משהו שאולי יפתיע מישהו

bergen

New member
משהו שאולי יפתיע מישהו

כשאנשים זרים שואלים אותי את "השאלה" (למה את ל...?) כבר מזמן הבחנתי שלא משנה איזו תשובה יש לי, הנאום הוא תמיד אותו הנאום. לאחריו נכנסת הדובר/ת לקהות חושים ומתנדנדת לה לאיטה לדרכה בטוחה שהשתכנעתי משנינות דבריה ומקסמה האישי . אחרי שנשאלת השאלה הגורלית כל מה שיש לעשות הוא להעמיד פני מקשיבה. ולהנהן. כדי שיהיה לי מעניין אני ממציאה כל פעם סיבה אחרת ל"מחדל" שלי. אבל הנאום לא משתנה. יש לי תיאוריה, שמדובר בסוג של פרוטוקול ולא מעורבת פה חשיבה פעילה. שלכאן מספיק מוח כמו שיש לציפור או לחרק. זה מרושע מצידי אבל ככה יותר קל בחיים. חוץ מזה, זה לא שהאנשים האלו באמת מסוגלים להבין אותי. אז מרחמים אני חוסכת לי ולהם מאמץ. מי כאן כל הזמן כותב שאיינשטיין אמר שהטיפשות היא אינסופית ? הוא צודק כואב להודות בזה.

I s t a r

New member
זה נכון

זה פשוט שינון של דברים שהמוח כבר די שטוף בהם. אבל את יודעת, את לא חייבת להקשיב. פשוט אימרי :" אנא,כבד את ההחלטה שלי ואת רצוני כמו שאני מכבדת את שלך". ועברי לנושא שיחה אחר.

צר לי, אבל זה פשוט לא עובד.

אלה שאכן מוכנים לכבד את ההחלטה שלי ואת רצוני ולקבל אותי כמו שאני הם בדיוק אותם אלה שלא מתחילים את הנאום הזה מלכתחילה ... אלה שמתחילים את הנאום הזה (ואכן, גם אני שמתי לב שלא משנה מה אומר הנאום בוא יבוא, ויכיל תמיד את אותם אלמנטים), הם גם בדיוק אלה שלא מסוגלים לכבד אותי ואת ההחלטה שלי, ולא יעזור אם אבקש מהם בצורה שאת מציגה.

I s t a r

New member
אצלי זה עבד.

אולי זה קשור בטון ובאינטונאציה בה זה נאמר. חומר משהו זה הרבה יותר ממילים, וזה אפשרי מאוד להעביר מסר חד וברור אפילו במשפט אחד.

Jubjub bird

New member
למה כן?

התשובה שלי לשאלה "למה את לא..." היא תמיד: "למה כן?" (גם בנוגע לחתונה, כבלים, בישול). אחרי שהם מסיימים לנאום לי על למה כן, אני אומרת בנימוס שאלי זה לא מדבר. שיש אנשים שונים בעולם. לפעמים, כשברור שהצד השני לא באמת מעוניין להבין אותי, אלא רק להסביר לי כמה אני טועה, אני לא מתווכחת. אבל זה נכון גם לצד שלנו: לא כל מי שחושב שילדים הם מתנת הטבע הוא בהכרח טיפש שטוף מוח (או כלשונו של ברכט "שטוח-ראש"). יש אנשים שבאמת עצרו לחשוב על זה, והגיעו למסקנה שזה מה שנכון להם. קשה להם אולי עם המפגש עם אנשים שלא "ראו את האור" ועלולים לפספס. כי, בואו נודה, זו החלטה שהחרטה בגינה עלולה להיות מאוחרת. לנשים, לפחות. אבל הנה, לפחות יש מקום אחד שאנחו לא צריכות להצטדק, נכון?

"אלי זה לא מדבר"

זהו משפט מצויין שאף אחד לא יוכל לו. אני מאמץ את המשפט הזה.

למעלה