משהו (רע) קורה בחנויות המוסיקה והסרטים...

שימי810

New member
משהו (רע) קורה בחנויות המוסיקה והסרטים...

לפני בערך חודש סטימצקי-צליל הורידו בצורה דרסטית את כל מלאי הדי.וי.די בכל הקטגוריות, עוד מעט לא נשאר מה לקנות...

ראיתי שעברו לסידור מדפים בצורת כותר בודד בשורה אחת מלאה (סטוקים, סה״כ 4 עד 5 כותרי די.וי.די, במדף!), כאשר לפני זה היו מלא כותרים במדף בשורה אחת מוצגים עם התווית.
המלאי צומצם באופן קריטי, באמת עצוב :(
בסטימצקי (סניף קריון), בדיוק החליפו אחראית מחלקה, היא תדאג להביא כמה שיותר די.וי.די למבוגרים (ילדים יש שם מספיק).
גם שם הצטמצם, אל מול הסניף שהיה לפני חידושו (למרות שהסניף החדש הרבה יותר גדול מהקודם). גם חלק מהצוות השתנה, השרות נשאר טוב למזלנו.

על צומת ספרים אין בכלל על מה לדבר (ילדים איכשהוא, סרטי משפחה\מבוגרים??), ושירות?? לא נראים יותר מידי שמחים בעבודה.
טאוור רקורדס עוד מעט נסגרים לחלוטין - מה מצב הרשת העדכני? (לעזאזל, שמישהו יקנה את סניף רעננה במידה וירצו לחסל אותו, חייבים להשאיר משהו...)
וכמובן ישנה רשת האוזן השלישית - אני מאד מקווה שהם ישרדו.

רגע, או שמדובר בכלל בזמינות דיסקים אצל חברות המדיה?
לא נראה לי המצב הזה שנעלמו בבת אחת כל כך הרבה כותרים ממדף ושינו סדר, אין מצב שפתאום הסתיימו להם סטוקים ישנים.

אני מכניס עוד מקום שאפשר למצוא בו דיסקים, רשת ביג בוקס (לפחות בתל חנן או סניפי הענק) -
בעבר הייתה בסניפי הענק מחלקת די.וי.די בינונית, מלפני כמה שנים כבר לא - אך עדיין נשארו סלסלאות מכירה (בטלפון אומרים שלא, אבל יש),
גם שם אותו דבר; בעבר קנינו משם כותרים נדירים (מבוגרים וילדים), כרגע יש שם רק הוצאות חדשות וגם הם בסטוקים...
שם רובם מאן.אם.סי.

מעניין באמת מה קורה בכל העסק הזה...

trilliane

Well-known member
מנהל
אין לי מושג, לא זוכרת מתי קניתי לאחרונה בארץ

כנראה כשסטימצקי נפטרו ממלאי בלו ריי ישן... (חצי שנה?). כותרים ישראלים אני כמעט שלא קונה, תרגום אני כמעט שלא צריכה, אז כפועל יוצא אני מזמינה רק מחו"ל (מבחר גדול יותר, מחירים נוחים יותר ותמורה טובה יותר לכסף). אני מניחה שאם מעט הקונים שנשארו למדיה הפיזית בארץ נוהגים כמוני (והשאר פשוט לא קונים מדיה פיזית) זה המצב. מצער, אבל הכתובת הייתה על הקיר כבר לפני עידן ועידנים.

שימי810

New member
דיברתי על DVD. בלוריי מצליח להמריא בארץ בכלל?

על בלו ריי אני לא מסתכל, אבל אני זוכר מדף או שניים מלאים (אני לא בטוח...)

אכן, זה המצב, בכל העולם, אבל אני מקווה שאיזו רשת או חנות יישרדו (אם יכניסו תחומי הכנסה נוספים). וייצאו אולי מהקניונים לרחובות ומתחמים פתוחים כדי להקל בנושא השכירות.

haifaboy

New member
אתמול בערב בלב המפרץ ( סינמול )

באזור השעה 21:30 סניף סטימצקי הקרוב למתחם הקולנוע היה פתוח ( אגב הוא היה ]ץוח גם ב 12 בלילה כשיצאנו מצפיה בסרט כוח משיכה בתלת מימד ) חיפשתי את ה DVD החדש של הסרט הישן יותר מסע אלונקות ושאלתי את המוכרת למה אין כמעט סרטים ישראליים על המדף היא אמרה שזה בגלל המבצע של ה 3 ב 100 ( שאפילו לא ידעתי על קיומו ) אולי זו הסיבה למחסור לא יודע . הסרט אגב היה סביר יחסית , הצילומים מדהימים , במיוחד התלת מימד .

שימי810

New member
אולי, אני מקווה שזה זמני.

ואין שום מידע על המבצע באתר.
אבל אם מדובר על צמצום אגרסיבי במלאי הדי.וי.די אז אני מעדיף להסתפק במבצע הידוע 50% על השני (ועכשיו זה גם כולל מארזים. שווה) + 8% הנחה לחברי מועדון על כל דיסק. לא כולל מקודמים כנראה.

אגב, עוד מעט (בחודש הבא, 2.14) יחול חוק הספרים החדש\מעודכן שימנע מהרשתות החלת מבצעים על ספרים חדשים.
אז יהיו כנראה מבצעים על ספרים ישנים (נו, כמו בירידים שלהם... רק גם בחנויות), והם התרחבו קצת לכלי כתיבה.
הם יצטרכו להסתמך לפחות על הדי.וי.די (עד שייעלמו) ועל הכנסת עוד תחומים כדי להתמודד עם המצב.
לא מספיק המצב העגום של הדי.וי.די, אני לא רוצה לחשוב על מצב של סגירת חנויות הספרים...

כן, הסרט סביר משהו, האמת שהיה די משעמם בסצנות המקשרות, היו יכולים לדעתי להוסיף אולי עוד קצת הומור, האקשן מעולה. בהחלט הצילומים מדהימים (ובמיוחד בהתחשב בזה שהכל מחשב).

haifaboy

New member
חנויות הספרים - גם הם תיסגרנה

בגלל שאנשים לא יוכלו להרשות לעצמם לשלם 120-150 ש"ח לספר שהיום עולה 25 שח . הכוונה של החוק טובה אבל בסופו של דבר מי שגרם לבאלאגן הם המולים שלוקחים את החלק הארי של העלויות הסופיות של הספר ( שהם קובעים אותן !! ) ומשאירים לסופר פרוטות .
החוק של הממשלה אומנם בא מתוך מטרה להגן על הסופרים אבל הממשלה כמו תמיד לא חיה את השטח , לא מבינה מה קורה או שפשוט לא מעניין אותה , מנותקים . זה אותו דבר כמו כמו בשוק המזון , זה כמו בכל שוק , במקום לרסן את אלו שמתווכים
וגזרים את הקופונים השמנים או להוריד את המיסוי המטורף שלהם , הם בחורים במה שהכי נוח להם ומפילים את ה "פיתרון" על האזרח והיצרן . בסופו של דבר כולם יפגעו כי אנשים יקנו פחות , הרבה פחות , זה ברור לי .

trilliane

Well-known member
מנהל
ספרים רגילים עולים כיום 80–100 ש"ח בד"כ

ולא 120–150 (לא יודעת מאיפה הבאת את המספרים האלה; אלה מספרים של ספרי "אלבום", כלומר ספרים גדולים בכריכה קשה, בדפי כרומו עבים, תמונות צבעוניות וכו').
הרעיון הוא שספרים חדשים יימכרו במחירים באזור ה-60 ש"ח ואז הלקוחות יוכלו להרשות לעצמם את זה אבל הסופרים לא ייפגעו.

Soak

New member
משהו רע אכן קורה. מזה זמן כבר...

דווקא בשנה וחצי האחרונות יש יציבות בתחום, אחרי שנסגרו כמעט כל סניפי טאוור רקורדס וצליל וברוב הקניונים בארץ כבר אין חנויות מוסיקה וסרטים ייעודיות. מכאן ההתדרדרות תהיה איטית יותר עד שבמקרה הטוב הפלסטיק יצומצם לנישה מאוד מצומצמת (=מדף אחד בחנות, מה שכבר קורה היום) או במקרה הרע ייעלם מחיינו לחלוטין

חברה למה ליבכות

בכול מקום מורידים סרטים . בכול מיני פורמטים . בכול פורום כותבים יש חינם הכול באינטרנט . מישוגע מי שקונה .
אז קרטו את הענף שיושבים עלו . סוגרים כי אין קונים . היוה קונים היו מדפיסים .
גם מקרינים חינם באתרים כמו ווללא חינם .
הכול ביחד משנה את צורת התרבות שלנו

Im All That

New member
אז איך אתה מסביר...

שבארה"ב ובמדינות אחרות, השוק הזה עדיין חזק? כנ"ל לגבי שוק המוזיקה?
הרי תמיד אפשר להוריד אז למה לייצר בכלל??

בארה"ב יש עונשים על גנבת זכויות

ובאר"ב יש כ300 מליון תושבים . אז 100 חניות מרויחות יפה מיזה

שימי810

New member
זה משעשע, כי בארץ רוצים לשים לזה "סוף" ולהפוך

את ההורדות הפיראטיות לחוקיות.
כמובן, תמורת תוספת תשלום נכפית על מוצרי צריכה שמאפשרים שמירתם - דיסקים, די.וי.די, דיסקטים (על איזה כוכב הם חיים?!), דיסקים קשיחים (שגם ככה יקרים [בעקבות השטפונות, ובכלל הכלכלה]... היום 2 טרה עולה 450 ש"ח, בעבר 300-350 ש"ח).

אני מבין את הרעיון, אבל אני לא בטוח אם הוא טוב או לא (נוטה לטוב).
אם זה ייצא לפועל, אנחנו נהיה המדינה הראשונה בעולם שפועלת במודל הזה.
יש מודלים אחרים שהיו יכולים להיות מצויינים, כגון אתר\ים ייעודיים להשכרת תכנים בתשלום סמלי ו\או חודשי,
אבל אולי התוספת הקטנה הזו למוצרים תהיה שווה את זה בהרבה על החלופות - השלב הבא הוא (שכבר מתקיים, רק שיתקדם במהירות) מהירות האינטרנט בארץ, יותר ההעלאה אך גם הורדה.

מי יודע, אם זה ייצא לפועל והמודל יהיה טוב (באמצעות חלוקת הרווחים מהתוספת על המוצרים) אולי יאמצו אותו גם בעולם (בנוסף לערוצי ההשכרה הקיימים כיום).
בארץ כבר קיימים מספר אתרי\אפליקציות VOD - קשת (מאקו), רשת, הוט, יס, וואלה. רק צריך לפתוח את חלקם (אולי במחיר קצת גבוה יותר) לכלליים וללא מנויי. על איכות שידור התכנים אני לא רוצה לדבר, כי אתם יודעים, איכות...

אז כן, אני בהחלט מבין את התקדמות הטכנולוגיה, וחוסר הרלוונטיות לגבי חנויות המוסיקה והסרטים (ואולי בקרוב גם הספרים, לפחות בארץ ביחס לגודל האוכלוסייה בארץ), ואת הזמנת הדי.וי.די הפיזיים והבלוריי במחירים ההרבה יותר נמוכים מחו"ל.
אך מצד שני, ההתרפקות על הדבר הזה שעוד מעט ייכחד לחלוטין.
(כן, אני ממש רואה את זה, הוצאות מחסלות את כל המלאים... מה יישאר?...)

Im All That

New member
בכל אופן...

סטימצקי בכלל לא הייתה חזקה בעניין של DVD.(אני חושב שזה תלוי בסניף - אולי בסינמה סיטי ניתן למצוא משהו).

צומת ספרים היא טובה אם אתה רוצה למצוא סרט של דיסני או משהו בסגנון (לפחות לפני שנה-שנתיים).

אבל אלה חנויות שהעיקר שלהם הוא ספרים. - אני לא רואה שספרים יעלמו כרגע לפחות בכמה דורות

טוואר רקורדס - לפי מה שידוע לי יש 5 סניפים בכל הארץ (אני יודע על ביג באר שבע ועל קניון רחובות), יש שם מבחר דיי טוב.

האוזן השלישית - נראה לי שיקח הרבה זמן עד שהחברה תיפול, כל פעם שאני נמצא שם, אני רואה עוד אנשים שמסתובבים בין המוצרים (בקיצור החנות לא ריקה) - מדובר על הסניף בתל אביב, אני לא יודע לגבי הסניף בחיפה. בירושלים לפי מה שהבנתי סגרו את הסניף ומתכננים לפתוח חדש (לא יודע אם זה יצא לפועל). בכל אופן, גם לה יקח זמן עד שהיא תיפול כי פשוט עדיין יש אנשים שקונים והיא פועל במתכונת מצומצמת של סניפים.
מה גם שהיא מרוויחה כסף מדברים נוספים מלבד המכירה כמו האוזן בר והופעות חיות.

מה שכן היה לי מוזר זה שעדיין יש סרטים להשכרה, לא ברור לי למה מישהו עדיין ישלם על משהו זמני כאשר יש את ההורדות החינמיות.

למעלה