משהו קטן...

AirBis

New member
משהו קטן...

פעם אולי המקום הזה היה רלוונטי בשבילי כי הייתי מגמגם "כבד" ובקושי שיכולתי לדבר, אבל עכשיו ב"ה כבר שכחתי איך זה בכלל לגמגם, ואני מדבר בצורה נורמלית לחלוטין, וזאת בזכות טיפול שעברתי לפני כמה שנים במכון CTI, שהצוות שמה עשה אחלה עבודה...ומה שקיבלתי שם היה אחת המתנות הכי גדולות שקיבלתי אי פעם בחיים... אז לכל אלה שעדיין "תקועים", תפסיקו לחשוב שזה עניין של מזל, ושאין לכם מה לעשות נגד זה, כי יש מספיק מקומות שנותנים אחלה טיפול, שיתן לכם חיים חדשים, אז יאאלללללההה, לכו על זה, ועם קצת כוח רצון והשקעה גם אתם תוכלו לחיות את החיים כמו כולם, ולא לפחד לפתוח תפה...

AirBis

New member
בסבבה...

זה טיפול שעברתי במכון CTI לפני משהו כמו 6 שנים, משך הטיפול היה 3 שבועות... חייתי על קו ב"ש-ת"א... קשששהה... קששששה... הרעיון שלהם שמה זה שהגמגום נגרם כתוצאה מטעות בהבנת תהליך הדיבור, שבעיקרון מופק ממיתרי הקול, אבל אלו שמגמגמים מנסים להפיק אותו דרך הפה, או בשיטות אחרות שגורמות לכך שלא יצא דיבור מהפה, אלא רק הברה בודדת מה שגורם להתקעות המעצבנת הזאתי... אז מה שעושים שמה, זה פשוט ללמד מחדש את תהליך הדיבור- בהתחלה מתאמנים רק על הפקת צליל ממיתרי הקול, אח"כ עוברים להברות (תאמינו לי שזה נשמע כמו בית משוגעים שמה...), הברות מורכבות יותר, מילים, וכך הלאה... עד שבסופו של דבר אמורים כבר לדבר באופן שוטף היינו שם קבוצה של 15 אנשים, שהאמת שאני לא ממש יודע לגביהם אם הטיפול הצליח במלואו, אבל לגבי זה היה מדהים- ביום הראשון צילמו אותי במצלמת וידאו תוך כדי שעשו לי ראיון, וכשהראו לי את זה ביום האחרון פשוט הייתי בהלם- לא האמנתי שאי פעם דיברתי ככה, או יותר נכון לא כל כך הצלחתי לדבר... וזהו, בקיצור... אם מישהו רוצה לשאול שאלה או לקבל עוד פירוט, אז בכיף...
עברתי כאן על חלק קטן מאוד מההודעות וזה פשוט כואב לראות לי שאנשים עדיין צריכים להתמודד עם דרך חיים שזכורה לי כמסריחה במיוחד וזה כשתוך חודש הם יכולים לשנות את החיים שלהם מהקצה אל הקצה...

mfi123

New member
עם איזה קלינאית היית? ברברה או עם

אילינה? או אחת אחרת בכלל ?

mico24

New member
אני אחרי 3 השבועות של הטיפול הזה..

אני בשבוע רביעי של הטיפול.. בעיקרון החלק האינטנסיבי הסתיים.. זה ממש לא פשוט כמו שאתה מתאר! אנחנו קבוצה של 5 אנשים, כמובן כל אחד עם סוג גמגום שונה, ואני יכול להגיד, שאף אחד מאיתנו לא פתר את הבעיה. נכון, שאנחנו מדברים הרבה יותר טוב מלפני הקורס. נכון, שאנחנו (לפחות אני) מבינים את כל התיאוריה של הפקת דיבור בצורה נכונה, אבל מפה ועד ל"הפטרות מהגמגום" הדרך ארוכההההההה. במקרה שלי, אני יושב במכון ומדבר רוב הזמן ב"צורה החדשה", זה קל לי, אני מצליח לתפוס את זה יותר ויותר, אני כמעט שוטף. אני אפילו נהנה מהתהליך הדיבור! מהרגע שאני יוצא משם, אני בעולם אחר.. אני (וכך גם שאר החבר'ה) לא מצליח ליישם את זה בעולם האמיתי!! יש פה כל כך הרבה מטענים רגשיים, הרגל פיסי ונפשי לדבר בצורה, שדיברתי במשך 25 שנה, שכמעט (כמעט!) בלתי אפשרי להפוך את זה. מעידה קטנה, חוסר תשומת לב, אי הקפדה על כל הכללים גורמת לכדור שלג להיווצר, ומשום הדרך כבר ידועה.. העיניין הוא, שהמוח של המגמגם רגיל לעבוד בצורה דפוקה, ואנחנו לא בדיוק שולטים על מה שהמוח עושה. למשל, אסור בשום פנים ואופן לחשוב על המילים, שאנחנו אומרים, לא לפני, לא בזמן, ולא אחרי "הוצאתם". עכשיו, אני תופס את עצמי חושב מראש על מילים, על משפטים שלמים, ואז "מוציא" אותם. זאת דרך הפקת דיבור לא נכונה, אי אפשר לדבר בשטף בצורה כזאת, המוח וכלי הדיבור לא בנויים לדבר במילים, הם בנויים לדבר בהברות. אחד הדברים הבסיסיים ביותר, שלומדים שם, שאין מילים, יש הברות, שאמורות להווצר ברצף! זאת דרך דיבור נורמלית. לעומת זאת אנחנו כן חושבים על המילים, לפני ובזמן הגייתם, זה מה שאנחנו עושים כל החיים. אתה לא יכול להכריח את המוח שלך לא לחשוב על מילים! למדתי אבל, שכשאני מתחיל לדבר בהברות (משהו שלא עשיתי בחיים), הברה אחרי הברה, אני מפסיק לחשוב על מילים, וזה עובד במספר מקרים. המטרה שלי עכשיו זה לא לעזוב את זה, לדבר בצורה כזאת כמה שיותר, וזה קשה מאוד. בקיצור, זה תהליך ארוך וקשה של שינוי גישה, שינוי התנהגות, וחייבים להפעיל כוח רצון ונחישות אדירה, שאמורה להשתלם בסופו של דבר. מה שתיארתי כאן, זה רק קצה הקרחון של הבעיות והפתרונות. אם תרצו, אוכל להרחיב עוד..

mico24

New member
לגבי מחירים

הטיפול עולה 10.5 אלף ש"ח, ועוד 400 שקל פגישת אבחון, כשהקופת חולים (כולן) אמורות להחזיר כ-4000 ש"ח. נכון, יש להם מאגרים של אנשים מגמגמים "לפני ואחרי" הקורס, והשינוי פשוט מדהים!! אבל הכל אינדיבידואלי ולא כזה פשוט, כמו שכתבתי, אז אמרתי לעצמי, שלפני שאני לא רואה על עצמי תוצאות של ממש, אני לא אמליץ לאף אחד על הטיפול הזה.. אז חכו עוד קצת.. :)

gali90

New member
למה כ"כ יקר?

אני ממש לא מצליחה להבין למה הקורס כ"כ יקר..גם אם הסיבסוד הנכבד. הרי רוב העבודה הקשה והתרגול של המגמגם . איך אפשר להרוויח כסף על דבר נורא כמו גמגום. מה גם שהתוצאות לא מובטחות.

shuky63

New member
אפשר לקחת במקום קורס של 3 שבועות

מיפגשים יחדניים עם ברברה דם.אם מוכנים להשקיע הרבה בתרגול בבית זה יוצא לדעתי אותו דבר.

mico24

New member
תשובות לכולם

המכון בפ"ת, בקרית מטלון. המחיר הוא כ"כ יקר, כיוון שמדובר במטפלת בגמגום, שהיא אחת הבכירות בארץ, אם לא הטובה והמנוסה ביותר, והטוב ביותר עולה כסף, ככה זה.. אבל השאלה החשובה היא לא מה ברברה עושה, אלא מה אנחנו עושים, בשביל לעזור לעצמינו, וזה קשה מאוד (!) להכריח את עצמך להתנהג ולעשות דברים בצורה אחרת..

Mariasha

New member
לדעתי

זה כ"כ יקר בגלל שהם יודעים שהרבה אנשים מוכנים לשלם כל מחיר ע"מ להפטר מזה, כלומר מרוויחים מצרתם של אחרים...

b e ll

New member
בהחלט! הביקוש עולה על ההיצע ../images/Emo26.gif

עלייה במחירים! אם תהייה תחרותית אמיתית ואיכותית בטיפול - זה יוביל להורדת מחירים משמעותית. נכון להיום - אין בכלל תחרות.

light blue

New member
זה בכלל לא נראה לי יקר

גם אם היתה תחרות מי שטוב ימשיך לקחת מחיר גבוה. בכלל, לא נראה לי שצריך לעשות פה שיקול כספי (במידה ויש מעט כסף בבית). אם תשיג שיפור באיכות החיים שלך, אפילו שיפור קטן - אין לכך מחיר. פשוט אין לזה מחיר. אם תוכל להתקשר למקום בלי לפחד לגמגם, תאמין לי זה שווה לא רק 10,000 ש"ח, אלא כל סכום שבעולם. זו דעתי!

AirBis

New member
חזרתי...

מצטער שלא עניתי, פשוט ראיתי שההודעה ירדה למטה אז חשבתי שהיא כבר לא רלוונטית ולא טרחתי לחזור לפורום... הקלינאית שלי דווקא הייתה מישהי בשם סיגל, ואני הייתי במכון בכפר שמריהו, שלפי מה שהבנתי כניראה שהוא כבר לא פעיל, ותקנו אותי אם כן... אני עשיתי את הטיפול הזה מזמן, ומזמן זה לפני משהו כמו 6 שנים, בסוף כיתה ו', שכרגע אני לפני גיוס, ובזמנו זה עלה שבע וחצי אלף שקל, כסף קטן יחסית למחיר כרגע... \: לגבי מה שאתה אומר שהמצב הוא לא כמו שאני מתאר, אז באמת זה אינדיווידואלי מאדם לאדם, אני זוכר שגם בקורס שאני עברתי חלק מהמשתתפים לא הצליחו להיפטר מהגמגום, ואצל חלק ניכרה השתפרות בדיבור אבל לא לגמרי... הסיבה לזה היא לפי דעתי העובדה שהכל בעניין הזה פסיכולוגי, וכמו שמסבירים שם הרבה קשור להרגל- למזלי הרב, ואני חייב להורים שלי מיליון תודות על כך, הם לא נתנו לי לסבול הרבה עם הגמגמום ושלחו אותי לטיפול מהר יחסית- גילו אצלי את הגמגום בתחילת כיתה ו', יותר נכון הוא התחיל בכיתה ו', ומה שמוזר בזה זה שלפני זה הייתי מדבר שוטף -לגמרי-, ובחופש שאחרי כיתה ו' כבר הלכתי לטיפול הזה, ככה שאצלי הגמגום לא השתרש כמו אצלך שאתה כבר 25 שנים מגמגם, ובגלל זה היעילות של הטיפול היא יותר גדולה. חוץ מזה, בקשר למה שאמרתי שהכל פסיכולוגי- אצלי הרגשתי שממש כאילו הזזתי סוויץ' במוח בסוף הקורס שגרם לי פתאום לדבר נורמלי- עד לפני היום האחרון עדיין הדיבור שלי לא היה שוטף במאה אחוז, ולמרות שהוא היה די טוב מידי פעם היו לי מעידות, אבל ביום האחרון, כשבחנו את הדיבור שלנו ע"י קריאת קטע, אז כאילו המוח שלי החליט שבגלל שעכשיו סיימתי את הקורס, ואין מצב שאחרי הקורס הזה אני לא מדבר שוטף- אז עכשיו אני מפסיק לגמגם... מוזר, אבל כמו שאמרתי- הכל פסיכולוגי. ושאלה קטנה לכולם כדי לבדוק משהו בקשר לגמגום- אתם אנשים שמודעים לעצמם יותר מדי? כלומר, לא מסוג האנשים שנותנים להכל לזרום, אלא אנשים שביקורתיים מדי כלפי עצמכם? כי לפחות אצלי התשובה היא חיובית, ואני יודע שמתי שלא הייתי שם לב לצורה שבה אני מדבר, ותשומת הלב שלי הייתה נתונה למשהו אחר, אז לא הייתי מגמגם

למעלה