משהו ראה אתמול את התכנית של גלית גוטמן?

mother cat

New member
משהו ראה אתמול את התכנית של גלית גוטמן?

היא עושה סדרה על אחים יחד עם ד"ר אלמגור (פסיכולוג קליני) בפורמט דומה לסדרה שהיא עשתה על זוגיות ונישואין לפני כמה חודשים -ראיונות עם אנשים על חיהם וקטעי שיחה שלה עם הפסיכולוג.

הפרק אתמול עסק באחרים חורגים. הראו שם שלוש משפחות:
1. זוג אחים חורגים שלאחר 14 שנות הכרות מאז שהוריהם נשאו הם התאהבו, התחתנו והקימו משפחה - קצת הזוי ומוזר, אבל סיפור מרגש בעיני.
2. שני אחים חורגים - עדיין בני נוער - שמתארים את מערכת היחסים שלהם כ"שלום קר" ולא מוצאים שום תחומי עניין משותפים או עניין אחד בשני. עצוב, אבל אני מניחה שקשה לפתח רגשות למשהו רק כי אמא שלך החליטה להתחתן עם אבא שלו...
3. שתי נשים מבוגרות שהן חצי אחיות. הגדולה היא בתו של אביהן המשותף מנישואין ראשונים ובשלב כלשהו נותקה מהמשפחה של האב כשנישא בשנית (הפסדתי את תחילת התכנית אז לא ברור לי מה קרה שם). האחות הצעירה מתארת את "חצי אחותה" כאדם מאד קרוב אליה וחושב לה, כעונה על כל הקרטריונים של אחות. בדמעות היא מספרת כיצד אביה לא הרשה לה להזמין אותה לחתונתה - היה ממש מרגש.

כמובן שהתכנית אינה מאד עמוקה - מה כבר אפשר להעביר בפורמט טלוויזיוני בשעה?
אבל אחד המשפטים של הפסיכולוג נשארו איתי אחר-כך ונראה לי שכולנו נסכים איתו - הוא אמר שהצפיה שהכל יסתדר מעצמו כשמקימים משפחה חדשה אינה ראלית, וצריך לעבוד על זה כל הזמן עבודה קשה. הווווווו כמה הוא צודק!

אשמח לשמוע תובנות שלכם אם ראיתם את התכנית.

ראיתי את הרוב

מחכה למצוא את התכנית און-ליין ולראות עם הבנזוג, כדי שנוכל לדון בתובנות ביחד.

mother cat

New member
אם תמצאי - תוכלי לשלוח לי לינק?

הפסדתי את ה-15 דקות הראשנות ואני סקרנית לדעת מה בעצם קרה עם האחות הגדולה שנותקה מהמשפחה...

ותשתפי אותנו בתובנות שלך לאחר צפיה נוספת?

הגדולה... היתה מתבגרת אמתית

וההורים (האם החורגת והאב) הרחיקו אותה נפשית, עד ששלחו אותה לפנימיה. האב אפילו לא הרשה לצעירה להזמין את הבכוקרה לחתונה שלה!!!
הצעירה אמרה שתמיד היה ברור לה שמפלים את הגדולה לרעה. ככה היא גדלה.
אה, וכל זה אחרי שהאם הביולוגית גם נטשה - לא שמעתי באלו נסיבות.

עצוב.

mother cat

New member
תודה על ההסבר - אכן עצוב!

היה לי עצוב גם לראות את הנער והנערה שיושבים ואומרים שברור להם שלא יהיה להם ממש קשר כשיגדלו ויעזבו את הבית.

הייתה כאן מישהי (ממש לא מזמן) שתיארה מקרה כזה

סיפרה שאמא שלה השאירה אותה עם האבא, שהוא התחתן מחדש ושתמיד הפלו אותה לרעה.

עד כמה שזכור לי, אנשים שאלו אותה למה היא לא חזרה אל האמא שלה,
וכתבו לה שזו לא חכמה להאשים את האם החורגת.

לראות פתאום מקרה כזה בטלויזיה, עם פנים ושמות, מראה שאכן יכולה להיות מציאות כזו באמת
(הרי גם אחותה מאשימה את ההורים באפליה! זה מראה שהיא לא המציאה את זה...)

למעלה