משהו שאני לא מבין

אורD

New member
משהו שאני לא מבין

אמרו בחדשות הספורט שגוצ'ה צריך לרדת 12 קילו בשבוע כדי להתחרות במשקל 84 או משהו כזה. הבנתי שהוא כבר ירד 9 ק"ג, אבל למה הוא חייב לעשות את הדיאטה הזאת בשבוע? זה לא משפיע על האימונים? בכל זאת בתור ספורטאי הוא צריך לאכול הרבה, ובשביל לרדת 12 קילו בשבוע צריך לעשות משהו קיצוני. למה הוא נזכר עכשיו ולא לפני חודשיים למשל?
 

אורD

New member
מקפיץ

מישהו יודע
 
הם רגילים לזה

תמיד לפני תחריות הם עושים את זה וכנראה מתרגלים לזה . אני מממש לא יודע איך זה משפיע על אימונים אבל רוב הספורטאים פועלים כך .
 

MikeTyson

New member
לא בכל ענפי הספורט, בעיקר באיגרוף..

מתאגרפים עושים את זה טוב מאוד.
 

nitsansh

New member
זה מקובל לרדת במשקל לפני תחרות...

יש ספורטאים, וגוצ'ה אחד מהם, שמתחרים בתחרויות הכנה במשקל גבוה ממשקל היעד שלהם, ויורדים במשקל לקראת התחרות החשובה... ירידה חריפה מדי עלולה לפגוע בספורטאי במידה כלשהי, וספורטאים צריכים לדעת איך לרדת בצורה טובה (תסמכו על ספורטאי ותיק כמו גוצ'ה שהוא יודע...) לפעמים קורה שספורטאים לא מצליחים להגיע למשקל הדרוש ביום התחרות ונפסלים כתוצאה מכך... השקילה הרשמית מתבצעת בבוקר של התחרות, וכמובן שמיד אחרי זה הספורטאים אוכלים ארוחה עתירת אנרגיה...
 
לא כ"כ קשור לנושא אבל בכל זאת.

שאלתי את זה כאן בעבר ולא ענו לי אני מקווה שעכשיו שאני יקבל תשובה מה החוקים של האבקות בסיגנון יווני-רומי? (מה החוקים וע"פ מה נקבע הניקוד)
 

nitsansh

New member
חוקי ההאבקות על קצה המזלג...

הסגנון היווני-רומי (שאין לו אגב שום קשר לסגנון ההאבקות ביוון ורומא...) נבדל מהסגנון החופשי בכך שאסור להשתמש ברגליים ואסור לתפוס אותן. קרב האבקות כולל 2 סיבובים של 3 דקות נטו כ"א. ישנם 2 מצבי פתיחה לחידוש הקרב אחרי הפסקה: 1. עמידה 2. פרטר - ספורטאי שביצע עבירה מוענש בכך שהוא צריך לעמוד "על ארבע", מה שמקנה יתרון ליריבו. המטרה בהאבקות היא להפיל את היריב ולהצמיד את גבו למזרן במשך כמה שניות, דבר שגורם לניצחון מידי (כמו איפון בג'ודו). עבור הפלה ללא ריתוק ניתן לקבל ניקוד. במקרה שאין הכרעה בנוק אאוט בסיום הזמן מנצח מי שמוביל בנק', אם יש מצב של שויון מאריכים את הקרב עד הנוק-אאוט או הנקודה הבאה. קרב עשוי להסתיים לפני הזמן גם במקרה שאחד המתאבקים מוביל ביתרון של 10 נק'. מבנה התחרות: בתחרות האולימפית יש 20 מתחרים שמוגרלים ל-2 בתים של 4 ו-4 בתים של 3. המתאבקים מתחרים בשלב הראשון נגד כל יתר היריבים בבית (בבית של 4 יש 3 קרבות, בבית של 3 יש רק 2). המנצחים בבתים של 4 עולים ישר לחצי גמר. המנצחים בבתים של 3 עולים לרבע גמר ומתחרים נגד מנצחים בבתים אחרים על עליה לחצי גמר. בקיצור... לכולם יש 3 קרבות עד חצי גמר, ובד"כ מספיק הפסד אחד כדי לצאת מהמאבק על המדליות, אם כי ייתכן מצב שבבתים יהיה שויון במס' הנצחונות ואז יש עדיפות למי שניצח בריתוק או השיג יותר נק'. המנצחים בחצי הגמר מתחרים בגמר על מדליות הזהב והכסף, המפסידים מתחרים בקרב על הארד. יש גם קרב דירוג על מקומות 5-6 בין המפסידים ברבע גמר. יתר המתחרים מדורגים לפי המאזן שלהם בשלב הבתים, ו-2 הראשונים זוכים בתעודות של מקומות 7-8. כל הנתונים נכונים לאולימפיאדת סידני, ואני לא אחראי אם היו שינויים מאז כי אני לא עוקב אחרי הענף בין אולימפיאדות (וזה אחד הענפים האולימפיים הפחות אהובים עלי...) הערה לסיום... החידוש העיקרי באולימפיאדת אתונה הוא הוספת תחרויות האבקות לנשים. הנשים מתחרות רק בסגנון חופשי, ב-4 קטגוריות משקל לעומת 7 בכל סגנון אצל הגברים (ירידה של משקל אחד לעומת סידני... הגברים משלמים את מחיר שויון המינים...)
 

nitsansh

New member
אפרופו אימונים לפני תחרות...

בתהליך האימון של ספורטאים בענפים אישיים יש שלבים שונים במשך העונה. בד"כ את האימונים הקשים עושים בתקופה שאין תחרויות חשובות, ולקראת התחרות מורידים את עומס האימונים ועושים "חידוד" (TAPER באנגלית). זה מצב שונה לגמרי מענפים קבוצתיים שכל שבוע יש משחק או שניים (או יותר בליגות בארה"ב), וגם מענף כמו טניס שיש תחרויות כמעט כל שבוע... מבחינה זו... מחלה או פציעה שגורמת להפסד אימונים לפני תחרות פחות קריטית מהפסד של אימונים בתקופת העומס...
 
למעלה