משהו קטן מהחיים.

KallaGLP

New member
משהו קטן מהחיים.

במסגרת מפגשים חברתיים אחרי בית הספר, אני מדי פעם מרשה לילדיי להיפגש עם חבריהם במקדונלדס מתחת לבית שלנו, במרחק של 5 דקות הליכה ממנו. לרוב, היות שאני לוקחת את שלושתם מבית הספר ביחד, אני משאירה אותם בדרך במקדונלדס והם יושבים שם כולם ביחד עם חבריהם ואחרי זה חוזרים ברגל הביתה, לבד או בליווי החברים. הפעם הייתי צריכה לקחת את הקטנה לבית של חברים שלה לעשות עבודה משותפת, ולכן השארתי את הגדולים במקדונלדס ואמרתי שאאסוף אותם כשאסע חזרה כי זה ממילא בדרך והתיקים שלהם כבדים. הם שאלו אם זה בסדר שגם החברים יבואו ואמרתי, כרגיל, שכן. כששבתי לקחת אותם ראיתי שרק שניהם שם ושאלתי מה עם החברים. הם הסבירו שהחברים באו באופניים מבית הספר ולכן לא יכולים לנסוע ברכב, אלא עולים עם האופניים ברגל. יצאנו לדרך וכשכבר התקרבנו לבית ראינו את שני החבר'ה סוחבים את האופניים במעלה הגבעה. היה יום חם מאוד ונראה שהם די מתאמצים ומזיעים. בתי היקרה הביטה בהם, צחקה ואמרה חצי ברצינות, חצי בקריצה: "איזה מזל שיש אמא."
עכשיו, ברור לי שלא היה לאמירה הזו כל קשר לאימוץ ושהיא אך ורק התכוונה שמזל שאני, בניגוד לאמהות של שני הבנים האלה, מסיעה אותם לבית ספר וחזרה וחוסכת להם מאמצים.
וגם אני בדרך כלל לא מאלה שמקשרים כל דבר שקורה או נאמר במצבים כאלה לאימוץ, אם כבר להפך. אבל הפעם משום מה זה גרם לי לחשוב איך דבר שנראה כל כך טבעי, בסיסי וטריוויאלי לבתי (עד כדי כך שאין לה אפילו שום אסוציאציות או רגישויות בנושא), ולכל הילדים שאנחנו מכירים, עלול להיות כל כך לא מובן מאליו לילדים אחרים... והתכווץ לי הלב לרגע בעצב, אבל גם בשמחה על כך שלפחות הגורל הזה נמנע מבתי.
והעיקר - שיחזור כבר השקט.

לגמרי מזל שיש אמא,ועוד אמא קאלה.

משתפרת

New member
גדול! מהחיים.

זה בדיוק הרעיון: להביא את הנורמליות אל המצב הכל כך לא נורמלי של התחלת חייהם של ילדינו. הצליח לכם.
ואם כבר סיפור מהחיים
הסיפור הזה הגיע אלי מהגוגל. על מי שהליך האימוץ שלהם היה כל כך מהיר (3 שבועות מרגע שאושרו לאמץ) עד שלא הספיקו לעדכן את הסבתא העתידית, שהיא עצמה מאומצת.
http://www.nrg.co.il/online/55/ART2/731/249.html

Noga Lavie

New member
טוב שיש אמא, חסוך - שלא יחסר

זוכרים את סיסמאת חברת חשמל? אצלנו הסיסמא הייתה בשימוש רב בגרסאות רבות, והיא זו שקפצה לי לראש כשקראתי את הודעתך.
בהחלט, טוב שיש אמא.

KallaGLP

New member
אצלנו, בצד הרוסי של המשפחה, הסיסמה הייתה דווקא

אמא - פח זבל (ברוסית זה באמת משעשע כי גם מתחרז).

Noga Lavie

New member
אצלנו פ"ז

(פח זבל) שמור לשייע החתול. הוא חתול מסוג פ"ז, אפילו שהוא חתול לימוניזה (ארוך וגדול).

Noga Lavie

New member
תמיד יש לו תמונות!

אחת להמחשת גודל לייד חתול השכנים (מעין גרסאת mini me של שייע), ואחת סתם כי הוא חמוד כשהוא ישן.

(חזרתי הביתה בשתיים וחצי בלילה, אחרי שלושה שבועות בישראל. אוריאל ישן, זיו ישנה, רק שייע בא לקבל את פניי ולהתרפק. לא, לא צריך להגזים, זו לא אהבה, הוא פשוט חשב שאם כבר באתי, כדאי שאתן לו אוכל לפני שאלך לישון.)

KallaGLP

New member
הוא מהמם!

שחור ולבן אלה הצבעים החביבים עליי, ושני החתולים שלי הם אחד לבן ואחד שחור.
אני דווקא חושבת שחתולים כן אוהבים ונקשרים, בדרכם שלהם. אני ממש מרגישה איך כל אחד מהחתולים שהיו לנו לאורך השנים (וכבר מעל 20 שנה יש לנו תמיד זוג חתולים בבית) בוחר לו אדם או שניים שאליהם הוא נקשר במיוחד, מפגין כלפיהם יחס מיוחד, ישן איתם בלילה, בא כשהם קוראים לו, נותן להם לעשות דברים שבחיים לא היה מוכן שאחרים יעשו לו וכד'. יש חתולים שכל כך שמחים שהבעלים חוזר הביתה שמברכים אותו ביללות רמות והולכים אחריו לכל מקום. הייתה לנו חתולה ממש לא ידידותית בכללי שנורא נקשרה משום מה דווקא לעוזרת שהייתה לנו הרבה שנים, וכשהעוזרת עזבה היא ממש נכנסה לדיכאון ממושך, ומעולם לא חזרה לעצמה לגמרי. אגב, אצלנו תמיד יש להם קערה מלאה באוכל, ככה שלא בשביל זה הם באים להתחנף. לכן אני משוכנעת שגם שייע לא שמח שבאת רק כי נתת לו אוכל.

Noga Lavie

New member
כשהוא היה גור, הוא היה חתול תרפואיט

הוא תמיד בא לטפל בכל מי שהיה חולה בבית, אך אין לי מושג האם זו הזדקנות או שבואה של זיו שינה משהו, והוא מתעלם ממחלות של מי שאינם זיו בשנים האחרונות.

זה לא שהוא לא אוהב, אבל גודל כשלו צריך לתחזק, אז כל פעם שיש לו הזדמנות, הוא מייד מבקש אוכל. זה שיש לו אוכל יבש תמיד בקערה, לא משנה דבר. הוא רוצה משהו טעים, ומשהו טעים לא משאירים סתם כך בקערה. לא, איננו פוחדים שזה יתקלקל, פשוט חתולי השכנים כבר יאכלו זאת. אני אוהבת גם את חתולי השכנים, אך פינוקיי מזון הם זכותו הבלבדית של שייע.

(ליתר בטחון, צירפתי תמונות מהחודש האחרון, ככה, שיהיה.)

KallaGLP

New member
אתם מתאימים את המצעים לחתול?
רואים שהוא לא מפונק בכלל.

אנחנו לא כל כך מאכילים במזון שאינו מזון חתולים. זאת כי יש לנו כלב ענק ושני חתולים ואנחנו לא רוצים שכל החבריה הזאת תציק לנו באופן מתמיד ותפריע לנו לאכול בציפייה לחטיף. יש לנו חטיפים מיוחדים לחתולים והזמן שבו אני מחלקת אותם הוא כשהם חוזרים הביתה מהחצר כשאני קוראת להם. הסיבה לכך היא שחשוב לי מאוד להרגיל אותם לחזור הביתה לפני בוא הלילה כי באזור מגורינו יש הרבה חיות טורפות (דביבונים, חתולי בר, פומות ועוד). כל הטורפים האלה פעילים בלילה ולכן אני תמיד דואגת לקרוא לחתולים הביתה מבעוד מועד וחשוב לי שהם ישמעו בקולי וירצו לחזור מיד. כל חתול שנענה לקריאתי (ולשמחתי זה בדרך כלל מה שקורה) זוכה לחטיף.

yearofthecat1

New member
חתול מקסים

איזה כיף חתול ענק
אחד החתולים שלנו הוא גדול וכבד ובעיקר לבן ואוהב לחבק,
שנים אני מגדלת חתולים וכלבים והחתול הזה מביע אהבה בצורה יוצאת דופן
ככה הוא בכלל הצטרף למשפחה שלנו
פשוט נכנס הביתה, נצמד אל הילד שלי, כשהיה קטנצ'יק, וחיבק אותו ללא הפסקה

מאז הוא ממשיך לחבק גם אחרים במשפחה, אבל בשום פנים ואופן לא אותי, שאני היחידה שנותנת לו צ'ופרים ורצה איתו לוטרינר ומחפשת אותו כשהוא נעלם ומצילה אותו מחתולים בריונים בחוץ

אז לאהוב הוא בטוח אוהב, אבל האהבה שלו לא תלויה בדבר

KallaGLP

New member
כן, הם לעיתים אוהבים דווקא לא את המטפל העיקרי.

החתולה הראשונה שלקחתי בתור אדם בוגר הייתה חתולה שחורה מצער בעלי חיים שכשנכנסנו לכלוב עם עשרות חתולים פשוט מיד טיפסה לי על הכתף ולא הייתה מוכנה לזוז משם. היא הייתה חתולה מדהימה וחכמה כמו שד, ישבה הרבה על הכתף וגם אם היו זורקים לה כדור או כדור נייר הייתה מביאה אותו חזרה כמו כלב. לעולם לא אשכח אותה ואף אחד מהחתולים הרבים שהיו לנו מאז.

Noga Lavie

New member
להציל מחתולים בריונים בחוץ!

מדהים איך דווקא החתולים הגדולים זקוקים להגנה.

KallaGLP

New member
שלא לדבר על כלבים.

איזו פעם, ה"כלבלב" שלי, ששוקל כ-60 ק"ג, טייל בפארק וראה חתולה ג'ינג'ית קטנה. הוא לא כלב שתוקף חתולים (או בכלל), אך מדי פעם בא לו לשחק קצת, אז הוא התחיל לרדוף בעצלתיים אחרי החתולה ושניהם נעלמו מעבר לפינה. אחרי כמה שניות לפתע הופיע הכלב כשהוא דוהר מבוהל במלוא המהירות חזרה כשאחריו רודפת החתולה. לא חושבת שאי פעם צחקתי כמו שצחקתי באותו מעמד.

למעלה