משהו שאני לא מבין.....

ny22

New member
מנהל
משהו שאני לא מבין.....

יש עוד שאלה בקשר למטוסים: על כל מטוס יש קוד מסוים שמתחיל בקוד המדינה שלו (למשל שלנו זה 4X). השאלה שלי היא, מה המשמעות של התת-קוד שבא אחרי קוד המדינה? תודה רבה לכולכם. אני חייב לציין באותה הזדמנות, שהפורום פה מדהים, אני כ"כ שמח שעונים פה על שאלות.

efi2000

New member
אתה מתכוון לקוד של שדה תעופה?

הקוד של נתב"ג הינו LLBG, לגבי השאלתך אני לא יודע.

YHS

New member
4X הוא סימן הזיהוי של המדינה

שלושת האותיות האחרות הן ה"מספר אישי" של המטוס. בבקשה כל הרשימה (לא מעודכנת). ( VQ, היה הסימול לפני 4X לפני קום המדינה)

כן. עפ"י א-ב פונטי

במהלך קיום הקשר עם המגדל או הבקרה אפשר להסתפק בשתי האותיות האחרונות.

לא נכון

לפי החוק אתה חייב לומר את כל אות הקריאה ורק לבקר\ פקח מותר לקצר את אות הקריאה, וגם זה לפי מבנה מוגדר (למשל 4X-CSO, יכול להיות מקוצר ל 4SO) זה שבארץ עובדים שלא לפי החוק, זה כבר סיפור אחר

eagle701

New member
מה הקשר נתב"ג?

עוד דבר אני ישמח אם מישהו כאן יעלה לפי מה נותנים את האות הקריאה זה לא סתם אני יודע שלכל מטוס יש אות בשבילו למשל ססנות אות הקריאה שלהם מתחיל בC אזמים נראה לי זה H וכ'ו אז למי שיודע בידיוק לפי איך זה הולך ויוכל לספר תודה!

אמיר72

New member
C זה רק לססנות ?

יש כמה זלינים בחיפה שמתחילים ב-C (למשל CYR), ולעומת זאת חלק מהססנות 152 מתחילות ב-A.

eagle701

New member
סתכל מה מיקי כתב יש באלגן עם זה...

ומיקי תודה ענקית על הפרטים!

אותות קריאה

אז ככה: א. האות הראשונה או מספר ואות: מדינה D לגרמניה, G לבריטנה, N לארה"ב, 4X לישראל וכו'. ה"קו" אינו חיוני למרות שהוא קיים ב 4X וב D אבל לא בארה"ב. ב. ל FAA האמריקאי יש הגדרה שהולכת בערך כך: 12345X או 123XY או 1XYZ כאשר XYZ הן אותיות, 123 הוא מספר עם עד 3 ספרות. דוגמא למטוסים שהיו ברשותי: 9JX 230X 6082E ג. לישראלים יש "מחברת הקצאת אותיות" ובמחברת יש דף לכל "קבוצה" כל למשל (Z היא האות המתחלפת) 4X-BZZ כאשר ZZ הן אותות קריאה, זה מסוקים 4X-AZZ היה אמור להיות פייפר, 4X-CZZ היה אמור להיות "ססנה" 4X-CYZ היה אמור להיות "אוירובטי" 4X-OZZ מיועד למטוסי חובבים בעתיד 4X-HZZ אז"מ 4X-CXZ שיכנעתי לאפשר "אוירובטי" גם כן. נדמה לי שיש גם קוד למטוסים גדולים (אלעל וכו') ו/או ש 4X-B נועד גם לבואינג וגם ל BELL ... בפועל יש "ברדק" כי בכל מיני מיקרים המנהל "הסכים" לתת אותיות אחרות מהכללים. כאמור זאת רק מחברת (ראיתי בעיינים. ישנה מאד!) - אין מערכת מחשב המאפשרת לוודא אם אות קריאה "תפוס" וגם אין שום סיבה לאשר או לסרב לאות קריאה מסוים. בארה"ב גם אפשר לשנות את אות הקריאה מתי שמשחשק, תמורת תשלום סמלי של 15 דולר בערך...

תחנת רדיו

ה 4X הוא הקוד הבינלאומי של ישראל להגדרת תחנות רדיו, למיטב הבנתי ה ICAO השתמשו באותו הקוד... מישהו בטח יודע יותר פרטים.

למעלה