משהו ראה אתמול את התכנית "קח לך אישה שניה"

mother cat

New member
משהו ראה אתמול את התכנית "קח לך אישה שניה"

בערוץ 10?
התכנית סבבה סביב שתי משפחות - באחת גבר שנשוי לשתי נשים (איך זה חוקי???) ולו ילדים משתי נשותיו. הם חיים יחד בבית אחד, מגדלים יחדיו את הילדים, הנשים משתפות פעולה ונראות שמחות מהעניין.
המשפחה השניה זה גבר ואישה ונדמה לי שגם להם ילדים, והגבר החליט שהוא רוצה עוד אישה - כי יש לו הרבה מה לתת, והוא יכול להעניק הרבה לעוד אישה.... נדמה לי שפה האישה לא משתפת כל-כך פעולה עם העניין, אבל אני מודה שלא ראיתי עד הסוף.

אני מזועזעת עד מעמקי נשמתי מהעניין, אך גם מסוקרנת. הראו פה משפחה סופר-דופר מורכבת - אב אחד, שתי נשים, כמה וכמה ילדים (אחד נולד עם שיתוק מוחין שזה עוד אתגר למרות שלא קשור לעניין) - שכביכול כולם מאושרים וטוב להם. איך הם מצליחים לעשות את מה שאנחנו יודעים שכל-כך קשה גם בלי עניין שתי הנשים תחת קורת גג אחת - לקבל, שלא לאמר לאהוב ולגדל, את הילדים אחת של השניה? איך הם מצליחים לבנות משפחה שוויונית שבה כל הילדים מקבלים את מה שהם צריכים, כולם אוהבים את כולם, ובעצם יש כאן את פנטזית הבריידי באנץ?

אבל באמת שעצם הרעיון מזעזע אותי. ואני תוהה איך היה מגיב אותו גבר במשפחה השניה אם אשתו היתה מחליטה שיש לה כל-כך הרבה מה להעניק שהיא רוצה עוד בעל...

דעות? משהו ראה? מה זה עשה לכם?

chili3

New member
ראיתי...

אני חושבת שהבעיה העיקרית במשולש כזה, זו הקנאה
התחושה ש'אני לא מספיקה לו' 'אני לא מספיק מספקת אותו' וכו'
וזה פחות מורגש אצל המשפחה של אורה ורחל... אולי בגלל שזה בה כהצעה של רחל ושזה מהלך ששירת גם אותה
והן שתיהן נראות טובות לב ומקבלות
וגם הבעל, נראה שהוא מצליח באמת לתת לשתיהן את התחושה שהן מיוחדות ואהובות.
הם שכנעו אותי שטוב להם עם הסידור הזה.

לגבי הזוג השני הזדעזתי
איזה איש מגעיל
עאלק 'אידיאלוגיה', הוא רק מחפש לזיין עוד אישה באופן 'חוקי'
ולא אכפת לו בדרך לרמוס את רגוש אישתו
אין סיכוי שמשהו טוב יצא מלהכניס עוד אישה לזוגיות שלהם
חוץ מלספק את היצרים שלו

ornme

New member
בכללי - לא אוהבת את הרעיון...

לכן לא הסתכלתי.
לפני שנים, במפגש חברתי בו השתתפתי, מישהו ציין שנתקלים במקרים של גבר עם מספר נשים, אבל כמעט ולא שומעים על אישה מרובת בעלים.
התשובה שקיבל היתה שתופעת ריבוי הנשים נובעת מהצורך להתרבות מהר ככל האפשר.
כלומר, בהתחשב שהריון אורך תשעה חודשים, גבר עם מספר נשים יכול להאיץ את התרבותו ביחס ישר למספר נשותיו...
לעומת זאת אישה עם מספר בני זוג אינה יכולה "ליעל" את העניין, היא מוגבלת לזמן ההריון...

אני חושבת שאין לנושא הזה מקום בתרבות מודרנית.

מצבים בהם זה כביכול "מצליח" הם מצבים של תלות כלכלית קיצונית או מצבים נפשיים מורכבים שמבנה כזה, לא טבעי, של משפחה, נותן מענה מעוות לבעיה שדורשת טיפול במסגרות בריאותיות יעודיות.
לא רואה כיצד אנשים מודרנים, בריאים בנפשם, יכולים לחיות ככה. לא רואה כיצד אפשר לבנות מערכות יחסים בריאות.
ועוד לגדל ילדים בסביבה חולנית שכזו...
איום ונורא.

XמXלה

New member
לא ראיתי אבל ממש לא אכפת לי מה אנשים עושים

בבית שלהם כל עוד לכל הצדדים טוב עם העניין.
ואני לא מדברת על מקרים של אלימות/התעללות/כפייה וכו'.

איילה421

New member
סיקרנת אותי :) צפיתי בזה עכשיו.

אני המומה.
הזוג הראשון,אורה ורחל, זה שיעור לחיים. אבל במה? עוד לא ממש סגורה על עצמי. משהו אצלן משכנע שזה אמיתי. אמאלה, איך הן עושות את זה? לחיות ביחד, עם הילדים ששל השנייה? ובאיזו צניעות ופשטות. אי אפשר להתעלם מהכאב בעיניים ומהמתיחות בינהן אבל יש שם משהו אמיתי שהצליח להם.
לגבי הזוג השני - סתם. לא ברור מה הוא רוצה? להשתעשע? להכאיב לזוגתו?

mother cat

New member
אני חושבת שהרגשת מה שאני הרגשתי

מצד אחד לא הרגיש לי שאורה ורחל משקרות או עושות כאילו. מצד שני לא נראה שבאמת הכל ורוד. הן מצליחות לעשות משהו - לחיות יחד בשלום, לגדל את הילדים יחד. אני רוצה לקוות שהילדים חווים את זה כמשפחה חמה ואוהבת. אבל כן, יש שם כאב, ונראה לי שהרבה ויתור. היה רגע שרחל אמרה לבעל "אבל איתי התחתנת ראשון, נכון?". לא היה חשוב לה להדגיש את זה אם לא היתה תחושת ויתור ופספוס...

והזוג השני - באמת שאין לי מה להגיד. אולי סתם הביאו אותם לעשות פרובוקציה...

למעלה