבוקרת...דרך אגב גם בצרפת אסרו על מכירה שלהם,אבל אני לא יודע למה....בארצות הברית דווקא זה חיית מחמד מאוד נפוצה. איזה סוג הצבים שלך, יצא להם להטיל בייצים?

חח נכון

לא צבי ים אלא צבי מים כאלה חמודים קטנים אין לי מושג הם של בחור בפינת חי הפינת חי היא לא שלי אני רק מתנדב בה

אפשר להזריע... אבל...

אתה מדבר על עז אחת ולא עדר, זה לא סיפור כזה פשוט שעושים לבד אלא בפיקוח ועבודה של ווטרינר מומחה להזרעה כזו, לכן הכי פשוט זה להחזיק גם זכר לצורך עניין זה, כי לדעתי זה גם לא יהיה ריאלי מבחינת תקציב וכפי שהבנתי ממך אין לך כזה תקציב, ולא משתלם לעז אחת...

maa2

New member
שוב תודה..ועוד שאלה...

כמה עולה ביקור של וטרינר כזה? ואיך הוא משיג את הזרע עצמו? דרך אגב,ציוד חליבה לעז אחת, זה סיפור יקר? והאם אפשר פשוט לחלוב ביד? פשוט לא מפורט כל כך בטאגליינס. דרך אגב רשום שם שצריך להפריד בנהם,מה זה אומר ואם זה תקף לזוג גדיים שגדלו בייחד מגיל קטן נגיד..ואיך אני ימנע מהם להזדווג לפני הזמן המתאים שהרי רשום שלפני עשרה חודשים זה לא בריא לעיזה.

אתה צריך להבין שהפורום הוא לא בענייני מסחרי

ולכן אין בפורום מידע על דברים שנפוצים בגידול מסחרי ולא קיימים בגידול פרטי כמו שרוב אם לא כל משתתפי הפורום. כך שאין לי מושג כמה עולה ואיך עובד ווטרינר כזה. לגבי ציוד חליבה, שוב לעז אחת תקנה ציוד בערך של 10 אלף ש"ח? כי זה המחיר. הפרדה חשובה כי גם גדיים שחיו ביחד מתחרפנים בתקופת הייחום, אפשר להשגיח ולראות אם הוא לא יציק לה יותר מידי ואולי יהיה בסדר, אבל ברגע שהעז נכנסת להריון לא ממש מומלץ שהוא יציק לה
וכן מאוד מומלץ לא לתת לה להיכנס להיריון לפני שהיא תהיה בוגרת מספיק, מומלץ 22 חודשים, אבל בינינו נראה לך שנחכה ככה? אז עדיפות היא מגיל שנה בערך, עיזים נולדים בערך בינואר/פבואר ותקופת הייחום היא בערך יולי, התיש פעיל מינית החל מגיל חצי שנה, תעשה את החישוב בעצמך. הפרדה אפשר פשוט לחלק את המתחם של המגורים שלהם לשנים, חלק גדול המרכזי שהם רוב הזמן שם, וחלק קטן יותר ששמים שם את התיש בזמן ההפרדה.

maa2

New member
תודה רבה,אני ממש לא בקטע מסחרי כרגע..

פשוט אני רוצה לדעת את התמונה הכוללת מכל הבחינות האפשריות, אם כבר אני מטריח ושואל אנשים. כמו בכל תחום, לקבל פרספקטיבה חלקית לא מובילה לשום מקום מכאן השאלות שלי....מה גם שהתשובות המקצועיות שלך,מעניינות בטח עוד הרבה אנשים שלאו דווקא שאלו כמוני מפורשות, אבל עדיין ישמחו ללמד משהו חדש גם אם הוא לא בקשר ישיר עם נושא הפורום ,מה שנקרה: "מכל מלמדי השכלתי"...:) . הרי אין דבר יותר כיף מלהיחשף לנושאים ודברים חדשים שלא היה לך מושג עליהם.. בכל אופן תודה רבה על כל התשובות לאורך השרשור הזה....מקווה שאולי גם אני יזכה לעשיר את ידיעותיך בהזדמנות...

אם כבר עז ואם אתה חושב על בריאות

מומלץ זאנן. אלה הלבנות. תכולת שומן הכי נמוכה, תכולת חלבון הכי גבוהה. תנובת חלב גבוהה. לא צריך ציוד חליבה, עז אחת זה ממש לא קשה לחלוב בידיים. כדאי לרכוש גדייה צעירה, לגדל אותה לבד. בתקופת היחום אפשר להביא אותה אל תיש או את התיש אליה. יש הרבה דירים גם מסחריים שמביאים את התיש אל הדיר רק בתקופת היחום. ובעצם, את תקופת היחום מתחיל התיש. הוא גורם לעיזים בדיר להתיחם. אז בתקופת סוף החורף אפשר להביא תיש אליה היא מיד תתיחם. אלה בעלי חיים נחמדים, מתקשרים לבני אדם. החליבה כמעט כל השנה. יש תקופת יבוש קצרה לקראת סוף ההריון. אשמח לתת עוד מידע אם תרצה.

למעלה