מתכון נפלא להכנת ריבועי -פיקאנים:
ללא צורך באפייה,
ללא ביצים, ללא שמן ,ללא חלב, וללא קמח :
יש להכין מראש תבנית בגודל 22 ס"מ, עם נייר אפייה- יבש.
המצרכים הדרושים:
1 כוס פקאנים טבעיים (לא קלויים,) - לטחון דק בקוצץ -המזון, ולהעביר לקערה,
להוסיף :
כוס אחת קוקוס-טחון,
1/2 כפית קינמון ולערבב.
קורט מלח,( מעט מאד.)
בקערה נפרדת מערבבים ביחד :
1/3 כוס חמאת- שקדים , (זהו ממרח -שקדים טבעי, ללא תוספת- סוכר.)
2 כפות סירופ -אגבה, (או סירופ מייפל,)
מערבבים ביחד היטב ,ושופכים לקערת הפיקאנים והקוקוס -הטחון,
ושוב לערבב הכל ביחד היטב .
להרטיב מעט את כפות הידיים וללוש בקערה כמה שניות, עד לקבלת תערובת אחידה, ומעט דביקה.אם התערובת יבשה מדי ופירורית יש להוסיף 2- 3 כפות מים
ללוש מעט, ולהעביר לתבנית גודל 22 ס"מ, עם נייר אפייה- יבש ,(אין צורך לשמן) .
בעזרת ידיים מעט רטובות -משטחים את שכבת התערובת בתבנית עם ניר -האפיה, ולהדק לשכבה אחידה. (למלא בתערובת את כול שטח התבנית ולהדק באצבעות.)
ומכניסים את התבנית לפריזר לשעתיים הקפאה,
ולאחר מכן ,מוציאים את התבנית מההקפאה וחותכים בסכין חדה לריבועים,
הציפוי :
להכנת הציפוי :
מערבבים בכלי כף וחצי ממרח-שקדים ,כף וחצי דבש, וטיפונת -קינמון, לערבב היטב ולזלף מעט מהציפוי על התערובת הקפואה שבתבנית,
(או להניח בכפית 2 פסים מהציפוי מעל כול ריבוע.)
ולהכניס שוב לפריזר למשך שלוש שעות לפחות או לילה בפריזר,וכך ריבועי הפיקאנים יתמצקו בהקפאה ויהיו מוכנים לאכילה, גם ללא צורך בהפשרה.
כמה פשוט וקל ,בהכנה של כמה דקות וזה מוכן.ואפילו פרווה , וללא צורך בתנור -
וזה יוצא כל כך טעים!!!
אגב,
גם הנכדים יהנו לעזור בהכנה :
לאחר עירבוב כל המצרכים לתערובת אחידה בקערה.
הם יהנו ליצור בחלק מהתערובת - כמה כדורים קטנים ,(במקום ריבועים,) ,ואותם יניחו בתבנית זה ליד זה,
וימתינו שיצטננו שעתיים במקפיא ,לאחר זמן זה כדורים ייתיצבו ויהיו מוכנים לאכילה.
( לכדורי- הפיקאנים אין צורך בציפוי, ולאחר קירור הם מאוד טעימים- וישמחו את הילדים שהכינו.)
לאירוח: אפשר להכפיל כמויות ולהכין את ריבועי הפיקאנים מראש ,
ולשמור עד שבועיים בהקפאה.
אגב,
למי שפחות צורך מתוק: אפשר לוותר על הציפוי ולהקפיא, וזה עדיין יהיה מאוד טעים.
שיהיה לכולכם סוף שבוע מבורך,
מתוק - ו ט ע י ם.
ללא צורך באפייה,
ללא ביצים, ללא שמן ,ללא חלב, וללא קמח :
יש להכין מראש תבנית בגודל 22 ס"מ, עם נייר אפייה- יבש.
המצרכים הדרושים:
1 כוס פקאנים טבעיים (לא קלויים,) - לטחון דק בקוצץ -המזון, ולהעביר לקערה,
להוסיף :
כוס אחת קוקוס-טחון,
1/2 כפית קינמון ולערבב.
קורט מלח,( מעט מאד.)
בקערה נפרדת מערבבים ביחד :
1/3 כוס חמאת- שקדים , (זהו ממרח -שקדים טבעי, ללא תוספת- סוכר.)
2 כפות סירופ -אגבה, (או סירופ מייפל,)
מערבבים ביחד היטב ,ושופכים לקערת הפיקאנים והקוקוס -הטחון,
ושוב לערבב הכל ביחד היטב .
להרטיב מעט את כפות הידיים וללוש בקערה כמה שניות, עד לקבלת תערובת אחידה, ומעט דביקה.אם התערובת יבשה מדי ופירורית יש להוסיף 2- 3 כפות מים
ללוש מעט, ולהעביר לתבנית גודל 22 ס"מ, עם נייר אפייה- יבש ,(אין צורך לשמן) .
בעזרת ידיים מעט רטובות -משטחים את שכבת התערובת בתבנית עם ניר -האפיה, ולהדק לשכבה אחידה. (למלא בתערובת את כול שטח התבנית ולהדק באצבעות.)
ומכניסים את התבנית לפריזר לשעתיים הקפאה,
ולאחר מכן ,מוציאים את התבנית מההקפאה וחותכים בסכין חדה לריבועים,
הציפוי :
להכנת הציפוי :
מערבבים בכלי כף וחצי ממרח-שקדים ,כף וחצי דבש, וטיפונת -קינמון, לערבב היטב ולזלף מעט מהציפוי על התערובת הקפואה שבתבנית,
(או להניח בכפית 2 פסים מהציפוי מעל כול ריבוע.)
ולהכניס שוב לפריזר למשך שלוש שעות לפחות או לילה בפריזר,וכך ריבועי הפיקאנים יתמצקו בהקפאה ויהיו מוכנים לאכילה, גם ללא צורך בהפשרה.
כמה פשוט וקל ,בהכנה של כמה דקות וזה מוכן.ואפילו פרווה , וללא צורך בתנור -
וזה יוצא כל כך טעים!!!
אגב,
גם הנכדים יהנו לעזור בהכנה :
לאחר עירבוב כל המצרכים לתערובת אחידה בקערה.
הם יהנו ליצור בחלק מהתערובת - כמה כדורים קטנים ,(במקום ריבועים,) ,ואותם יניחו בתבנית זה ליד זה,
וימתינו שיצטננו שעתיים במקפיא ,לאחר זמן זה כדורים ייתיצבו ויהיו מוכנים לאכילה.
( לכדורי- הפיקאנים אין צורך בציפוי, ולאחר קירור הם מאוד טעימים- וישמחו את הילדים שהכינו.)
לאירוח: אפשר להכפיל כמויות ולהכין את ריבועי הפיקאנים מראש ,
ולשמור עד שבועיים בהקפאה.
אגב,
למי שפחות צורך מתוק: אפשר לוותר על הציפוי ולהקפיא, וזה עדיין יהיה מאוד טעים.
שיהיה לכולכם סוף שבוע מבורך,
מתוק - ו ט ע י ם.
נערך לאחרונה ב: