בימים חמים אוהבים אצלינו סלטי ירקות טריים ,ומנה עיקרית קלילה,
לכן,היום החלטתי להכין קציצות טונה שיצאו טעימות במיוחד,ללא הרבה שמן,ואפויות בתנור.
משתמשת בטונה מקופסא ( עדיפות שלי לסוג "פילטונה"שזה היחיד שטעים לי.)
וככה הכנתי קציצות בפחות מעשר דקות הכנה:
במעבד המזון קצצתי 2 חופנים של גזר גמדי -קפוא,(לאחר שהופשרו 5 דקות בכלי עם מים.)
במגרדת המעבד גוררתי בצל אחד.
בקערה שמתי את הטונה ( 2 קופסאות "פילטונה" הכמות מספיקה ל- 12 קציצות)
הוספתי לקערת הטונה את הגזר והבצל המגוררים.(כשהם סחוטים מנוזלים.)
הוספתי תבלינים:
כף פפריקה מתוקה+1/4 כפית פפריקה חריפה,
כפית גדושה תבלין- לדג של חברת"טעם וריח",(משדרג מאוד כול תבשיל-דגים)
2 שיני שום כתושות.
לאחר עירבוב וטעימה,הוספתי :
2 ביצים ערבבתי היטב עם כף שמן-זית
לבסוף מוסיפים 4 כפות קמח ולערבב קצת עד הבלעת כול הקמח,
יוצרים קציצות,מניחים אותם בתבנית עם ניר -אפיה,משומן ב-2 כפות שמן,
מרקם הקציצות יהיה מעט רך, אך אל דאגה, בעת אפייה הקציצות מתייצבות ומתקשות.
האפיה: אופים בתנור 180 מעלות חום כ- 20 דקות מכול צד.
יוצא כול כך טעים ,וממש קליל, מושלם בתוספת מלפפון חמוץ וסלט ירקות.
לכן,היום החלטתי להכין קציצות טונה שיצאו טעימות במיוחד,ללא הרבה שמן,ואפויות בתנור.
משתמשת בטונה מקופסא ( עדיפות שלי לסוג "פילטונה"שזה היחיד שטעים לי.)
וככה הכנתי קציצות בפחות מעשר דקות הכנה:
במעבד המזון קצצתי 2 חופנים של גזר גמדי -קפוא,(לאחר שהופשרו 5 דקות בכלי עם מים.)
במגרדת המעבד גוררתי בצל אחד.
בקערה שמתי את הטונה ( 2 קופסאות "פילטונה" הכמות מספיקה ל- 12 קציצות)
הוספתי לקערת הטונה את הגזר והבצל המגוררים.(כשהם סחוטים מנוזלים.)
הוספתי תבלינים:
כף פפריקה מתוקה+1/4 כפית פפריקה חריפה,
כפית גדושה תבלין- לדג של חברת"טעם וריח",(משדרג מאוד כול תבשיל-דגים)
2 שיני שום כתושות.
לאחר עירבוב וטעימה,הוספתי :
2 ביצים ערבבתי היטב עם כף שמן-זית
לבסוף מוסיפים 4 כפות קמח ולערבב קצת עד הבלעת כול הקמח,
יוצרים קציצות,מניחים אותם בתבנית עם ניר -אפיה,משומן ב-2 כפות שמן,
מרקם הקציצות יהיה מעט רך, אך אל דאגה, בעת אפייה הקציצות מתייצבות ומתקשות.
האפיה: אופים בתנור 180 מעלות חום כ- 20 דקות מכול צד.
יוצא כול כך טעים ,וממש קליל, מושלם בתוספת מלפפון חמוץ וסלט ירקות.