משהו שאני הולך להקריא היום...

ESenJi

New member
משהו שאני הולך להקריא היום...

הי לכולם, כאן טום מהשטח (אל תשאלו למה, אבל הפתיחה הזאת ממש הצחיקה אותי עכשיו).
כתוצאה מכך שנפתח פאב חדש בשדרות, נוצרה קהילת סטודנטים ומקומיים תחת השם "ברברת", שעושים בערך פעם בחודש מפגש בפאב, כדי להקריא דברים שהם כתבו. היום בערב הולך להיות ערב הברברת החמישי כבר (אם אני לא טועה). מפה לשם יצרתי לעצמי שם בקרב האנשים האלה, שהרבה פעמים מצפים שאני אבוא כדי לשמוע את השטויות שאני כותב. לפעמים זה נורא רציני ועמוק, לפעמים זה ממש הומוריסטי ומטופש, ולפעמים זה גם וגם.

אז היום החלטתי לכתוב משהו מאוד ג'נדרקווירי ואישי, ולעשות משהו שעדיין לא עשיתי אי פעם - להיפתח מול כולם בצורה הכי אישית וישירה, בדיוק איפה שכואב לי.
אז אם זה סבבה, אשמח לקבל תגובות שלכם על הטקסט שלי (מומלץ לפני הלילה, כדי שאני אדע אם לעשות שינויים או אם בכלל שווה לי לעשות את הצעד האמיץ הזה ולהקריא את הטקסט בחברה שלא מורכבת בהכרח מחברי הקהילה):

הקרב על המקום בלב שלך ושל כמותך (הפנייה היא בלשון נקבה)

בממוצע, אם כי לא בדקתי את זה בצורה אמפירית מחושבת, מחצית מהזמן אני בן.
לפיכך, בממוצע, מחצית מהזמן אני מצליח להשתבץ לקטגוריה הפופולרית והנחשקת של "סטרייט" - כי אני בן שנמשך לבנות. הבעיה היא שדווקא בתור ה"סטרייט" אני תמיד אהיה מחוץ לטווח הרומנטי בשבילך.
כי למרות שאת בת שאוהבת בנים, ולמרות שאני בן שאוהב בנות, את פשוט לעולם לא תראי אותי "ככה".
כשאת מחפשת גבר, את מחפשת "גבר גבר" - כזה שיש לו את כל האיברים הנכונים. את כמובן מעדיפה אותו כך או ככה, יותר מזה ופחות מזה, אבל בשורה התחתונה את קודם כל צריכה את שק האשכים והחבר המוארך שניצב מעליו. אין מה לעשות - אלו הן דרישות הסף שלך מ"גבר", עוד הרבה לפני שאת מפעילה את מנגנוני הסינון שלך.
אז בקרב הזה על המקום בלב שלך ושל כמותך - אני תמיד אפסיד מראש, פשוט כי אין לי. אפילו בחלומות שלי אין לי. המקסימום שאני יכול להציע לך זה דיבורים על זין ביוני - כזה שגם מכין קפה ואפשר להוריד לו צלצולים.
אף פעם לא יהיה לי את "הדבר האמיתי" - אחרי הכל אני רק מחצית מהזמן בן.

אני רואה אותך ושכמותך בכל מקום - בוכות כל פעם מחדש על איזה שק אשכים וחבר מוארך שפגע בכן. ואתן ממשיכות לעבור בין שקי אשכים וחברים מוארכים, תוהות מתי יגיע ה"גבר" המושלם - זה שיש לו גם שק וחבר, וגם את כל היתר. ואני - מלא ביתר, אבל נטול השק והחבר.

את יודעת, לפעמים אני דווקא שמח שאין לי את חבילת הנתונים הבסיסית הזאת בשבילך, כי אז היית פוסלת אותי על כל יתר הדברים הפיזיים שאין לי, כמו גובה רב או שרירים. אבל אז אני נזכר בכל הדברים היפים שיכולתי להגיד לך, שאולי היו עוזרים לי לעבור את הסינון הזה. דברים כמו זה שאת אף פעם לא תרגישי שאת בצל שלי, כי אני לא גבוה מספיק. דברים כמו זה שאני אף פעם לא אוכל באמת לפגוע בך, כי אני לא חזק מספיק.
ואם במקרה את מחייכת עכשיו, אז שתדעי שאפילו כתבתי לך חמשיר:

בא לי לנשק את הרעיונות שלך
בא לי לחבק את הבחירות שלך
בא לי לרגש אותך וורבלית
בא לי לספק אותך מנטלית
ושהפיזיות תלך לעזאזל.

אבל אז אני נזכר שהחמשיר הזה יכול להאיר את יומך רק עד נקודה מסוימת, כי אין לי שק אשכים וחבר מוארך. וזה תמיד נגמר כאן, עוד הרבה לפני שמשהו בכלל יכול היה להתחיל - איתך, ועם כל היתר שכמותך.

snoopytush

New member
טום הרגת אותי

עם הזין הביוני
( זה נשמע יותר טוב מהדבר האמיתי וגם יותר סטרילי בטח
יש לו חומר חיטוי מיוחד).
מה שכתבת בחמשיר לדעתי יותר רומנטי מאשר הדבר הפיזי הזה
שיכול להיות פעמים רבות גם חסר משמעות.
בעוד שכל הדברים שמנית דורשים הכנסת כוונה.
אהבתי את מה שכתבת אם אתה מרגיש שהם לא פוסלים אנשים שם על
דברים כאילו אז תברבר להם בכייף

ESenJi

New member
אני לא חושב שיפסלו אותי על זה בברברת

הקראתי שם דברים הרבה יותר קשים ושנויים במחלוקת עוד מהפעם הראשונה (קטע קצר על פדופיליה שכתבתי מנקודת המבט של הילד שמנסה להבין מה קרה).

אבל לא יודע... זה נורא חשוף בשבילי, נורא אמיתי ואישי כזה. בדרך כלל אני מציג החוצה רק את המסכה שאני רוצה שיראו - בעיקר את החוזק והחוסן שלי ופחות את הפגיעות.

כן, הזין הביוני הזה זאת חתיכת הברקה (בדרך כלל אני מוסיף לו יכולות כדי להצחיק בנות שפוגשות אותי בפעמים הראשונות. פעם גם אמרתי למישהי שהוא מתחבר ברשת לכל המכשירים הביתיים ושיש לו משדר ויי פיי).

אני טיפוס מאוד רומנטי בדרכים המוזרות שלי, ואני בדרך כלל מתייחס לרומנטיקה כאל משהו לא פיזי או חומרי, אלא הרגשה.

שמח שאהבת את מה שכתבתי, זה די מחזק.

snoopytush

New member
אז זו ההזדמנות שלך טום לגלות חוזק מסוג אחר

חשיפת האני הפנימי שלך והיכולת להתפשט רגשית מול אנשים
וקהל זהו גם סוג של חוזק ואומץ.

both

New member
אהבתי, אבל ממש!

סבבה של כתיבה . חחח אהבתי את הזין הביוני כמו גם את הכנות הקורנת מתוך ה"נאום" הזה. לך על זה!

ESenJi

New member
תודה!

זאת לא הכתיבה הכי טובה שלי, אבל זה הרגיש לי הכי נכון. יכולתי לעוף למטאפורות מטורפות וידה ידה, אבל מבחינתי זה הרגע הכי אמיתי וחשוף שלי, אז אין טעם לנסות ולהפוך את זה לאיזה סיפורת מקצועית או משהו בסגנון.

זה הכי פשוט שלי, וזה הכי אני.
כן, הזין הביוני הזה הוא אחד הנשקים ההומוריסטיים הטובים יותר שלי :)

תודה שוב, זה מחזק לי את התחושה שאני צריך להקריא את זה היום!

ליזי133

New member
ממש אהבתי!

באמת אהבתי את איך שזה כתוב!

אין לי מה להוסיף, רק בהצלחה!!

ESenJi

New member
עדכון:

אז חזרתי ממש לפני כמה שניות הביתה מהברברת. הקטע זה שהלכתי לפאב הרבה לפני שהברברת התחילה, וככל שעבר הזמן, הביטחון שלי הלך ונעלם. חשוב לציין גם שהשבוע נערך פסטיבל קולנוע דרום בשדרות, מה שגרם לפאב הקטנטן והסביבה להיות הומי אדם וצפיפות.
תכלס, לא הרגשתי בבית. בדרך כלל כולם פשוט יושבים בשולחנות שמחוץ לפאב, וכל אחד פשוט מקריא מאיפה שהוא יושב, כשהיתר שומרים על דממת אלחוט. אבל הפעם הגיעו אנשים שונים למקום, כאלו שערב הקראה לא ממש מדבר אליהם והם רק רוצים לשתות ולהנות.
נוסף על כך, בעקבות מספר הופעות שהיו במקום, במקום השולחנות ניצבה במה, וכדי שמישהו ישים לב שמישהו מדבר, היה צריך לעמוד עליה מול כולם.

ערב ברברת רגיל מונה בערך 30 איש, גג 40. הפעם, נראה לי שהיו שם יותר מ-100. וזה מלחיץ לעמוד על במה, מול למעלה מ-100 איש שאת רובם אני לא באמת מכיר, ורובם לא ממש יודעים עלי כלום.

שקשקתי מפחד, זה היה ממש מפחיד. אבל מספר אנשים קרובים שמגיעים בדרך כלל לערבי ברברת ואוהבים את הקטעים שלי, לא נתנו לי להשתפן והכריחו אותי לעלות.

אז עמדתי על הבמה מול כולם, וכדי להתגבר על הרעש ולהשתיק את האנשים, יצא שממש צעקתי את הקטע הזה. ועם כל שורה אנשים השתתקו עוד יותר והשתיקו אחרים, וכבר אחרי שתי שורות הרוב דממו.

נאלצתי לקחת איזה הפסקה או שתיים באמצע, כי המעמד והלחץ השפיעו עלי קצת. אין ספק שהקול שלי רעד.

כשסיימתי להקריא, זה היה פשוט מדהים. אנשים שלא מכירים אותי ומעולם לא שמעו על המונח "ג'נדרקוויר" קמו ומחאו לי כפיים. קריאות נלהבות, שריקות של חיזוק והמון מחיאות כפיים וחיבוקים ומחמאות - זה מה שאני זוכר מהרגע שירדתי מהבמה.

היו שם מספר חבר'ה מחו"ל, שאמרו לי שאנשים בקהל תרגמו להם את מה שאמרתי. הם חיזקו אותי על האומץ ופירגנו בצורה מטורפת.

זאת הייתה חוויה מהסרטים, לא חשבתי שאני אתקבל בכזה חום ואהבה מכל כך הרבה אנשים שלא בהכרח באו לשמוע את הג'נדרקוויר הזה מזבל בשכל על זה שאין לו שק אשכים.

אז אולי זה אפילו יותר טוב שיצא לי להקריא את זה בנוכחות כזאת גדולה של אנשים שלא קשורים לקהילה ולא קשורים אלי באופן אישי. בחיי, זה מחזק נורא לראות את התגובות האלה - לדעת שהרוב הסטרייטי המובהק לא רק שמקבל אלא מאמץ בחום את הג'נדרקוויר הנבוך שעומד מולם.
מקומיים משדרות, סטודנטים ונספחים כאחד.

התרגשתי, ואני מרגיש קצת על גג העולם.
טוב, לא כל כך, יש לי קצת מיגרנה, נראה לי ששכחתי לשתות הרבה היום.

זהו, עד כאן העדכון. תודה שתמכתם בי ועודדתם אותי לעשות את זה - אני מרגיש באיזה מקום שקצת לא מגיע לי כל התמיכה הזאת, מפה, מבחוץ...
כאילו, אני כולה בי ג'נדר לא אלברט איינשטיין.

snoopytush

New member

וואו איזו חוויה.
בטח אתה מרגיש כאילו שתית
כי זו חוויה משכרת.

both

New member
כל הכבוד!

באמת מגיעות לך מחיאות כפיים. מעמד מלחיץ ומפחיד שכזה איתו התמודדת כמו אלוף.
תן לעצמך את הקרדיט הראוי לך ותהיה גאה בעצמך!
שמח בשבילך שהלך טוב כל כך והתקבלת כל כך יפה..אין כמו תגובות כאלה טובות שנותנות אישור לזה שעשית צעד נכון!

ESenJi

New member
קמתי היום בבוקר והייתי בטוח שזה היה חלום

ואז השותפה שלי נכנסה אלי לחדר עם חיוך ענק ושאלה אם אני זוכר משהו מאתמול (מסתבר שהיא חזרה חצי שעה אחרי הביתה, וסיפרתי לה מתוך שינה מה היה).

תודה, זה באמת היה חוויה מהסרטים!

lily kane

New member
טום

אתה כזה אמיץ
דבר ראשון הטקסט היה לפי כל אמות מידה מעולה
וזין שיכול להכין קפה זה חתיכת יתרון.
ואתה צריך להיות גאה בעצמך זה שיר חזק א/נשים תרגמו אותו מרוב שהוא היה טוב.
ועמדת מול פחדים לא קטנים והתמודדת בצורה מהממת
אני חושבת שרבנו היינו פוחדים, אני בכול אופן הייתי רועד.
אז כל הכבוד ומקווה שתשתף אתנו באמנות ג'נדר קווירית בהמשך

ESenJi

New member
וואו, תודה

אני לא באמת חושב שאני אמיץ כמו שאני אוהב לאתגר את עצמי ולהתעלות על עצמי כל פעם מחדש.
אגב, אתמול ידידה שלי מהמכללה ששמעה את הקטע בברברת, באה אלי בהלם ושאלה אותי מה עוד הזין הביוני יודע לעשות. אחרי שאמרתי לה שהוא גם משדר ויי פיי ושהוא מתחבר לכל המכשירים הביתיים היא הסתכלה עלי בהלם.
רק אז הבנתי שהיא לא קלטה שזה בדיחה.

למעלה