משהו צונן ומהיר הכנה - לנכדים החמודים:

ויוי 25

Well-known member
הכנתי ביחד עם הנכדים החמודים (בן ה-7 ובן הארבע) על פי בקשתם ,
קינוח צונן ומהיר הכנה (מ-3 מצרכים בלבד.)
הוצאתי מהמקפיא קופסא ובה פרוסות של 3 בננות קפואות ,וטחנתי במעבד המזון,
והנכדים החמודים העבירו בכף לתוך קערה:
2 כפות גדושות יוגורט-יווני (אפשר לערבב עם טיפונת קינמון למי שאוהב.)
ו- 3 כפות קוטג',ולערבל במעבד המזון כמה שניות עם הבננות,למרקם חלק..
וכך ,בפחות מדקה הקינוח היה מוכן ובמרקם רך ועדין כמו של גלידה .
הילדים החמודים טעמו ואמרו שזה מאוד טעיםםם ,מאוד נהנו וביקשו עוד מנה.
אגב,
לרגישים לחלב, או למי שמעדיף ללא מוצרי חלב :
אפשר לטחון פרוסות בננות קפואות ביחד עם רבע כוס משקה שקדים,
או חלב סויה, ולהוסיף כפית שטוחה דבש, וקורט קינמון -המוסיף ניחוח נעים לקינוח.

המלצה:
כדאי לכם להקפיא באופן קבוע פרוסות-בננות בקופסת איכסון - לפריזר :
להשאיר את פרוסות הבננות לפחות לילה במקפיא, ולהשתמש בהם רק למחרת.
מבחינת זמן -הקפאה ,אפשר לשמור פרוסות בננות בקופסא אטומה בפריזר-
עד 3 שבועות, ובעת הצורך ניתן יהיה להכין קינוח טעים בדקה-אחת ביחד עם הנכדים ושאר האורחים שייהנו ממעדן -הבננות הצונן והטעים הזה- וכך כולכם תהנו.
שבת -שלום ומבורך !
 
נערך לאחרונה ב:

ויוי 25

Well-known member
ולמבוגרים :
מתכון עוגת -לימון מופלאה עם שקדים ,(מתאימה גם לנמנעים מסוכר).
להכין מראש תבנית מאורכת עם נייר-אפיה מוברש במעט שמן.(תבנית אינגליש-קייק.)
זו עוגת לימון פרווה -להנאתם של מבוגרים וגם לחולי-סוכרת:
(15 דקות זמן ההכנה.)
1. ראשית, להכין 2 קערות,
לטחון למרקם דק בבלנדר- כוס ורבע שקדים -טבעיים ולא קלויים,
ולהניח אותם בקערה כשהם טחונים-דק,
2. להוסיף לקערה עם השקדים הטחונים :קורט מלח (ממש טיפונת מלח.)
1/2 כוס קוקוס טחון, וכפית שטוחה אבקת -אפיה.

2. בקערה שנייה לערבב:
2 כפות קליפת- לימון מגורדת (לימון גדול.)
כף גדושה מיץ -לימון .
1/4 כוס שמן- זית,
3 ביצים
1/2 כוס -חלב צמחי -למדוד בכוס חד -פעמית.(רצוי משקה -סויה, או חלב קקוס.)
1/2 כוס חד -פעמית סוויטנגו - (תחליף דמוי סוכר שמומלץ לטחון דק, או תחליף סוכר אחר, באבקה).
לערבב היטב עם חלב -הסויה,ולהוסיף לקערה.

לבסוף, להוסיף לקערת -הביצים והשמן, את תכולת הקערה עם השקדים ,הקוקוס הטחון ו- כפית אבקת -אפייה, ולערבב ביחד למרקם אחיד -ומעט סמיך.
(אם המרקם דליל - יש להוסיף עוד 3 - 4 כפות שקדים טחונים, ולערבב לתערובת אחידה.

לצקת את התערובת לתבנית עגולה קטנה או מאורכת (20 ס"מ) עם ניר- אפיה מוברש בכף שמן-זית.

אפשר לפזר לקישוט מעל לבלילה - שבתבנית, 3-4 כפות פרוסות - שקדים.
להכניס לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות חום-ולאפות במשך 10 דקות ,
ואז להוריד לחום של- 180 מעלות - ולאפות כ -20 דקות - עד להזהבה מ- 2 הצדדים,
ולכבות את התנור.
להוציא את העוגה מהתנור ל- 15 דקות צינון , ולהבריש מעל העוגה כף מיץ -לימון ,
למי שאוהב יותר מתוק יותר,אפשר להבריש מעל העוגה 2 טיפות "סוכרלוז ".
ולהעביר את העוגה לקופסת אחסון ולשמור במקרר, וטעמה הלימוני ישתבח ויהיה נפלא.
במידה ומכינים את עוגת -הלימון מראש , ניתן לשמור אותה במקרר עד 3 ימים .
זוהי עוגה -בחושה מאוד קלה להכנה, טעימה ומומלצת בחום !!!

הערה :
למי שאלרגי לשקדים יכול להחליפם בכוס וחצי של שיבולת -שועל ,(קוואקר דק.)
 
נערך לאחרונה ב:
למעלה