משהו קפא בי. כאילו אין תחושה

משהו קפא בי. כאילו אין תחושה ../images/Emo121.gif

זה מעיף אותי חזרה לגיל 16 - ככר ציון ירושלים - לפני שעפתי על הכביש עוד הספקתי לראות את נהג האוטובוס עף מבעד לחלון הקידמי ואת הכסא שישבתי בו - יותר נכון את האין כסא. ואח"כ עם תחושת אחריות גדולה עם תחושת שליחות התנדבתי למגן דוד אדום וטיפלתי במספר אין סופי של נפגעי טרור (השניצלים בעגת החברה..!), לא יכולה לשכוח את ריח השרוף. ואתמול מעיון חטוף בעיתון שבת (רק במוצ"ש), גיליתי שהיה פיגוע באוטובוס ורק הבוקר נודע לי על אמש - כשהודיעו לי שהאחיינית שלי בסדר (היא עובדת מאה מטר מהמקום - צמיג הרכב שלה התפוצץ), שיחה איתה החזירה אותי לשתיקה הזו של גיל 16 - אבל, היום, למה שותקים? למה אי אפשר לעשות מעשה קיצוני כמו חומה גדולה וחזקה? נכון אין הכללה ולא כולם איומים אבל, לפעמים הכלל סובל בגלל המעט. מה קורה פה למעט שלנו אין ערך? ואני קפואה, אם מפחד, אם מחוסר אונים, אם מזעם שמסרב לצאת החוצה מהחשש למה שהוא יגרום. שיהיה לנו שבוע שקט, מעט סבל לנפגעים והרבה כוח למשפחות.

מיכל@בר

New member
אוי, זה נורא לחשוב שעברת דבר שכזה

ואני מתארת לי איך כל פיגוע כזה מעיף אותך בחזרה למקום ההוא.. וריח השרוף.. כמה כוחות נפש היו בך כדי להתנדב למד"א, לאלה שתמיד מגיעים ראשונים לזוועות האלה?.. ובכל זה מאחלת לך גם, שבוע ... שיעבור כבר...

אורי_ח

New member
משהו קופא בך,

איכשהו לא מרפים ממני המשפטים הללו שלך, על השתיקה וחוסר האונים, הקיפאון והפחד, והחומה הגדולה ההיא, כמציאות וכמשל. מה ארע לך בין לבין? מאז אותו יום כשעפת שם על הכביש בכיכר ציון, ואת - נערה בת 16, ועד היום, הלומת זעם שמסרב לצאת? מנסה להגיד לך שמבקש ממך לספר על הדברים האלה, שתנסי להפשיר... אולי, אולי ייטב לך שלך, אורי

מיכל ואורי יקרים, מרוב הלם השיתוף

ברחתי לי לפינה אחרת. האמת כרגע אני לא מרגישה כלום לזה. היום בלימודים העלנו את הדבר, היו שסיפרו המון על... בתורי יצא לי שצריך שתהיה אינטגרציה בין החשש, הפחד, הקיום, הזעם כל מה שיש בגלל מה שקורה, ולהמשיך הלאה. במציאות, סליחה מכל ליבי אם אני פוגעת, אני לא חשה כלום. אני, המקום שיכול היה להכיל דברים כאלה, מלא עד אפס מקום, אטום ומסוגר מחשש לתופעות לוואי נוספות. אחרי הפיגוע שתקתי, כל כך שלא אמרתי כלום. אז אחותי הגיעה וצעקה עלי שאין סיבה שאשתוק. ואני זוכרת את עצמי כל כך מפוחדת נדבקת לקיר ולא מבינה מה קורה ורק בוכה. אחר כך ראיתי יעוד בלהציל נפשות והמשכתי להתנדב במגן דוד אדום אבל, זה כבר היה על בסיס אישי וזו היתה טעות חיי. אבל, הייתי נאיבית כל כך, לא היה עם מי לשתף את החשיבה, כולם ראו בי ליצן ורוח המסיבה. בכלל בחיי היו כל כך הרבה דברים במקביל שאני ממש לא יודעת למה להתיחס קודם. אורי יקר, אתה לא יודע כמה בזכותך הפשרתי, כמה נתת לי את הכוח להיות אני גם אם זה מוריד אותי מטה. והלוואי וייטב לי, אין דבר שיותר רוצה מזה.

מיכל@בר

New member
כמו שאמא של ג. אמרה.... כולך רגישות

וכל כך מבינה את חוסר המקום הזה להכיל עוד... כמה אפשר???.... הדברים שאת כותבת עושים מחנק בגרון, ממש...

למעלה