הגרסה המשופרת
"מה קורה פה?" שאל המלאך דניאל כשהוא ראה את עשרות המלאכים שאורזים את חפציהם. "לאן כולם הולכים?" "מה לא שמעת?" ענתה מלאכית צעירה שנראתה ממהרת. "שמעתי מה?" "הסוף הגיע, אנחנו עוזבים" היא ענתה. "עוזבים לאן?" "לאן שאתה רוצה תילך, אני הולכת לי להוואי. יש לי חברה שמעדיפה את הקוטב הצפוני. אל תשאל, יש לה תסביך סנטה קלאוס קשה" "אבל למה? איזה סוף הגיע?" שאל המלאך דניאל שוב, הוא לא הבין מה קורה פה. "הסוף של הטוב, מה לא ידעת?" אמרה לו המלאכית, כאילו היא לא מבינה איך הוא לא שמע את החדשות האחרונות. "הטוב? הטוב איפה?" שאל המלאך דניאל. "הטוב בכול העולם כמובן! אין יותר טוב רק רוע, ועכשיו אנחנו יצאנו לפנסיה מוקדמת" אמרה המלאכית והכניסה מה שנראה כמו חבילת קלפים למזוודה. "ואין משהו לעשות?" מישהו לדבר איתו? לא יכול להיות שהכול אבוד". "אתה יכול לנסות לעשות מה שאתה רוצה" אמרה המלאכית שהתחילה להתעצבן עכשיו. "אבל בינתיים תזוז מדרכי, האוטובוס כבר נוסע ואין לי כוונה להיתקע פה אפילו דקה אחת יותר מדי". היא סיימה את דבריה והלכה במהירות אל תחנת האוטובוס. "זה לא יכול להיות" אמר לעצמו המלאך דניאל בבהלה, "הכול אבוד?" נכון , המצב לא היה טוב כבר כמה עשורים, אבל ככה להפסיק לנסות. המלאך דניאל קם על רגליו והלך אל המישהו היחידי שיכול לעזור לו, אלוהים. כשהוא הגיע לביתו של אלוהים הוא שם לב שעוזריו מתרוצצים וסוחבים מזוודות. הוא נכנס לתוך הבית והלך היישר אל משרדו של אלוהים. "אה" אמר לו אלוהים, "ציפיתי לך". "באמת?" שאל המלאך דניאל. "אני אלוהים או מה?" שאל אלוהים בקול חצי צוחק חצי מופתע. "כן, אני מניח" השיב המלאך דניאל, עדיין לא יודע מאיפה להתחיל. "תקשיב, אלוהים..." התחיל המלאך דניאל להגיד, "נתן" אמר אלוהים. "מה?" שאל המלאך דניאל, "נתן, מעכשיו זהו שמי" אמר אלוהים, אופס, נתן, אמר נתן. "מה רע בשם הקודם שלך, מה רע באלוהים?" שאל המלאך דניאל שלא האמין למשמע אוזניו. נתן הסתכל אליו, "תנסה אתה להזמין חדר במלון עם השם אלוהים. אני רוצה לראות כמה שניות יעברו עד שינתקו לך את הטלפון בפרצוף". "טוב שיהיה" אמר המלאך דניאל, הוא עדיין לא דיבר עם נתן על הנושא שבגללו הוא בא. "למה הכול נגמר? למה כולם עוזבים?" "בגלל שכול הטוב נג..." נגמר, כן שמעתי" התפרץ המלאך דניאל, "אבל זה לא אומר שאי אפשר לשנות את הדברים?" "תנסה אתה להגיד את זה לבחור למטה" אמר נתן בהבעת ייאוש. "בחור, איזה בחור?" שאל המלאך דניאל. "הבחור, הגרמני, עם השפם המצחיק והקול המעצבן, אבל אלוהים ישמור, איזה נאומים שהוא נותן!". "ובגללו, בגללו הכול נגמר?" "טוב, הוא עזר, אבל יש עוד דברים אחרים". "כמו?" "טוב יש עוני, מלחמות, מחלות, פשע, אנשים לא אוהבים אנשים אחרים בגלל הגזע שלהם ותאמין או לא... אכפת להם גם מצבע העור... פשוט טיפשים!" "ובגלל זה אנחנו מוותרים? מוותרים על הכול?" שאל המלאך דניאל, למרות שהוא התחיל להבין את דבריו של נתן. "מה? זה לא מספיק?" שאל נתן בפליאה. "ואתה לא יכול לעשות כלום?" "אני לא, תפקידי נגמר פה. גם אלוהים, כלומר נתן, צריך לעודות בתבוסה. אבל אולי יש משהו... לא, לא, זה מגוחך מדי" אמר נתן ושלל את הרעיון של עצמו. "מה? איזה רעיון?" שאל המלאך דניאל, "כל רעיון, אפילו מגוחך יהיה שווה לנסות" הוא חשב לעצמו. "טוב... אז ככה" אמר נתן וישב על כיסאו. "יש אפשרות, אפשרות קלושה, אבל עדיין אפשרות, שאתה תוכל להחליף אותי". "מה? אני? אני אהיה אלוהים?" שאל המלאך דניאל בפליאה. "טוב אתה בטח לא יכול להיות נתן" צחק נתן. "אבל, ככה סתם? בלי הכשרה, בלי שום ניסיון?" "אתה רוצה את התפקיד או לא?" שאל נתן, סבלנותו אזלה. "אני, אני מניח שכן" אמר המלאך דניאל, עדיין לא ממש מעכל את מה שהוא הסכים אליו. "מצוין!" אמר נתן וקם על רגליו. הוא הניח את ידיו על כתפיו של המלאך דניאל ואמר: "בזאת אני ,נתן, מעניק לך, המלאך דניאל, את כל כוחי ואחריותי, מי ייתן ותעשה עבודה טובה יותר ממני". המלאך דניאל, עכשיו כבר אלוהים, הרגיש תחושה של חמימות בכול גופו, תחושה של שלווה ובטחון. הוא רצה להודות לנתן אבל הוא כבר היה מחוץ לבית, הוא מיהר לאוטובוס. אלוהים החדש ישב על כיסאו החדש והתחיל להרים טלפונים, בתוך זמן קצר רוב המלאכים חזרו לתפקידם הקודם וישיבת חרום התנהלה. "יש למטה מלחמה" אמר אלוהים ליועציו המלאכים. "לא מספיק גדולה" אמר המלאך אריאל. אלוהים ושאר היועצים הסתכלו עליו בחוסר הבנה. "מה זאת אומרת לא מספיק גדולה?" שאל אלוהים, כשהוא חושש שהמלאך אריאל איבד את שפיותו בזמן חופשתו הקצרה. "צריך להלחם באש עם אש!" אמר המלאך אריאל ודפק את ידו על השולחן בחוזקה. "אתה יכול להרחיב?" שאל אלוהים, בראשו הוא כבר תכנן לקרוא לרופא האלוהי שייתן חוות דעת מהירה. "אם אנחנו רוצים לסיים את מה שקורה למטה... אנחנו צריכים להכניס את הצבא הכי חזק כדי לסיים את המלאכה. אחרת זה יכול להימשך עוד שנים רבות". אלוהים ושאר היועצים חשבו מספר דקות על ההצעה של המלאך אריאל. מרגע לרגע ההצעה נראתה יותר הגיונית ופחות טיפשית. "אוקיי, אני מוכן לתת לזה הזדמנות" אמר אלוהים. ההחלטה התקבלה והמדינה הגדולה הצטרפה למלחמה. אז הנה, המלאך דניאל הפך לאלוהים, העבודה לא הייתה קלה, לנצח את הרוע זו לא משימה פשוטה. הייתי שמח להגיד לכם בדיוק מה קרה... אבל אתם יודעים מה אומרים... השאר הוא כבר היסטוריה.