משהו פה מסריח?

The M a S k

New member
משהו פה מסריח?

קניתי מוצר באיביי ב- 16 למרץ. בעשרים לחודש קיבלתי Invoice ושילמתי באותו היום. המוכר אמר שהוא מחכה שהכסף יגיע אליו לחשבון. כעבור שבועיים (זמן לגיטימי?) המוכר אמר שהגיע הכסף סוף סוף והוא שולח היום. שבוע חיכיתי לפרטי המשלוח (גם שלחתי לו מסרים). אחרי שבוע איימתי שאפתח דיספיוט ואז המוכר טרח לענות שהוא שלח את המוצר ביום שבו שלח את המסר שבו כתב כי הוא שולח ושלח לי את פרטי השילוח באימייל ולבדוק טוב אם זה הגיע. נראה לי תמוהה כי כל ההתקשרות עד עכשיו התבצעה דרך איביי ופתאום הוא שולח במייל? ביקשתי שישלח שוב. מאז עברו 4 ימים ואין תשובה. מה האינטרס של המוכר להסתיר כך את פרטי המשלוח? אני חושד שהוא לא שלח. הוא אמר שהשילוח יקח 14 ימי עסקים. שלחתי לו אתמול מסר שלפי הזמנים שעליהם הוא דיווח המוצר אמור להגיע לארץ השבוע ואני רוצה לעקוב אחריו בארץ, וביינתים אין תשובה. מה אפשר לעשות?

זמנים

אם שלמת ב20 והוא שלח כעבור שבועיים (הרבה יותר מידי זמן) כלומר ב 4 לאפריל מכאן נובע שעדיין לא עברו 14 ימי עסקים יש הרבה מוכרים שהקומוניקצייה איתם לא מי יודע מה אבל זה לא אומר שהמוצר לא נשלח. כמה פידבקים יש לו ? מאיפה הוא? מה קנית? אני הייתי מחכה עוד קצת .

The M a S k

New member
תשובות

יש לו 9 חיוביים ואחד נטורלי (כן, אני יודע שזה מסוכן, אבל במכירה הראשונה נפלתי על נוכל וקיבלתי פידבק שלילי למרות ששילמתי בזמן ושיתפתי פעולה, כך שרוב המוכרים לא הסכימו למכור לי). הוא מקנדה. שילמתי דרך פייפל. המוצר הוא כלי נגינה. תודה!

תגיד

היה לך כסף בפייפאל? מתי קיבלת מייל מפייפאל שהכסף עבר למוכר?על מה הנייטרלי שלו?הוא עדיין מוכר?

The M a S k

New member
כן

משהו כמו 60 דולרים. היתרה נלקחה דרך כרטסי אשראי מחשבון הבנק. אם המייל המדובר הוא:
Dear ........, This email confirms that you, .........., have paid ..............$XXX.XX USD​
אז קיבלתי אותו ביום התשלום. המוכר אמר שהוא ראה את התשלום בפייפל וחיכה שהוא יגיע לבנק שלו. זה לוקח שבועיים? רוב המוכרים מחכים שהתשלום יעבור לחשבון או מסתפקים בפייפל? הנייטרלי, אגב, הוא: "Rec item after 36 days/ No communication/ Won't do business again/good condition". בדיעבד זה כנראה מה שקורה לי. החלק המוזר הוא ששאר הפידבקים מספרים על "שילוח מהיר".

mcGooo

New member
אל תשכח גם את החג שהיה..

אם הוא מקנדה אם אני לא טועה אז הם חוגגים את חג הפסחא והדואר סגור אני הזמנתי גם מוצר באייביי ב1 לאפריל ועד שהוא קיבל את הכסף זה ייצא ה4, והוא רשם לי איימיל שהוא יישלח את זה ב10 בגלל החג שיש אצלם הדואר והחנויות סגורים יש מצב שהוא מתעכב בגלל החג.. לדעתי חכה עוד כמה ימים

The M a S k

New member
ושאלה על חוקי מדינת ישראל

אם אני קונה מוצרים דרך איביי ומעוניין למכור אותם בארץ, מה עלי לעשות? הבנתי שכשאני חותם במכס על שחרור מוצרים אני מתחייב שלא למכור אותם במשך 6 חודשים. אז מה אני צריך לעשות כדי למכור את המוצרים באופן חוקי? תודה.

The M a S k

New member
אז אם אביא מוצרים באופן שוטף

כל עוד אני משלם מכס כשהמוצר מגיע ומס הכנסה כשהמוצר נמכר, לא אמורה להיות בעיה? צריך להיות עסק בערבון מוגבל, נכון? תודה. אגב, קראתי על זה באינטרנט, אני אישית לא התעמקתי בטפסים שעליהם חתמתי כששחררתי מוצרים מהמכס.

אם אתה מביא את המוצרים לארץ באופן חוקי ומשלם

מה שהחוק מחייב אותך (מכס, מע"מ ואישורים למיניהם בהתאם למוצר) ואתה לא אדם פרטי אלא עסק (עוסק מורשה, חברה בע"מ), אני לא חושב שצריכה להיות לך מגבלה חוקית למכור בארץ!

The M a S k

New member
לא הבנת

השאלה שלי היא אילו תשלומים ופעולות החוק מחייב אותי לבצע. אגב, תודה על התשובות, אשמח אם תוכל לענות על שאלותי גם בחלק הראשון של השרשור. תודה.

לא, אתה לא הבנת...

כעסק אתה חייב לשלם מכס, מע"מ ולהוציא אישורים מתאימים (כגון אישור משרד התקשורת), לא צריכה להיות כל בעיה למכור את המוצרים הלאה בארץ. אם אתה רוצה לדעת ספציפית לגבי מוצר מסויים, מה המכס ואם צריך אישורים, תוכל ללכת לעמיל מכס.

The M a S k

New member
כדי להגיע לעמיל מכס עלי להתקשר

למספר באתר של המכס ושם אקבל את התשובות? תודה.

The M a S k

New member
כל כך הרבה מוכרים בינלאומיים מומחים

ולאף אחד אין תשובה לשאלה שלי?

תפתח דפי זהב באות ע'..

תגיע לעמילות מכס..תניח אצבע על אחד שנראה לך...חייג (אל תשכח קדומת במידת הצורך) ..תגיד - שלום מדבר הגאון מוילנה אני מבקש לברר .... ברור??

ACE OF SPADES

New member
קונדוליזה עצבנית... צריך להקדיש לך

פינה בפורום בשם קונדוליזה עצבנית. תוכלי לפרוק את כל מה שיש לך.

ACE OF SPADES

New member
את צריכה אותי בשביל זה?

תבואי כל יום ותכתבי מה שיש לך על ליבך , על איביי , על המערכת , על המשתמשים , על פייפל. מה שבא לך. לי אין מה לעשות בקשר לזה , אלה אם כן תכתבי פעם אחת משהו שיהיה שווה לפרסם בדף הראשי של תפוז , ואז אני מגיש הצעה לתפוז ואם הם רואים לנכון הם יפרסמו בדף הראשי.

למעלה