משהו קטן לאשה

ציפי ג

New member
משהו קטן לאשה

תראו מה מצאתי. אני אמנם מסיעה את הילדים, כי בעלי נוסע באוטובוס, אבל אני זו שבחרה את האוטו. למעט הדרך הציורית סטריאוטיפית של הכותב, הכל אמת.

מירי,

New member
כל כל נכון שזה מרגיז...

נו... לנו אין אוטו בכלל , וכשיהיה הוא לא יהיה קטן עם נהג 1.92 .... (אני אישית מעדיפה רכב קטן בגלל החניות אבל אאלץ להתפשר) אבל אני מכירה אישית נשים שאומרות "בעלי קנה לי אוטו קטן" , אני אישית לא מבינה את זה , אבל...

במצבי הכלכלי הנוכחי

ולמרות שאני לא יכולה להתלונן על האוטו - אני דוקא מאוד אשמח אם מישהו יקנה לי אוטו קטן חדש יותר. קטן בגודל, לא במנוע (אם מישהו מרים את הכפפה
) כי אני נוסעת רק עם מנוע 2000 אוטומטיות. תרגישו חופשי
חנה

אפרת_ח

New member
לכתבה הזאת יש שליחות מסויימת

והשליחות היא ראויה, בעיני, אז אני לא מתרגזת מהסטראוטיפים. אפילו שאני לא אוהבת שמתייחסים לאשה ולילדים בתור "הרכוש הכי יקר שלך" יען כי הם לא רכוש.

noa****

New member
זה סטריאוטיפ שגוי לדעתי

** אני מכירה חברת הייטק מסויימת שבה לכל העובדים יש מכוניות חדשות מהחברה ,רוב הבחורים שאני מכירה משם מגיעים לעבודה באוטובוס או בטרנטה הישנה או בהסעות או באוטובוס ויש גם ברגל ובאופניים , את הרכב היותר טוב הם משאירים לאשה , כששאלתי אותם למה? הן ענו שבגלל הילדים: "שהילדים שלי ינסעו ברכב לא בטיחותי? לא ולא !!!" אז אני חושבת שהכל סטריאוטיפים , כניראה שהגברים פיתחו מן קוד כשהם קונים לעצמם את הטרנטה בתור רכב שני , שזה הרכב לאשה , אולי מן סימבול גברי כדי שהאגו שלהם לא יפגע , אבל האמת שהם קונים את הטרנטה לעצמם. ** יש לי עוד דיעה על מכוניות ,יותר נכון על הנהגות , אני לא יודעת מה הסטטיסטיקה אומרת , אבל זו תחושת הבטן שלי שנובעת מצפייה בנשים שאני מכירה נוהגות: רוב הנשים שאני מכירה נוהגות לפי הכללים שהן למדו בזמנו בשיעורי הנהיגה , מאותתות ומצייתות לתמרורי החניה ונוסעות במהירויות נמוכות יותר ולכן אני חושבת שנשים נוהגות טוב יותר (כמובן לא באופן גורף אלא בממוצע בלבד). האם למישהי יש סטטיסטיקות על נהגים שגרמו לתאונות דרכים מבחינת חלוקה לנשים וגברים? הן מבחינת מס התאונות והן מבחינת חומרת התאונות ?

ספיר ק

New member
אם בודקים סטטיסטיקות כאלה

צריך לקחת בחשבון את משך הזמן שגברים ונשים נוהגים. נדמה לי שגברים נוהגים יותר, בעיקר בנסיעות ארוכות מחוץ לעיר, אז טבעי והגיוני שהם יהיו אחראים לרוב התאונות, גם אם הם נוהגים לא פחות טוב מהנשים.

מירי,

New member
לא יודעת סטטיסטיקות אבל..

בארה"ב למשל נשים מגיל מסויים משלמות ביטוח יותר נמוך מהגבר (אני חושבת שגם בארץ "מדברים" על זה), וזה בטח לא בגלל ש"הסוכן אוהב את העניים היפות שלהן"...

sista

New member
היתה לא מזמן כתבה בעיתון

לפיה גברים אחראים ל-92 אחוזים מהתאונות הקטלניות ונשים ל-8. נתון חותך למדי. בנוסף, גברים הם הנהגים העיקריים במשאיות ואופנועים, שם יש יותר תאונות פר מספר כלי רכב יחסית לפרייבטים. אולי נבדוק גם כמה תאונות עושים אוטואים קטנים לאישה. :) :)

מכשפה

New member
אני מחפש משהו קטן לאשה..........

(תסלחו לי ואני מתנצלת מראש בפני הגברים שקוראים כאן אבל...........) אתם יודעים איזו אסוציאציה זה עשה לי וגם הצחיק אתי? שהמשהו הקטן הזה נמצא לו בין הרגליים..... יו , מתפקעת מצחוק, מקווה שגם אתן! ולגבי הכתבה עצמה- אני דווקא מכירה הרבה משפחות שאצלן האשה נוהגת ברכב הגדול , המשפחתי והגבר נוסע בטארנטה או באוטובוס. אצלינו זה היה בכל הוואריאציות, עד שהתגרשנו בסוף! אולי בגלל שהוא קנה לי במתנה את הטארנטה?...חיחיחי.(בסוף הוא זה שנהג בה)

ציפי ג

New member
אז מי לא מכיר את עצמם טוב?

הגברים? כי רוב המשפחות שאני מכירה, (בדור שלנו לפחות) האוטו הנורמלי מצוי אצל מי שמסיע את הילדים. יש לנו חברים שהבעל הוא מלך ההסעות והא לקוח בימים הללו את האוטו. יש לנו גם חברים שהבעל מסיע את הילדים ומחזיר את המכונית הביתה לאשה שתוכל להמשיך בדרכה במשך היום בנוחיות.

Ludwig

New member
מודה שגם אצל רוב אלו שאני מכיר...

אם שני בני הזוג צריכים לנסוע רחוק (לעבודה, לקניות וכד´) בת-הזוג מחזיקה את הרכב הגדול ובן-הזוג את הרכב הקטן, או שאם יש רק רכב אחד הרבה פעמים בת-הזוג לוקחת את בן-הזוג לעבודה (או לתחנת הרכבת) וממשיכה עם הרכב. זה הפך אפילו למטבע לשון: "אשתי לא נותנת לי את הרכב היום"... אבל במחשבה נוספת, החברה בה אני חי בהחלט איננה מייצגת את רוב הציבור.

למעלה