משהו שגיליתי ממש לפני כמה דקות

טיפקסית

New member
משהו שגיליתי ממש לפני כמה דקות

מסמך קטן שנגלה לעיניי ומכיל את שמות כל הטרנספורטים שהגיעו למחנה ההשמדה חלמנו. היום בדיוק לפני 64 שנים ב-22.4.1942 הגיע למחנה ההשמדה חלמנו משלוח של 3000 יהודים מהעיר וולוצלבק,שניים מתוך 3000 היהודים הללו היו סבא וסבתא רבא שלי. היום לפני 64 שנים סבא וסבתא רבא שלי נשלחו אל מותם במשאיות הגז. היום לפני 64 שנים.... לזכרם של סבא וסבתא רבא שלי שנרצחו בשל יהדותם,אני נודרת לכם עכשיו נדר שלא ניתן שינצחו אותנו שוב בשל היותנו יהודים חופשיים. אתם מתתם כי העולם שתק,אתם מתתם תוך דבקות בערכים ובאמונה. זוכרת ולא שוכחת בשמת,הנינה שלכם מצרפת לינק למסמך בו מצוינים כל הטרנספורטים שהגיעו למחנה ההשמדה חלמנו במהלך השנים. לזכרם של סבא וסבתא רבא שלי

mayagur2

New member
תודה, ויהיה זכרם ברוך.

גם סבתא רבא שלי נרצחה שם, במשלוח האחרון (ספטמבר 1942). את יכולה אולי להסביר לי איך רואים את השמות? כי אני לא רואה את זה.

טיפקסית

New member
אין ממש שמות

המקום היחיד באתר בו מצאתי שמות ספציפיים של חלק מהנרצחים במקום הייתה רשימה המתפרסמת באתר שנקראת "משלוח הילדים" ובו מופיעים שמות 593 ילדים מעיירה או קירוב שנקראת belchtow שנרצחו בחלמנו בחודש אוגוסט 1942. גם ברשימת 593 הילדים הללו מצאתי שני שמות ילדים מהמשפחה של סבתא שלי. רשימת השמות מצורפת בלינק הבא: מלבד הרשימה הספציפית הזו אין תיעוד של שמות ספציפיים,נסי ליצור קשר באינטרנט עם מנהלי האתר ייתכן ויוכלו לסייע לך. רשימת 593 ילדים שנרצחו בחלמנו מצורפת ממש כאן

mayagur2

New member
הבנתי

פשוט חשבתי שראית שמות, ואני לא מצאתי את זה באתר עצמו.

למעלה