משהו שאני ממש חושבת שחשוב ....

נור it

New member
משהו שאני ממש חושבת שחשוב ....

החינוך המיוחד מסתיים בגיל 21. מה קורה אחר כך? אני מדברת על עוד שנים רבות כאשר הורי הילד כבר אינם בחיים. איפה הוא גר? מי מממן את כל צרכיו ? ואני מדברת על בית ? הוסטל לילדים ? מעון ? יחידת דיור ? קבוצת בית? יש כל כך הרבה דברים אחרים שצריך לספק . האם קיימת אגודה לצורך ילדים שגדו ויצאו מבית הוריהם?[אלו"ט למשל מתרימה לילדים אוטיסטים מה על בוגרים אוטיסטים ??? אשמח לקבל תשובה

Diana M

New member
בוגרים בעלי צרכים מיוחדים

שלום נור, השאלות שלך בהחלט חשובות ומדאיגות כנראה את כלל ההורים לילדים בעלי צרכים מיוחדים שלא יכולו להשתלב באופן עצמאי בקהילה. בגיל 21 מסתיימת שהותו של הילד בעל הצרכים המיוחדים במערכת החינוך. ככל שהנושא התפתח בגילאיים 3-4 , כך אני חשה שלא מספיק נותנים את הדעת על חייו של הבוגר בהמשך. לא אחת ישבתי בועדות השמה לקראת השנתיים או השנה האחרונה במערכת החינוך וכאשר ביקשתי לדעת מה מצפה לבוגר בסיום פרק זמן זה , לא היו תשובות ברורות. אין ספק כי זה מצב מצער ומדאיג. באופן פורמלי ברגע שמשרד החינוך יוצא מהתמונה נכנס משרד הרווחה והוא זה שלוקח על עצמו את הטיפול בבוגר מול המשפחה. תחום זה אינו מוכר לי מספיק לכן איני יכולה/רוצה להכנס לפרוט. ברור שקיימים הבדלים על פי סוג הצרכים. חלק מהבוגרים נמצאים ברשות עצמם אך עדיין זקוקים ליד מכוונת וחלקם תחת אופוטרופסות. חלקם ימשיכו להתגורר בקהילה חלקם יגיעו להוסטלים מוגנים או למוסדות. קיימות כמובן מסגרות טובות ומסגרות פחות טובות וכאן נכנסת לתמונה היכולת הכלכלית של המשפחה לשאת בעול. זו בעיה כאובה ולא פשוטה. לגבי בוגרים בעלי צרכים מיוחדים שהצליחו לשרוד בחינוך הרגיל אך לא גויסו אני יודעת על פרוייקט חדש המאפשר הכשרה בתנאי מכללה ומכין לקראת שילוב בחיי קהילה. הייתי שמחה לו עובדת סוציאלית יכלה להתייחס לנושא, אנסה לבדוק אפשרות כזו. הנושא חשוב נור ושאלתך מאוד במקום. דיאנה

נ ו ר it

New member
אני גם אשמח אם עו"ס תתייחס להודעתי

אני גם שמחה שהגבת לי. תראי כל הנושא עלה לי לראש אחרי שקראתי את מאמרה המעניין של חמוטל באתר האייל הקורא . התגובות אלייה והדיון שהתפתח ממחיש את הבעייה ואת החרדות של ההורים לילדים בוגרים . אשמח אם תקראי אותו וגם את התגובות ויותר אשמח אם זה יגיע לידיים שיש להם מה לעשות בנדון למרות שלגבי זה אני בספק ...

נונינה1

New member
אגב - אלו"ט בהחלט דואגת גם לבוגרים

אוטיסטים. אני לא יודעת על עמותות אחרות. בחברה בריאה המדינה היתה צריכה לקחת על עצמה את האחריות הזו ולא עמותות הורים, אבל בארץ שלנו הנושא די צולע לדעתי...........

נ ו ר it

New member
../images/Emo2.gifהנושא הזה בהחלט צולע במדינה

לפי מה שהבנתי גם ממאמרה של חמוטל ומגיביה . כל העול נופל על ההורים. במדינה כמו שלנו היה אפשר שהממשלה תקח בזה חלק ולא תפזר את כספייה באופן כל כך לא שקול. יש כל כך הרבה אנשים שזקוקים לכסף הזה ,כ"כ הרבה משפחות שלא יכולות להעביר את ילדיהם למקום מגורים בגלל הוצאות הכבדות . הבנתי גם שבהרבה מההוסטלים אין תנאים משהו. אדם אוטיסט כמו כל אדם אחר זקוק לעיסוקים מעבר למגורים . גם בחינוך המיוחד ידועה הנטייה לערבב את האנשים האלה בקהילה רגילה (עיקרון הנורמליזציה) בכל אופן אם קראת את המאמר את בטח יודעת שהמדינה לא עושה מספיק ואני כאדם רגיל חושבת שהדרך לגרום למשהו לעבוד זה פשוט להעביר את זה הלאה כדי שזה יהפוך לערך רגיל במדינה ולא איזה משהו שמידי פעם שומעים וקוראים עליו ואז ממשיכים הלאה ומי שנישאר באמת עם הקושי האדיר זה המשפחות...

למעלה